Jsem snad vyžírka? :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.6.15 07:40

Dobré ráno, tak jsem právě vše probrala s manželem. Vůbec prý netušil, že mě to až tak trápí. Ptala jsem se ho, zda také nechce, abych si přece jen našla nějakou práci a to rázně odmítl. Prý by si připadal neschopně, kdybych musela do práce a že jsme se přece dohodli, že chceme ještě druhé dítě. Tak mě to trochu uklidnilo. A holt se budu muset smířit s tím, že tchýně má jiný názor.
Každopádně vám všem moc děkuji za názory a že jste si vůbec našly čas mi odepsat.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.15 08:04
@Anonymní píše:
Dobré ráno, tak jsem právě vše probrala s manželem. Vůbec prý netušil, že mě to až tak trápí. Ptala jsem se ho, zda také nechce, abych si přece jen našla nějakou práci a to rázně odmítl. Prý by si připadal neschopně, kdybych musela do práce a že jsme se přece dohodli, že chceme ještě druhé dítě. Tak mě to trochu uklidnilo. A holt se budu muset smířit s tím, že tchýně má jiný názor.
Každopádně vám všem moc děkuji za názory a že jste si vůbec našly čas mi odepsat.
Zakl.

Katka - No já bych potřebovala, aby si Tvůj muž promluvil s mým. Můj mě totiž posílá do práce, když malá bude mít dva a půl roku, od dvou tak musí malá chodit do školky na pár dnů, aby to pro ni nebyl šok. Přineslo to různé problémy včetně toho, že se malá začala zase počurávat a já se cítím hrozně, že jsem to dovolila :oops: Ale můj muž je vůbec případ, on mi přispívá na dvě děti dva tisíce (platím stavebko, elektřinu, školku, benzín) a řekl mi, že neví, proč by mi měl dávat víc. Jsem normálně ukecaná, ale na tohle jsem nedokázala odpovědět, jen nevěřícně koukat… Přitom nejde o to, že by muž podnikatel, neměl peníze, na alimenty pro svého nejstaršího má 6 000, jede si sám na dovolenou a tak. Když jsem měla možnost, vzala jsem brigádu a pokoupila dětem nějaké věci, které potřebovaly… Já předpokládám, že za chováním chlapa je drahá jeho matka, bohužel na rozdíl od Tvého muže, který se zachoval jako frajer, ten můj na její názory dá. Takže já jsem určitě vyžírka v jeho očích - nebýt dětí kopnu takovýho chlapa do zádele už dávno… To ani nemluvím o tom, že jeho první žena mohla být s jedním dítětem doma do jeho 4 let - přesto, že se s ním rozešla když byly malému dva a ve čtyřek nastoupila na půl úvazku do 7 let kluka - a chlap ji živl celou dobu… Asi si z ní mám vzít příklad že?
Klobouk dolů před Tvým chlapem, to je pořádný chlap a tchýně - no vsak ony maminky mívají patent na správná řešení, ty chytřejší se o to dělí s námi málokdy, jiné, jako matka mého muže, pokaždé…
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
5696
24.6.15 08:10
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

Ahoj, hele důležité je, jestli to vyhovuje Tobě s manželem. Ostatním do toho nic. Podívej na mě, já jsem na mateřské už 11. rokem se 4 dětmi a nám to vyhovuje. Končí mi rodičák (z Rakouska mám jen 2,5 roku) a budu dál doma, tak do 4 let dcery určitě. Zkrátka to máme tak, že já dělám servis, partner zajišťuje finance. Zajištění máme nadstandardní, tak co je komu do toho, jestli dělám, nebo nedělám. Tchýně to taky nelibě nese, protože ona dělá za mrzký peníz od 15 let. Ale to není náš boj. Kdybych já donesla desítku měsíčně za plný úvazek, tak je to jako kapka v moři a nestojí to za to, abych nebyla s dětmi od rána do večera. Musíte si ujasnit hlavně s manželem, co chcete a co nechcete. Na tchýni kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.6.15 08:11

Nevím, proč by dvouleté dítě nemohlo jít na pár dní v týdnu do školky. Srovnávat se s jeho první ženou je dost ubohé a na dřepění doma do 4 let navíc není vůbec nic pozitivního.

Takže s chutí do toho a půl je hotovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.6.15 08:16
@kacz píše:
Nevím, proč by dvouleté dítě nemohlo jít na pár dní v týdnu do školky. Srovnávat se s jeho první ženou je dost ubohé a na dřepění doma do 4 let navíc není vůbec nic pozitivního.Takže s chutí do toho a půl je hotovo :-)

Já naopak vnímám můj pobyt s dětmi doma jako velmi pozitivní. Starší děti už jsou ve škole, syn ve 2. a dcera ve 4. třídě a jsou to vyrovnané osobnosti se samými jedničkami. Takže myslím, že co jsem dala dětem na mateřské jim už nikdo nikdy nevezme. Hlavně, ať si to každý dělá jak to vyhovuje jemu, nesnáším nevyžádané rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.6.15 08:24
@Anonymní píše:
Katka - No já bych potřebovala, aby si Tvůj muž promluvil s mým. Můj mě totiž posílá do práce, když malá bude mít dva a půl roku, od dvou tak musí malá chodit do školky na pár dnů, aby to pro ni nebyl šok. Přineslo to různé problémy včetně toho, že se malá začala zase počurávat a já se cítím hrozně, že jsem to dovolila :oops: Ale můj muž je vůbec případ, on mi přispívá na dvě děti dva tisíce (platím stavebko, elektřinu, školku, benzín) a řekl mi, že neví, proč by mi měl dávat víc. Jsem normálně ukecaná, ale na tohle jsem nedokázala odpovědět, jen nevěřícně koukat… Přitom nejde o to, že by muž podnikatel, neměl peníze, na alimenty pro svého nejstaršího má 6 000, jede si sám na dovolenou a tak. Když jsem měla možnost, vzala jsem brigádu a pokoupila dětem nějaké věci, které potřebovaly… Já předpokládám, že za chováním chlapa je drahá jeho matka, bohužel na rozdíl od Tvého muže, který se zachoval jako frajer, ten můj na její názory dá. Takže já jsem určitě vyžírka v jeho očích - nebýt dětí kopnu takovýho chlapa do zádele už dávno… To ani nemluvím o tom, že jeho první žena mohla být s jedním dítětem doma do jeho 4 let - přesto, že se s ním rozešla když byly malému dva a ve čtyřek nastoupila na půl úvazku do 7 let kluka - a chlap ji živl celou dobu… Asi si z ní mám vzít příklad že?
Klobouk dolů před Tvým chlapem, to je pořádný chlap a tchýně - no vsak ony maminky mívají patent na správná řešení, ty chytřejší se o to dělí s námi málokdy, jiné, jako matka mého muže, pokaždé… :mavam:

Je to vůl, co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.15 08:31

@kacz Katka - jsi milá, diky za reakci :kytka:… Jako klidne beru, ze jsem uboha a ze je v poradku, aby mi zajisteny podnikatel prispival na deti a domacnost kdyz ja mam rodicak dva litry - ostatne blba jsem ja, ze jsem si ho vybrala a neprokoukla vcas a ze nezazadam soudne o alimenty, to je fakt
Ale druha vec je to, ze se mi mala zacala pocuravat - to proste beru jako projev nejake nepohody, stresu, tlaku na dite… jako mamu me to proste mrzi a je mi lito ze holku tomu vystavuju…kdybych nemusela jit do prace, davam ji treba chvili doma nebo chodi jen na dopoledne - proste aby byla v klidu a pohode… A ano prala bych si mit chlapa, pro ktereho jsou pohoda a vyrovnanost jeho deti i zeny dulezite… Preju kazdemu, aby tkoveho partnera mel :potlesk: jako @Zabatko nebo zakladatelka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7904
24.6.15 09:00

@Zabatko já jsem šla ve školky ve dvou letech a jsem vyrovnaná osobnost s doktorátem :-) myslím si, že význam matky dětem za zadkem až do puberty se trochu přeceňuje :-) Ale já ty mámy na jednu stranu chápu, nic jiného v životě nemají.

Katko, myslím si, že tvoje dítě se počůrává především proto, že z tebe cítí tu nepohodu a tvůj odpor ke školce, takže tím pádem má odpor a nepohodu taky. Zkus to přehodnotit a přistupovat k tomu pozitivně, když stejně jiná cesta není. A kolik ti manžel přispívá na děti, je čistě vaše věc, jeho bývalá žena s tím nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.6.15 09:13
@kacz píše:
@Zabatko já jsem šla ve školky ve dvou letech a jsem vyrovnaná osobnost s doktorátem :-) myslím si, že význam matky dětem za zadkem až do puberty se trochu přeceňuje :-) Ale já ty mámy na jednu stranu chápu, nic jiného v životě nemají.Katko, myslím si, že tvoje dítě se počůrává především proto, že z tebe cítí tu nepohodu a tvůj odpor ke školce, takže tím pádem má odpor a nepohodu taky. Zkus to přehodnotit a přistupovat k tomu pozitivně, když stejně jiná cesta není. A kolik ti manžel přispívá na děti, je čistě vaše věc, jeho bývalá žena s tím nemá co dělat.

Mluvil někdo o pubertě? Jo, já zapomněla, že tady má doktorát každá :-). Hele uvědomuješ si, že taková máma od dětí může být spokojenější než nějaká karieristka, která šupla dítě ve 2 letech do školky? Ber to tak, že ne pro každého je doktorát důležitý, jak píšeš, tak mi přijde, že si myslíš, že jedině Tvůj model je ten jediný správný. Nechápu Tvoje kousavé řeči, žij a nech žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.15 09:15

@kacz :mrgreen:
Katka - Udivuje me, jak vsechno vis :-) Treba, ze ty mamy nic jineho nemaji… ale jestli mas doktorat, pak to bude asi pravda… :lol: Treba ja nemam zadny odpor ke skolce, nase skolka je skvela, mala prostredi zna, chodily jsme tam pro brasku… mala tam chodi rada, neni mamanek ani jedno moje dite… presto se po par mesicich zacala pocuravat nejdriv ve skolce, pak i doma, ale v te skolce uz je to neunosne, pocurava se kazdy den ve spanku a bohuzel i jindy… mala je z toho taky spatna..ve skolce jsou moc hodni, ale zjevne uz je to moc i na ne a ja mam jit do prace… Kdyz jsem s detma nekde ja, nema mala zadny problem s pocuravanim ani ve spanku… ve skolce nebo i s tatinkem se ji to proste stava casto :nevim: Jiste je to mily Watsone diky me nejistote, prip. odporu ke skolce, odporu k tatinkovi ze?
Ja ani nepotrebuju, aby me deti mely doktorat a tvrdily o sobe, ze jsou vyrovnane osobnosti, me by stacilo, aby byly v zivote stastne a sly si za tim, co je bavi, tesi naplnuje. Budu pro to delat co muzu, navzdory jejich tatinkovi, ktereho jsem tak blbe vybrala :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7904
24.6.15 09:24

Tak když to začalo být až po pár měsících, tak to dost možná nebude (jenom) kvůli té školce, ne? Problém zřejmě není primárně školka, ale tvůj vztah s partnerem. Kdyby všechno klapalo a všichni byli spokojení a malá „jenom“ chodila do školky, nejspíš by bylo všechno OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.6.15 09:26

@Zabatko jedině můj model správný není, ale zase pokud chlap tvrdí, že dítě má jít ve dvou letech do školky a ženská tvrdí, že ne, tak se nějaký kompromis musí udělat a za sebe jsem napsala, že dvouleté dítě pár dní v týdnu ve školce nevidím jako žádnou tragédii, toť vše. Zase bych to automaticky nenastavila tak, že nechat dítě doma je lepší. Já jsem školku milovala a kdybych místo toho musela být doma bez dětí, radost bych z toho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
24.6.15 09:32
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

Hele já bych to neviděla tak černě. Ona Ti nic nevyčetla, jenom možná má pocit, že fakt těch peněz máte tak akorát a říká si, že když bys šla do práce, budete na tom líp. Jo kdyby ti řekla jdi dělat, ten můj třeba Mireček chudáček se udře a ty se válíš doma, tak to bych teda jo vyletěla. Ale takhle? Udělej to, co ti radí manžel - pusť to z hlavy a klidně si pořidte dětí třeba autobus. To je jenom vaše věc. Nekaz si dobrý vztah s babičkou, fakt si myslím, že ji spíš trápí, že žijete skromně, a chtěla by, abyste si žili jako milionáři - jezdili a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.6.15 10:39
@inkakřivák píše:
Hele já bych to neviděla tak černě. Ona Ti nic nevyčetla, jenom možná má pocit, že fakt těch peněz máte tak akorát a říká si, že když bys šla do práce, budete na tom líp. Jo kdyby ti řekla jdi dělat, ten můj třeba Mireček chudáček se udře a ty se válíš doma, tak to bych teda jo vyletěla. Ale takhle? Udělej to, co ti radí manžel - pusť to z hlavy a klidně si pořidte dětí třeba autobus. To je jenom vaše věc. Nekaz si dobrý vztah s babičkou, fakt si myslím, že ji spíš trápí, že žijete skromně, a chtěla by, abyste si žili jako milionáři - jezdili a tak.

Tak ať si to říká, ale nemusí to ventilovat veřejně, když na její názor není nikdo zvědavej. Mně se strašně líbí, co zaznělo ve dvojce Bobulích. Nejlepší je, když si to pos. reš po svým, ne podle toho, jak ti radí ti ostatní. A podle toho se řídíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.6.15 10:41
@kacz píše:
@Zabatko jedině můj model správný není, ale zase pokud chlap tvrdí, že dítě má jít ve dvou letech do školky a ženská tvrdí, že ne, tak se nějaký kompromis musí udělat a za sebe jsem napsala, že dvouleté dítě pár dní v týdnu ve školce nevidím jako žádnou tragédii, toť vše. Zase bych to automaticky nenastavila tak, že nechat dítě doma je lepší. Já jsem školku milovala a kdybych místo toho musela být doma bez dětí, radost bych z toho neměla.

Hele jestli to vnímáš, tak tam je víc v nepořádku hodně věcí, hlavně manžel jde na ní z pozice síly, a to je ten hlavní problém. Osobně si však myslím, že dvouleté dítě z kolektivního zařízení nic nemá. Moje děti jsou na takové věci zralé až v těch 4 letech, ne dříve. Chápu, že jiné děti to můžou mít jinak, ale to pak záleží na rodičích, aby posoudili, kdy je jejich dítě zralé na kolektiv. Dvouleté dítě to opravdu není, dvouleté dítě si nikdy nehraje s někým, ale vedle někoho. Smysl toho opravdu nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová