Jsem sobec, co s tím

Anonymní
19.1.19 15:26

Jsem sobec, co s tím

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, jestli některá řešíte, popř. jak, své sobecké chování. Před osmi měsíci se nám narodil vymodlený syn, a já místo, abych se radovala, mám hodně stupidní myšlenky. Porod mi vyvolávali tři dny kvůli preeklampsii, nakonec byl sice bolestivý, ale rychlý, po něm jsem byla v euforii, jenže pak to nastalo - teploty, lítostivost a nevím co… Nakonec se zjistilo, že mi nechali v porodních cestách tampon, po pěti dnech vyšel sám, no…
A teď k věci - ty poporodní komplikace mě sebraly, i když jsem už dneska zdravotně v pohodě, ale pořád si připadám strašně vyšťavená. Syn se v noci budí co 2 hodiny na kojo, ale hned usne, co by za to jiné daly, jinak je to milé mimino, občas se směje, občas vzteká. Jenže já jsem hnusná lemra, která to s ním neumí, přijde mi, že se na ostatní směje mnohem víc, prostě mi to asi s miminama nejde, nevím, co říkat, neumím dělat ty ksichtíky a moc dlouho ho nevydržím ani nosit (má 10 kg)… Pamatuju si, jak jsem na něho zařvala, když byl ještě maličký a já jsem ho asi pošesté převlíkala kvůli blití, a on za to chudák nemohl. Prostě mi přijde, že jako matka jsem celkem mimo, a sobecky jsem ráda, když ho zabaví někdo jiný. Asi se teď očekává, že brzo otěhotním znova (věk na to mám) a já si to fakt neumím představit, tak hrozně jako v porodnici mi ještě nebylo… Sobecky mám prostě pocit, že tím asi můj „normální“ život skončí úplně… Řešily jste některá něco podobného - obavy z malého rozestupu mezi sourozenci? A jak to pak dopadlo? Měly jste někdy pocit, že se chováte sobecky? Díky za odpovědi, anonymně píšu kvůli popisu porodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33597
19.1.19 15:30

Klid, to se srovná. Ty druhé dítě chceš? Pokud ne, tak atˇsi okolí očekává co chce, tohle je jen a jen tvoje věc a nikomu do toho nic není :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
19.1.19 15:33

kolik je synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.19 15:35

Asi chci, ale jistá si 100 % nejsem… Synovi je osm měsíců

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.1.19 15:35

Neboj, mateřství fakt není jen sluníčkový, jak se někdy prezentuje a pocity frustrace jsou celkem běžný. Život, jak jsme ho znaly, nám prostě skončil. Nahradí ho něco jinýho a možná krásnějšího. Třeba budeš jako máma spokojenější až se z dítěte stane parťák. Co se týká sourozence, tak doporučuju co nejdřív. Jednak to budeš mít v jedné lajně, nevypadneš z péče o mimino a pak si děti spolu budou hrát. Já jsem přišla znovu do jinýho stavu ve chvíli, kdy byly dcerce dva roky. Zrovna se osamostatnila, já si začínala užívat trochu svobody a do toho na krku zase mimčo. Radši bych je měla do dvou let od sebe, aby se ta „agonie“ neprotahovala :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
27662
19.1.19 15:37
@Anonymní píše:
Asi chci, ale jistá si 100 % nejsem… Synovi je osm měsíců

tak na rozhodnutí jestli další máš spousty času okolí at jde do háje když se nestará a nepomáhá :nevim:
a ty pocity neřeš ono se to všechno uklidní až malej povyroste ono to propagovaný že ženská je vždy nadšená z dítěte není až tak moc pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.19 15:39

Hele, tohle všechno může být jednak dané okolnostmi porodu, šestinedělí a hlavně nevyspáním. Já měla naprosto psychotické šestinedělí, rodila jsem císařem, a když mi přinesli malé mimčo, žádná emoční smršť se nekonala, koukala jsem na něj a říkaal si: „Jako jo, ošklivej není, ale co jako…“ :) V maratonu kojení, odsávání a já nevím čeho ještě, kdy jsem spala zhruba 20 minut po 30 hodinách, k tomu brutální noční můry, mléko všude, jsem byla totálně mimo a rozhodně se neradovala z toho, že mám nějaké miminko. Ale ono si to fakt všechno sedlo a i když jsem hodně dlouho měla stavy, že vlastně už nemůžu nic z toho, co dřív, bylo to jen v mojí hlavě. Protože pokud je to mimčo v pořádku, tak i u novorozence ho tatínek nebo jiná spolehlivá osoba dokáže na hodinku dvě pohlídat, abys mohla vyrazit ven na kafčo, cvičení nebo jen zírat do trávy v parku. My si nakonec pořídili druhé mimino a protože jsem už byla otřískanější a u kupy situací zjistila, že je jen stačí zkusit, nebát se, a nějak se to zvládne, byla jsem i mnohem odvážnější, jezdila s ním na dlouhé cesty vlakem, přespávala s ním u kamarádky apod. Za sebe bych tedy doporučovala vypadnout z bytu, udělat si na sebe čas, dát se do pohody, to všechno k tomu pak přijde. A pokud se na druhé miminko necítíš, tak proč by sis ho měla dělat? ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.19 15:39

děkuju, na nestarající se okolí si zas stěžovat nemůžu, to bych nebyla fér…

• Citovat
  • Upravit
27662
19.1.19 15:40

@Janli vidíš a já zase doporučuju větší rozdíl, starší je samostatný a schopný pochopit že to malý vřískající je sourozenec a že ho musím nejdřív přebalit a pak bude klid, nestojí mi za zády dvě vřeštící děti co trvají na tom že ted hned něco chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
19.1.19 15:42

Já úplně stejně,i ty nervy z nonstop blinkajiciho kolikového mimina,které když jsem potřetí za sebou po kojení převlékla v noci,tak se vzápětí pokadilo i pres plinu durch a zase znova…no jako pamatuju si v nějakém afektu,že jsem vykřikovala,že to snad dělá schválně…jasné z nadhledu pitomost…opicarny do roka jako spadla kostička baaaac mě taky nebraly,max takový ty básničky kovej kovej kovaricku, leze leze po železe na prebalovaku, když se u toho to mimino chechta mě doopravdy bavily.Ostatni spíš,že je potřeba dítě zabavit…a odestup jsem řešila skoro na den, kvůli práci,aby navazoval,ale byl co největší.A zas tak hrozná jsem si nepřišla :think: :lol: Jo a druhý šestinedělí jsem měla uuuuuplne jiný.Naprosto pohodový,v ničem jsem neviděla problém a vznášela se na vlnách euforie.Hormony dělají dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.19 15:47

Díky moc za podporu :palec:

• Citovat
  • Upravit
7478
19.1.19 15:54
@Anonymní píše:
Díky moc za podporu :palec:

A ty depky, že jsem to zvorala a jsem nejhorší matka ze všech…tak ty mám periodicky doteď, když jsou obě ve školce… Starší je poněkud oříšek :think: Možná je příliš po mě :oops: A myslím, že občas nad tím přemýšlet a pochybovat o sobě budu ještě dlouho. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
19.1.19 16:06

Hele, to se prostě stává. Aspoň já se tím uklidňuju, protože v posledních dnech mě doslova se*ou děti v podstatě non stop. Jsem pět let doma, mám dvě. Druhé bych si na tvém místě dost rozmyslela, představ si, že v tomhle stavu budeš další třeba čtyři roky. A osmiměsíční dítě je ještě těžce v pohodě proti době kdy se naučí chodit, do všeho leze a mluvit, protože pak už tu klapačku nezavře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
19.1.19 16:20

Rozhodne bych nemalá druhé dítě být tebou. Ono proste mateřství pro každého není. Sluníčkové matky na to musí mít povahu. Buď v klidu. Dítě vyroste a budeš mít klid. Druhé dítě Te ale zdrchá úplně. Hlavně se budeš starat ty, takže se nenech semlit tím, co se očekává. Dvě deti jsou jiný level než jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
19.1.19 16:26

Hele, já mám fakt dítě „za odměnu“. je orpavdu hodnej, od pěti týdnů spal téměř celou noc (poslední měsíc asi kvůli zubům ne), trápilo ho bříško, ale jiank pohodovej usměvavej a veselej klučina… Fakt to máme hodně na pohodu.

A pak stačí několik dnů, kdy není v pohodě, prořve dny, prořve noci a já jsem na prášky…

Taky mám pocit, že s ním umím jen blbnout, ale jinak to s ním mnohem líp umí moje máma a já jsem dost nešikovná… Neumí takový ty číčoviny jako paci paci, pápá, jak ej velikej… nebaví ho to, rád si hraje na schovku a růlzně blbneme…

No a?

Já jsem jeho máma, mám ho ráda, dělám co můžu. Jo a taky mi někdy lupnou nervy a musím na chvíli jít do jinýho pokoje, abych se uklidnila. A to mám dítě opravdu milionový. Nevím, jak bych zvládala náročnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí