Jsem nula. Proč musím žít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3040
8.2.16 15:46

Tak za prvé by si na to neměla být sama. Je spousta psychologů nebo psychiatrů, kteří se platí z pojištění. A pokud máš pocit, že by to nepomohlo - pořiď si zvíře. Jakékoli. Dle svých možností. Tento tvor na tobě bude zcela závislý a bude tě mít rád. Můžeš mu sokoli říct a on to nepošle dál.
Vím, jak se cítíš. Svého času jsem na tom byla dost podobně a dokonce jsem se i pokusila o sebevraždu. Zaplať bůh, se to nepodařilo. Absolutně jsem změnila život, naučila jsem se říkat NE a naučila jsem se mít ráda sama sebe. Stanovila jsem si priority a držela se jich. Bylo to těžké, ale strašně osvobozující.
A pokud si myslíš, že si úplně k ničemu, tak ti musím oponovat - češtinu máš za 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
8.2.16 15:48

Taky tyto pocity občas mívám. a právě ze své zkušenosti ti říkám, že to ve skutečnosti není pravda.
Pokud se v tom budeš utápět a dál o tom přemýšlet, bude ti čím dál hůře a utopíš se v tom pocitu úplně. a to nesmíš! Byla by škoda, kdyby svět přišel o fajn ženskou jen pro špatný pocit!!

Jak už holky psali, potřebuješ pomoc, sama jsem hrozně dlouho odmítala k psychologovy jít, ani jsem nevěřila, že by mi někdo cizí mohl vůbec pomoct. Ale ač to bylo zvláštní, i tak mi ulevila a pomohla mě se nastartovat na nový začátek.

Ale pokud chceš, z části si můžeš pomoct sama. Začni jednoduše, choď na procházky, nauč se těšit z toho, co hezkého je kolem tebe. Dopřávej si teplou koupel a vymez si čas na postarání se o sebe - nový účes, barva, hezky si nalakuj nehty, dej si třeba masku, peeling… podle toho, co je ti příjemné. Když se sobě budeš líbit, tak ti bude taky o trochu lépe.
Najdi si nové záliby, nemusí to být hned kurs nebo něco velkého, klidně třeba začni sbírat hezké kamínky :) nebo si kup omalovánky a začni si vybarvovat. Zní to dětinsky ale ve výsledku je to dokončená práce u které vidíš, že jsi jí udělala krásně a pečlivě. Uvidíš, že to jde.
Jdi na místa, kde můžeš potkat někoho nového, někoho u koho můžeš začít znovu a nemusíš se zaobírat minulostí :))

každá drobnost ti může pomoct se cítit o trochu lépe :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 15:51
@LadyLada píše:
A co schytala zakladatelka? Že ji tahle holčina říká, aby se vzchopila? Že ji ukázala, že nemá pravdu, že se lituje a přesvědčuje o něčem, co není pravda?

Ne tahle holčina jí chce nakopat zadek a dál píše, že její otec se zabil a nikdy mu to neodpustí, že na ní nepomyslel. Ty neumíš číst? Jestli to tam nevidíš, tak já prostě jo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1309
8.2.16 16:09

Zakladatelka by si v tom mela udelat jasno.. prvne pise, ze ona nikoho nezajima a nikdo nezajima ji a vzapeti pise, ze se nechce zabit, protoze by to mohlo nekomu ublizit.. pokud teda pise, ze ona nikoho nezajima, jak by mohla jeji smrt nekomu ublizit.. jak to teda je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
8.2.16 16:10

Zakladatelko píšeš, že nikoho nemáš a potom píšeš, že nechceš umřít kvůli tomu, že jsou lidé, kterým by to mohlo ublížit. Takže máš kolem sebe někoho, na kom ti záleží a komu záleží na tobě…toho se drž a kvůli sobě i pro ty kolem zajdi k psychiatrovi nebo psychologovi. Najdi pomoc a nezoufej, bude to lepší, ze dna člověk může už jen nahoru :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.2.16 16:24
@Anonymní píše:
Ne tahle holčina jí chce nakopat zadek a dál píše, že její otec se zabil a nikdy mu to neodpustí, že na ní nepomyslel. Ty neumíš číst? Jestli to tam nevidíš, tak já prostě jo. :nevim:

Myslíš, že bych si jinak tady mohla psát, kdybych neuměla číst? A nejenom že umím číst a psát, ale také přemýšlet, takže jsem velice dobře pochopila, že ta holčina to myslí obrazně nikoli fyzicky. Chceš se tu hádat o slovíčka? Zakladatelky příspěvek je plný rozporů a lže ostatním i sobě do kapsy. Víš co je nejhorší, když se člověk o těch nesmyslech fakt přesvědčí. Takže za mě, proč s dotyčným nezkusit zatřepat (opět obrazně myšleno), třeba se probere. Třeba taky ne. Odborná pomoc existuje, ale tu zakladatelka zavrhla kvůli penězům. Takže i v tom je rozpor, resp. to také není pravda. Jaké máš další nápady tu zde na diskusi? Apropo, která že to jsi anonymní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 16:40
@LadyLada píše:
Myslíš, že bych si jinak tady mohla psát, kdybych neuměla číst? A nejenom že umím číst a psát, ale také přemýšlet, takže jsem velice dobře pochopila, že ta holčina to myslí obrazně nikoli fyzicky. Chceš se tu hádat o slovíčka? Zakladatelky příspěvek je plný rozporů a lže ostatním i sobě do kapsy. Víš co je nejhorší, když se člověk o těch nesmyslech fakt přesvědčí. Takže za mě, proč s dotyčným nezkusit zatřepat (opět obrazně myšleno), třeba se probere. Třeba taky ne. Odborná pomoc existuje, ale tu zakladatelka zavrhla kvůli penězům. Takže i v tom je rozpor, resp. to také není pravda. Jaké máš další nápady tu zde na diskusi? Apropo, která že to jsi anonymní?

Tak hádat se s tebou rozhodně nechci. Taky proč? Tahle diskuze není ani o mě, ani o tobě. Mám něco podobného za sebou (proto taky píšu anonymně). Jen chci zakladatelce pomoci a píšu svůj pohled na věc. Jestli tě to popouzí, patrně tam máš něco svého, ale s tím já ti nepomůžu.

• Citovat
  • Upravit
224
8.2.16 16:40

Najdi si odbornou pomoc, pokud budeš mít žádanku od lékaře tak je péče psychiatra i psychloga zdarma (platí se to z pojištění). Pomohou Ti řešit tvou těžkou situaci. Neboj bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
8.2.16 16:50

@lopata @majki.r
zakladatelka jen vypisuje svoje pocity. člověk má pocit, že nemá nikoho kolem sebe a nikdo ho nemá rád a že jeho život nic neznamená ale podvědomě si uvědomuje, že přeci jen někdo kolem je, a těm by to mohlo ublížit.

já třeba bojovala s dvěma protichůdnými pocity, kdy jsem měla pocit, že mamince bude lépe, když se o mě nebude muset starat a bude mít ode mě konečně klid ale zároveň jsem se bála, že by jí to přeci jen ublížilo…

tohle je pro člověka co to nezažil strašně těžce pochopitelné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.2.16 18:25
@LadyLada píše:

Proboha, deprese je nemoc, poměrně vážná. Může být i smrtelná. Že tady zakladatelka lze sobě i ostatním? spíš bych rekla, že prostě její racio nefunguje, tak jak by mělo, vlivem nemoci, ne proto, že by z toho měla nějaký plezir…s tím trepanim a radama o zakoupení zvířátka fakt opatrně, každý laik má pocit, že když nestrika krev, nic vážného se neděje, ale tak jednoduché to fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.16 19:14
@Anonymní píše:
No tak to bude asi tím, že nemám pocit, že by zakladatelka potřebovala „nakopnout“ (podle mě do sebe kope sama dostatečně), ale naopak podpořit. :think:

napsala jsem v dobrém „nakopnout“…Takže zvolím jiný termín - pozitivně nastartovat, otevřít oči…Tuto formulaci už mi vezmeš :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.2.16 19:54

Zakladatelko, myslím, že by nebylo špatné, kdyby ses tady trochu rozepsala, reagovala, našla společnou kamarádku, která si podobným prošla. Napiš jak žiješ, co tě tak sráží. Možná, že i to by pomohlo, rozhodně ale pomoc vyhledej, to už sama nezvládneš. Klidně piš, myslím, že i tady by to určitě někoho zajímalo a snažili se ti pomoct. I pro cizí lidi můžeš být zajímavá, můžeš komunikovat, vykecat se. Byly tady holky, co psaly o své životě pravidelně, potřebovaly se vypovídat a měli někoho, kdo jim naslouchal. Zkus to, budeme čekat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 20:03
@pe-terka píše:
napsala jsem v dobrém „nakopnout“…Takže zvolím jiný termín - pozitivně nastartovat, otevřít oči…Tuto formulaci už mi vezmeš :lol:?

Ale já vím, že to myslíš dobře, ale ze své zkušenosti vím, že to zvenčí vypadá úplně jednoduše, bohužel to tak jednoduché není. :think:

• Citovat
  • Upravit
156
8.2.16 20:19

Zakladatelko, rozumím tvému vnitřnímu neštěstí, tvým pocitům i bezmoci. Sama mám za sebou 4 neúspěšné ( dnes Díky Bohu ) sebevraždy, nebylo to z trucu ani volání o pomoc.. Zemřít jsem tenkrát skutečně chtěla, ale pokaždé mi byla asi ze "shora " poslána pomoc. Strávila jsem několik let v psychiatrických léčebnách, desítky hodin na psychoterapii, s různými diagnozami, užívala léky a přežívala doslova minutu po minutě. Nesnášela jsem sebe, lidi, rodinu, bolel mě každý nuceny úsměv, každé vyřčené slovo..a ta samota, bože, jak já se citila sama..Nebyla jsem schopná pracovat, studovat, nic..hlavní má diagnóza mimo jiné byla deprese. Dnes mám syna, partnera, rodinu, přátelé, práci atd. AD sice užívám stále, ale vím, že ŽIJU - cítím to.
Tímto svým krátkým příběhem jsem Ti chtěla sdělit, že i když teď víš že nic nemá smysl, cítíš beznaděj, bezmoc, agresi vůči sobě i okolí, věř, že odborná pomoc Ti pomůže. Budeš -li chtít, pomůžu ti, nebo poradím s kontakty odborníků.
Nevzdává to prosím, každý život má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.16 20:35
@Anonymní píše:
Ale já vím, že to myslíš dobře, ale ze své zkušenosti vím, že to zvenčí vypadá úplně jednoduše, bohužel to tak jednoduché není. :think:

Jasně, v případě pravé deprese jako duševní choroby zažívá nemocný opravdová muka. Ale pohled z druhé strany podle mě nemůže uškodit, i když - možná - trochu citlivěji prezentovaný. Ale autorka onoho „nakopávajícího“ příspěvku to určitě myslela dobře, i když možná neodhadla formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí