Jsem snad vyžírka? :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1482
23.6.15 21:27
@Anonymní píše:
Manželovi jsem to řekla, řekl mi, že jí nemám poslouchat a nemám to brát vážně…ale bohužel to tak na povel nejde. Žere mě to od rána :-(

tak se tím musíš řídit!!! :srdce: :hug: jako chápu že tě to štve, ale nenech se tím vydeptat, podle mě se zachovala v tomto případě jako strašná stračena :pocitac:. Fakt to neřeš, nemáš to zapotřebí. Hele, mojí nejlepší kamarádce řekla její vlastní matka, když kamarádku opustil manžel, ať kouká jít do práce že ona ji živit nebude :zed: (jde o tu formu a necitlivost). Nech to být :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
23.6.15 21:35

Mame dve deti (2,5 a 5), chteli bychom jeste treti. Nikdy jsem do prace nechodila, hned po promocich jsem sla na materskou. Mela jsem asi pul roku praci doma, ale manzel mi sam rekl, at se na to vykaslu a venuji se detem (i presto, ze jsem pracovala hlavne kdyz deti spaly) a mu :-)
Od tchyne by me to mrzelo, mamca si ze me dela srandu, ze se mi do prace nechce. Vsak co, zbytek zivota uz budu jen pracovat, ted si hodlam uzivat deti. Ja tyto reci uplne vypoustim, je to nas spokojeny zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.15 21:36

Co je tchýní do toho, kdy a kolik deti mate?
Vůbec s ní takové věci nereste.
Nebo byl si u ní tvuj někdy půjčit co mate dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.15 21:37

Vyžírka rozhodně nejsi a to ti říkám jako osoba, která si prakticky od narození dítěte aspoň částečně přivydělávala. Tvou hlavní náplní je především postarat se o malé děti a až na druhém místě je práce, pokud vyjdete a ty jsi spokojená pouze na mateřské, je to prima.

Pokud chceš přivýdělek, tak prvotní motivace by měla být pracovat kvůli sobě, protože např. nechceš zakrnět, zblbnout, chceš si zvýšit kvalifikaci. Druhotná motivace jsou finance do rodiny. Nic by nemělo být příliš na úkor dětí.

Některé ženské teda mají pocit, že se nesmí od dítěte hnout, aby náhodou nestrádalo… ve skutečnosti s jedním dítětem obvykle lze, pokud je hlídání, skloubit čtvrt až půl úvazek naprosto v pohodě-

Tchýně toho nakecaj, prosím tě… já bych si servítky nebrala, řekla bych jí, že je to věc má a manželova a čau. Jestli opravdu uvažuješ o tom, že bys kvůli jejím kecům neměla druhé dítě, tak to se pak spíš zamysli nad sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.6.15 21:38

Tohle je čistě jenom vaše věc, takže se vůbec neohlížej na to, jak to mají jiní. Jestli vám to vyhovuje, tak je to zjevně správně. Mohla si ty řeči odpustit, ale s tím nic nenaděláš. S tímto modelem tvůj manžel evidentně souhlasil a podle toho, co píšeš dál, tak souhlasí dál, takže vyžírka nejsi. Když je žena na rodičovské dovolené, tak prostě většinu, někdy úplně všechny rodinné výdaje táhne muž.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.15 21:38
@Kelsey píše:
Co je tchýní do toho, kdy a kolik deti mate?
Vůbec s ní takové věci nereste.
Nebo byl si u ní tvuj někdy půjčit co mate dítě?

Nenene to vůbec. Tchýně nám nikdy peníze nepůjčila, ani si manžel o žádné peníze nikdy neřekl.

• Citovat
  • Upravit
6499
23.6.15 21:41

A to ti vážně záleží na tom, co si myslí nebo říkají ostatní? Nikdy neovlivníš to, jak se zachovají druzí, tak nemá smysl se tím zaobírat. Nejdůležitější jsi ty, tvůj muž a vaše dítě. A pokud vám všem to takhle vyhovuje, pak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.15 21:41

@Dnevik vážně si myslíš, že budeš celý život pracovat? Jestli tě ovšem v 35 bez praxe a s 3 dětma někde vezmou… doufej, že jo. Na vysokoškolskou pozici to určitě hned nebude. To pak není o vyžírkovství, ale o tom, že jsi teda nemusela studovat, protože tvoje vzdělání je teď už k ničemu. Ale pokud to tak chceš, tak prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.15 21:42

@kacz Já si přivydělávám, jak jen to jde. Pracuji z domu, když dcera spí. Ale ona zřejmě chce, abych šla už do práce na plný úvazek. Což by ale znamenalo sehnat hlídání pro dceru, jelikož se jí do školky ještě nevezmou(až v těch 3letech)…Jinak rozhodně nechi upustit od toho mít druhé dítě, spíš nechci v rodině být za línou lemru. Možná si to zbytečně moc beru, ale prostě mě to zamrzelo. Netušila jsem, že mě tak vidí.

• Citovat
  • Upravit
74217
23.6.15 21:42
@Anonymní píše:
Nenene to vůbec. Tchýně nám nikdy peníze nepůjčila, ani si manžel o žádné peníze nikdy neřekl.

No tak ať se babka neplete do čeho nemá a má radost z vnoučat.
Tolik lidí by chtělo vnoucata a třeba se nedockaji nikdy žádného a tady paní babička ještě bude hudrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
23.6.15 21:45

Z tchýně si nic nedělej, já to mám u ní podobně. Mně zase vyčetla, že manžel vozí děti ráno do školky a já si jedu sama v klidu do práce. Když jsem se jí zeptala, co mám dělat, když to jinak kvůli práci nejde, tak mi nic neporadila.
To že jsou to taky jeho děti a já je vyzvedávám, to ona asi nebere v potaz.
Tak sem se taky vykecala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.6.15 21:46
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

a jako proč se řídit dle tchýně? Nenech si do toho kecat, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.15 21:52
@Anonymní píše:
@kacz Já si přivydělávám, jak jen to jde. Pracuji z domu, když dcera spí. Ale ona zřejmě chce, abych šla už do práce na plný úvazek. Což by ale znamenalo sehnat hlídání pro dceru, jelikož se jí do školky ještě nevezmou(až v těch 3letech)…Jinak rozhodně nechi upustit od toho mít druhé dítě, spíš nechci v rodině být za línou lemru. Možná si to zbytečně moc beru, ale prostě mě to zamrzelo. Netušila jsem, že mě tak vidí.

Opakuji, je to na tobě a manželovi. Vy dva jste zodpovědní za rodinu. Pokud chceš pracovat a realizovat se, předpokládám, že tvůj manžel ti nebrání a podporuje tě. Co chce tchýně, na to peč.

Syna jsem měla jako svobodná matka a neumíš si představit, co to bylo za hrůzu, všechny ty debilní kecy okolí. Bylo mi na blití, jak si každej do bezbranný mámy s miminem musí rejpnout. Ale zocelilo mě to, teď už je líp a poslední, co by mě trápilo, by byla nějaká tchýně. Dnes ti všichni radilové koukají s otevřenou pusou, jak jsem se o syna dokázala sama postarat a ještě se přitom během mateřské pracovně dostat nahoru. A dělala jsem to jenom kvůli mně a synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.15 21:53

@Kelsey asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.6.15 21:58
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

A co je tchýni do vašich financí a rodičáků? Nebyl to třeba jen nějaký úlet, jestli máte jinak dobrý vztah?
Já měla kdysi s tchýní taky nepříjemný rozhovor, který skončil dá se říct mým vyhozením z jejich domu. Od té doby jsem se s ní stýkala jen výjimečně. S odstupem teď myslím, že to měl na svědomí Alzheimer, který se u ní časem rozvinul :-( Neříkám, že u vás to bude až tak zlé.

Jinak jsem na rodičáku a vůbec mi nepřipadá divné, že mě muž živí… Oba jsme de facto v práci, dítě na mě visí celý den, akorát ten kdo je na „dovolené“ je za tu práci obvykle hůř finančně ohodnocen. Do práce se vrátit chci, pokud vyjdou nějaké projekty, nabídli mi kolegové možnost práce z domu, ale zase jen na minimální úvazek a finančně to tím pádem taky nebude žádná sláva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová