Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
O ortéze jsi mohla sice napsat hned, ale i tak - nějak pořád nechápu, proč jsi se tomu smála (asi bych ho požádala, ať raději honem donese hadr) a proč jsi ho nazvala volem… ![]()
Jste idioti oba dva.. Oba čumíte jak voda teče do matrací a pak se vztekáte.. Nechápu.. ![]()
@Anonymní píše:
Mám nohu v ortéze, takže než bych se zvedla a utřela to, dopadlo by to stejně. A vůbec, proč já bych měla za něj uklízet?
Máš 100% pravdu, proč bys to ty měla uklízet, když to rozlil on? I kdybys neměla nohu v ortéze. Já bych to ukončila, mám s tím bohužel zkušenost. Když jsem po rozchodu odcházela z našeho bytu, schválně jsem mu to nechala ve stavu, v jakém to zanechal - prasklá skla v kuchyňské lince (příliš silně je zavřel), prokopnuté zdi (rozvášnil se, když se mu nedařilo v nějaké online hře), urvané dveře od skříní (když nejdou otevřít, tak je potřeba pořádně zabrat) atd. A ano, občas po sobě něco opravil, většinou to nechal být, protože se s tím nebude „s. át“
@Anonymní píše:
Ty jo, holky, tak z tohohle se musím vypsat. Jsem fakt v šoku.S přítelem jsme spolu zhruba rok a takřka od začátku spolu bydlíme. To, že je výbušné povahy jsem věděla, ale já taky snadno vybouchnu a občas třískám dveřmi, anebo nadávám. To stejné byl dodnes on.
Ležela jsem v ložnici a dělala home office. Naproti postele mám stůl, na kterém jsem měla vázu s kytkou a postavenou magnetickou tabuli, kde mám napsané deadliny a byly tam i naše fotky s přítelem. Podotýkám, že v červenci jsme celou ložnici rekonstruovali! No a co se tedy stalo.
Přítel najednou, že jde pracovat ke stolu, ale asi zavadil a celá váza se mu vylila po stole a voda stékala dolů na zem. Tak jsem se začala smát a říkám v klidu, ať to utře, než to zateče všude možně. Jenže přítel si sedl vedle mě na matrace (čekáme totiž na novou postel, takže spíme na zemi na matracích) a dělal, že nic. Najednou vstal, naštvaný, že to teda utře. Jenže jak drcnul trošku do stolu, spadla mi i ta tabule a všechno se vymáchalo ve vodě - to jsem byla pořád poměrně klidná. Když už ale voda tekla do matrací, kdy jedna stála -náct tisíc, řekla jsem mu, že je vůl, že to měl utřít hned, když viděl, že to teče až k matracím. Ten se naštval a vší silou hodil magnetem, ten se odrazil od stěny, takže tam je teď mega díra - v šedé stěně. (Malování zdar
![]()
) Řekla jsem příteli, že ať se uklidní, že nemusí kvůli jeho cholerické povaze vše zničit a odešla do koupelny pro hadry.
Ale jsem v šoku. I když přítele miluji, tak tímhle mě dostal. V ten moment mi došlo, že nechci být s takovým cholerikem. Když už ho naštve tohle, co udělá příště? Řekla jsem mu, že s takovým cholerickým člověkem si nedovedu představit budoucnost, ale on samozřejmě hned vychladl, omluvil se, že ho ta stěna taky naštvala, ale co z toho…
Já jsem zrovna ve fázi, kdy váhám, jestli to hned z fleku ukončit anebo mu dát ještě šanci?
Ziju s cholerikem, uz 14 let. Jiny to nebude, to se nezmeni. Zpetne vidim jako chybu, ze jsem zustala, ackoliv ho mam rada a neni to jen cholerik, umi byt i skvelej. Ale ja si na to nikdy nezvykla, na ty vybuchy, a buhvi, jestli mu jednou neutecu, pohary pretekly uz kolikrat, jen pozdeji uz bylo malo prilezitosti ze vztahu odejit.
Ovsem, po tolika letech uz se snazim urcity odezvy na jeho chovani tlumit, nekdy je mlceti zlato, pak ho to prechazi a jede se dal. No nevim holka, jak rikam, cholerik zustane cholerikem uz navzdy.
@Anonymní píše:
Určitě ho nenaštvalo to, že jsem mu řekla, že je vůlOn ví, že to myslím ze srandy.
Tak co ho tedy naštvalo? Ani jeden jste nereagoval normálně, ale jak maly děcka. Ty se mu směješ, a on sedí a čumí jak teče voda. Nevím kdo z vás dvou je horší.. ![]()
Nechápu vás vůbec
Čemu jsi se smála? A proč on si radši dřepne na zem, místo toho, aby šel pro hadr? Proč jsi nevzala něco z postele a nepokusila se vodě aspoň zahradit cestu k matracím, když jsi viděla, že to tam zatéká? Jak řešíte opravdové životní trable, když si neporadíte ani s rozlitou vázou?
Oba jste mimo. Že máš ortezu no a co? To curas do matrace a nevstavas na zachod? Měla si vstát a pomoct mu. A on to měl řešit hned.
Já se ti vůbec nedivím. Sice bych se v takové situaci nesmála a třeba mu šla pomoct, ale takováhle neschopnost ovládat své emoce by mi vadila dost. Cholerik je můj táta, někdy ho taky vytočí úplná hovadina a pak vše lítá, u partnera bych to ale nesnesla. Vadí mi hlavně ta nepředvídatelnost - jednou třeba ten dotyčný vezme něco v pohodě a po druhé ho to vytočí a ty jenom nechápeš.
Myslím, že dospělý člověk by se měl snažit své emocee trochu ovládat, a pokud ví, že tu agresi ze sebe potřebuje dostat, mít třeba boxovací pytel nebo něco, a ne demolovat zařízení bytu.
Nechápu, jak tu některé píšou, žes to měla vytřít ty. Za mě lepší smích než nadávky. A kdo si něco rozlije, má si to utřít. Kdybys vázu rozlila ty a pak udělala díru ve zdi, určitě by místní hrdinky psaly, že je to přítelova chyba, protože vodu měl utřít on místo tebe.
![]()
Pokud váháš, uteč…
Tak možná tvé chování bylo lehce iritující, ale cholerické chování přítele mi přijde teda horší, měl to prostě uklidit bez mocenských bojů. S cholerikem bych žít nechtěla, ten pocit, že musím kolem přítele chodit po špičkách jsem si zažila jednou a stačilo.
Jestli nemáte děti, tak zdrhej a najdi si někoho klidnějšího… A buď ráda, že je nemáte, utíká se mnohem snáz. Něco o tom vím… ![]()
Ja spíš nechápu, že se situaci tlemíš a za 5 minut přemýšlíš, že to je moc a že kvůli tomu ukončíš vztah.
Nevim
prijde mi to, že měl přítel spíš blbej den. Samozřejmě, pokud takto reaguje často, to je pak něco jiného.
@Martina D. Kromě jed oho příspěvku jsem se nikde nedočetla, že by to měla utřít oba. Ano, mohla se zvednout a pomoct mu a ne se mu vysmívat.
@Aduš8 píše:
@Martina D. Kromě jed oho příspěvku jsem se nikde nedočetla, že by to měla utřít oba. Ano, mohla se zvednout a pomoct mu a ne se mu vysmívat.
Ale on nic nedělal, pomoct mu přece není jít to dělat za něj
Předpokládám, že budete oba mladí a nevyzrálí, protože takhle se dospělý člověk nechová
Ono to totiž není o " přece za něj nebudu uklízet " ale o " pomůžu svému partnerovi " Ani jednoho z vás bych doma nechtěla ![]()