Jsem špatná dcera (člověk)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
4.2.17 07:57

Pokud se s ní nejde domluvit, tak si na ní nastavte tiché vyzvánění. Případně si nastavte možnost odmítnutí hovoru pomocí sms s textem na způsob, Teď nemůžu, zavolám ve vhodnější chvíli. Taky je pro mě úleva když mi chcípne telefon, štve mě, že si každý myslí, že musím být 24hodin na příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
4.2.17 08:04
@Anonymní píše:
Zdravím,
raději anonymně, osobní info a mohl by si to někdo spojit s nickem. Děkuji za zachování.

Takže kde začít…ve 21 letech jsem se odstěhovala z domova za šílených podmínek, prostě jsem byla vyhozena. Šla jsem tedy za svým přítelem, nyní manželem, téměř 100km daleko, našla si tu práci, společně jsme vybudovali svůj nový domov a rodinu.
S matkou se stýkám(cca 1× měsíčně) i přes to, co v minulosti dopustila, chci, aby mé děti měly babičku. Ona si bohužel myslí, že je mezi námi vše v pořádku, i přesto, že jsem jí několikrát řekla na rovinu, jak to mám, byla z toho hádka, pár dní se mnou nemluvila, pak se oklepala a jela dál, jako bych zase nic neřekla.
Teď jsem těhotná v 9. měsíci a ona mi denně volá, hraje si asi na starostlivou.Ale já mám momentálně dost svých problémů nad hlavu (jak se říká, že když čert se.re,tak vždy na jednu hromadu, to naprosto platí) a každodenní telefonáty o ničem prostě nezvládám. Slíbila jsem jí, že kdyby se cokoliv dělo, že napíšu, ale ona mi i přesto volá třeba 10× dokud to nezvednu.
Nechápe, že třeba opravdu nemám chuť denně odpovídat na otázky, jak se cítím, co miminko v břiše, kolik jsem přibrala kilo :roll: A ani to, že nemám telefon přirostlý k ruce a věnuji se raději dceři.
Když jsem jí to nezvedala, tak vyplašila ještě manžela, který když přijel z práce, mi ještě vynadal, že měl o mě strach, přitom jsem měla jen vybitý telefon, o kterém jsem ani netušila, že se vybil.
Přitom jsem ho za celý den nepotřebovala, kdyby mi něco bylo, tak dám sama vědět a v baráku navíc nejsem sama, bydlí tu s námi ještě jeho babička.
Včera jsem jí napsala sms, že nemám náladu s někým mluvit, že jsem v depresi, nic se mi nedaří a že se ozvu jindy, ale jsem jinak v pořádku.(to bylo po tom, co jsem dostala vynadáno od manžela a šla jsem se podívat na mobil, který byl tedy vybitý a po zapnutí na mne bliklo těch asi 15 zmeškaných hovorů od matky,2 od manžela a 4 od babičky)A ona mi odepsala, že se tedy nebude vnucovat :zed: (úplně mi z toho čiší takový ten uražený podtón)

A já teď mám z té její zprávy výčitky svědomí, že jsem si dovolila s ní jeden den nemluvit :zed: Nevím, asi jsem nějak víc přecitlivělá teď, nebo jsem opravdu špatná, těžko říct..proto bych chtěla znát nezaujaté názory na mou situaci.
Fakt je problém, že nechci denně telefonovat?

Sama mám dceru a jsem celkem empatická, ale vím, že kdyby mi někdy v budoucnu slíbila, že mi dá sama vědět, kdyby se cokoliv dělo, tak se na ní spolehnu.

Řešíme doma závažnější problémy s barákem, s prací, s úřadem a mě už prostě asi ubývá energie, řešit ještě jí.

Děkuji všem za názory a klidně do mě.

Rozumím ti. Jestli ty její přehnané telefonáty pociťuješ jako že si „hraje na starostlivou matku“, pak tě to musí dost obtěžovat. V tvém vztahu s matkou chybí odpuštění. Tebe bolí staré křivdy a zranění z dětství, a tvoje matka asi nezná lepší způsob, jak ti dát najevo zájem, než že ti soustavně telefonuje. Možná by to chtělo i odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.17 08:04

@Heivka to nastavení odmítnutí pomocí sms se dělá kde prosím? Asi tak nějak no…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.17 08:06
@nostress píše:
Rozumím ti. Jestli ty její přehnané telefonáty pociťuješ jako že si „hraje na starostlivou matku“, pak tě to musí dost obtěžovat. V tvém vztahu s matkou chybí odpuštění. Tebe bolí staré křivdy a zranění z dětství, a tvoje matka asi nezná lepší způsob, jak ti dát najevo zájem, než že ti soustavně telefonuje. Možná by to chtělo i odbornou pomoc.

Tu by to chtělo určitě, vím o tom :( Ale v těhotenství by mi spíš uškodila, než pomohla…Až přestanu kojit, mám v plánu jí vyhledat.

• Citovat
  • Upravit
14642
4.2.17 08:08
@Anonymní píše:
Tu by to chtělo určitě, vím o tom :( Ale v těhotenství by mi spíš uškodila, než pomohla…Až přestanu kojit, mám v plánu jí vyhledat.

Neboj se, to zvládneš. Máš manžela, svoji rodinu, společně to dáte. Držím palce.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.17 08:10

@nostress děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
875
4.2.17 08:22

Měla jsem to s mámou na chlup stejně! :D Dřív volala jednou týdně, čím dýl jsem byla těhotná tím častější hovory - denně půl hodiny byla norma, někdy si takhle chtěla povídat o ničem klidně dvakrát denně 8o Tak jsem prostě párkrát telefon nevzala nebo rovnou položila a za chvíli jí zavolala že uklízím/odpočívám/chci spát/spěchám do obchodu/vařím a potřebuju obě ruce/… Je to hrozné ale já na to prostě neměla sílu, lezlo mi to na nervy když se mnou chtěla probrat drby o lidech které vůbec neznám a nezajímají mě a ještě jsem věděla že až se uvidíme na živo budeme mluvit furt dokola o tom samém… Přestalo to s porodem - máma tolik nevolá a mě to tolik neštve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.17 08:29

@Latty Naprosto přesný :D Tak nezbývá asi než doufat, že jí to pak také přestane bavit..

• Citovat
  • Upravit
18154
4.2.17 08:34

Tak já bych jí to prostě zvedla, řekla Ahoj mami, jsem v pořádku, necítím se dobře, nebo nemám čas - to je jedno, jsem ráda, žes zavolala, zítra zase cinkni. Kdyby se něco dělo, zavolám já. Pa.
A budeš v klidu ty i ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.17 08:36
@Anonymní píše:
@Verun83 Tak to máte zavedené ještě dobře…mě volá tak dlouho, dokud to nezvednu a když jsem třeba na wc a vrátím se, tak už mi tu blikají 2 zmeškané hovory :zed: a právě kvůli kravinám, jak píšeš.Normálně volám hned zpátky, ale včera jsem to už neustála.

Ono je to proto, ze ja mam neomezeny tatif a ona ne. Buh vi jak by to vypadalo, kdyby ho mela neomezeny. :lol:

A to plkani o nicem… To mi rve zily. Uplne to ve me bubla, drzim se, abych ji neco neodsekla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.17 08:44

@bigl Kéž by to tak šlo utnout..

@Verun83 Jo,tomu rozumím :lol: Právě, že u nás je to naopak, ona má neomezený tarif a já ne :roll:

• Citovat
  • Upravit
660
4.2.17 08:46

Tak myslím že minuta hovoru by tě nezabila, ale když to jsou delší a dost častý tak tě úplně chápu :)
Máš dceru teď čekáš další miminko máš spoustu starosti, takže není nic špatného když své mamince nezvedaš telefony každý den.
Zkus ji to nějak opatrně vysvětlit a třeba to bude v pohodě :potlesk: jinak gratuluji k miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.2.17 08:52
@Anonymní píše:
@Heivka to nastavení odmítnutí pomocí sms se dělá kde prosím? Asi tak nějak no…

Závisí co máte za systém, ale v nastavení hovorů bývá možnost odmítnout telefon zprávou a možnost volby znění té zprávy. Mě když zvoní telefon tam můžu buď zvolit ztlumení vyzvánění, odmítnout hovor, odmítnout hovor pomocí sms a samozřejmě přijetí hovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
4.2.17 08:53

Myslím si, že tam hodně dělá i to, co jsi s ní prožila v dětství, a že jsi byla takřka vyhozena. Tohle se nikdy nezapomene a člověk pak s těmito lidmi nemusí být tak hodně v kontaktu a je jedno, jestli je to přímý příbuzný nebo vzdálenější. 100 procentní citovou vazbu to už nevrátí… Bohužel druhá strana tohle vůbec nechce pochopit… Já jsem odešla od rodiny ve 20 letech s přítelem, protože se to s rodiči nedalo, otec despota a matka si dost vybíjela na mě od mala její nevydařené manželství, které trvá do dnes. Člověk nikdy nezapomene a rozhodně neodpustí. Také mi volá denně, protože u nich je to na pytel, já už tam nechodím x měsíců po jednom incidentu s otcem, syna (8 let) do těch podmínek také neopouštím, protože otec byl na něj hnusný, jako kdysi na nás, takže matka tam nemá vlastně nikoho. Bohužel matka má co chtěla. Citově na ní dokáží fungovat tak na 50 procent a dokud bude otec naživu, nebude to jinak. Takže když volá tak třebas zavolám druhý den. Prostě to tak necítím abych musela volat s ní denně. A já nerada dělám věci, které necítím… Takže jestli to nemáš tak nějak podobně jako já, že jsou tam zpřetrhane citové vazby díky jejímu chování v minulosti, protože na minulost opravdu nezapomeneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.2.17 08:57

Když se narodila moje prvorozená, byla špatná, šla na JIPku, kde nám primářka sdělila, že nemá moc velkou šanci to přežít…to bylo jak rozbuška zájmu a zvědavosti. Takže jsem prostě řekla ne, nebudu zvedat telefony, nepřeju si, aby mi někdo volal, návštěvy nechci, nedala bych je. Ale máma byla něco jinýho, to je prostě máma, pravda, nemáme narušený vztah. Takže já to nechápu, že je taková potíž pohovořit denně s mámou po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová