Jsem snad vyžírka? :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1030
23.6.15 21:59

@kacz chci, studovala jsem, protoze jsem chtela, privydelavala jsem si pri materske, protoze jsem chtela a pracovat budu, az budu „chtit“. I presto, ze se mi nabidla slusna prace (na vysokoskolske pozici v mem oboru), tak jsme se rozhodli zkusit treti. Zda-li nam plany vyjdou nebo ne, uz je ve hvezdach, mam pred sebou jeste minimalne pul roku byt doma s detmi a hodlam si to uzit naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
23.6.15 22:07

Zamrzí takové řeči.. :(
Ale je to váš život. Vy jste zodpovědní. Jestli chceš druhé dítě, tak si ho pořiďte… Ať si tchyně strčí rady za klobouk..
Také jsem na rodičovské. Žádná brigáda, přivýdělek, prostě nic…Muž nás živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.15 22:13

@Suzuveverka Spíše to vypadalo, že už se mi to chystala říct delší dobu a konečně si ulevila no. Zamrzí to, ale holt budu muset jít dál a nepřipuštět si to tak.

• Citovat
  • Upravit
13955
23.6.15 22:15

Tak me by taky mrzelo, kdyby na me takhle tchani nastoupili. Snazime se mit a mame dobre vztahy a urcite bych si rikala co jeste dalsiho ma tchyne na srdci. Takze chapu. Ale dulezity je co citis ty a tvuj partner. Tchyne vas nesati ani nezivi je ji do toho prd. Jo ja jsem taky jen na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.6.15 22:27
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

Tssss! Ona vás živí nebo co?
Já jsem byla na rodičáku 11 let, občas jsem si něco přivydělala, ale to spíš proto, abych úplně mentálně nevypla…

děti jsou taky tvého manžele, ne? Takže on chodí do práce, ty pracuješ doma, akorát holt, výchovou jeho dětí tolik nevyděláš, jenom to, co ti dá stát..

Ona tchýně je asi stará škola, a tam se mezi dětma muselo do práce, ale to kvůli tomu, aby s druhým dítětem mohla matka být dýl doma… Neplete si to tchýně náhodou?

Příspěvek upraven 23.06.15 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.6.15 22:29
@Anonymní píše:
@Suzuveverka Spíše to vypadalo, že už se mi to chystala říct delší dobu a konečně si ulevila no. Zamrzí to, ale holt budu muset jít dál a nepřipuštět si to tak.

Neber si to tak. Pokud má tchýně nějaký problém s tím, že jsi na rodičovské, je to její problém. Stejně tak by o vašem druhém dítěti neměla rozhodovat tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
23.6.15 22:36

Zakladatelko, ja jsem doma sedm let.. Jeste rok minimalne budu.. Prvni dite jsem mela jeste na vejsce, takze na HPP jsem nikdy nepracovala. Muj manzel ma narocnou praci, takze holt ja se staram o domacnost a delam rozvozaka. A kdyby mi nekdo rekl krivyho slova, tak si vyslechne. Nastesti si to zatim nikdo nedovolil a asi ani nedovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
23.6.15 22:48

A kdo bude hlídat malou, kdybys nastoupila do práce?? Tchyně? Protože platit za hlídání by se asi moc nevyplatilo. Já mám to štěstí, že manžel někdy pracuje z domova, po večerech, o víkendech, takže někdy se mám může věnovat přes den (plavání, nákupy :) ) a tak vidí, co hlídání dětí obnáší a ctí matku na MD. Kdybych se zmínila o nástupu do práce, tak by mě asi někam poslal :mrgreen:, protože u nás je problém právě to hlídání, babičky jsou již starší a já vidím, že jim chybí síly.

Edit. A vyžírka rozhodně nejsi, aspoň podle mě a naší rodiny, takhle to máme u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.6.15 23:06
@Anonymní píše:
@Suzuveverka Spíše to vypadalo, že už se mi to chystala říct delší dobu a konečně si ulevila no. Zamrzí to, ale holt budu muset jít dál a nepřipuštět si to tak.

Hehe, až půjdeš do práce, bude mít třeba kecy, že jsi kariéristka a že kašleš na dítě a na rodinu :mrgreen: Si nevybereš. Žij svůj život a neohlížej se na nějaký kecy okolo - psi štěkaj a karavana jede dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
23.6.15 23:11

No tak možná tchyni si stěžuje, a ona mu dělá hlásnou troubu, co ty víš. Tobě neřekne, že je udřenej, a chtěl by, abys přinesla nějakej peníz, ale tchyni jo a dělaj doma tichou poštu. Co já vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
24.6.15 00:09

Achjo, tchyně si nevidí do pusy… Ano, já beru, že je starší, zkušenější, potřebuje pořád tak nějak chránit své děti a stopadesát dalších důvodů, ale co je ji do toho, jak žijete a kdy hodláte mít další děti?
Mně to přijde stejně na hlavu postavené, jako bys Ty najednou nakráčela k nim domů a začala plánovat kompletní rekonstrukci.

Myslím, že vše podstatné už řečeno bylo, důležité je, co si myslíte a co chcete vy, na tchyni se zvysoka vybodněte (já bych jí tedy ještě docela slušně řekla, že do vašeho plánování je jí velké houby).

Jsem na tyhle organizátorky lehce vysazená, měla jsem takovou tchyni (a její matku) a bylo to hotové peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.6.15 00:36
@meritus píše:
No tak možná tchyni si stěžuje, a ona mu dělá hlásnou troubu, co ty víš. Tobě neřekne, že je udřenej, a chtěl by, abys přinesla nějakej peníz, ale tchyni jo a dělaj doma tichou poštu. Co já vim.

Tak to by byl teda pěknej srab. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
24.6.15 07:22
@Anonymní píše:
Vložím tentokrát anonymně, jelikož je to hodně citlivé a nevím, zda sem nechodí někdo z rodiny.
Dnes jsem měla vskutku nepříjemný rozhovor s tchýní a je mi z toho hodně smutno. Defacto mi vyčetla, že jsem na mateřské a že nechodím do práce a že chudák můj muž musí živit celou rodinu. 8o Chtěli jsme mít druhé mimčo, ale ona mi dnes sdělila, že bychom měli počkat, protože já bych měla jít do práce. Má za to, že živoříme a že finančně strádáme. Ano, peněz by mohlo být více, ale máme všechno. Nemáme žádné dluhy, žijeme skromně, ale kvalitně. Mám tchýni ráda, máme spolu dobrý vztah a proto mě hodně mrzí, co jsem si musela vyslechnout, nevzmohla jsem se naslovo. Vážně mě mrzí, že si o mě myslí asi, že jsem líná atp.
Holky, je tu vůbec některá, která je jen na rodičáku a nechodí přitom do práce? Já mám jen přivýdělek na dohodu, ale asi je to málo :,(

co to je dneska za moresy, že musí mít každá žena na MD či RD půlúvazek či přivýdělek, oideálně chodit normálně do práce s děckem na hrbu :pocitac: Jsou to jen 3 roky života, kdy máš šanci ho k sobě připoutat láskou, vdopvednostmi, za 3 roky se naučí všechny základní věci, co ho provází po celý život a to se nedá dělat na půl, rozhodně na tom, že se ženská nedře do umoru nevidím nic zlého. Máš domáctnostk, dítě. To je tvoje práce. opartner má často jen tu práci, někdy ještě dům, ale abyst ty dělala 3 věci a chlap jen jednu, to teda ok je? Nevím proč by v moderní společnsoti měla žena dřít jako mezek, když nemusí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
24.6.15 07:28
@Anonymní píše:
Manželovi jsem to řekla, řekl mi, že jí nemám poslouchat a nemám to brát vážně…ale bohužel to tak na povel nejde. Žere mě to od rána :-(

Také nepracují na rodičovské dovolené a ani to nemám v plánu a tchýni bych to vysvětlila po svém :cert:

• Citovat
  • Upravit
4624
24.6.15 07:39

Žárlí. Žárlí na vaši rodinnou pohodu. Takže si do toho nenechte krafat od báby, které měkne mozek (nic ve zlém, ale ztráta soudnosti je evidentní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová