Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fíkofka píše:
Přesně to mě napadlo, když jsem to dočetla. Zrovna dneska tam na mě vybafnul článek o 17ti letém synovi, co čeká dítě s romkou (opět diskuzní téma odsud)
Fakt? Hod odkaz prosím.
Jinak podezřelá jsou všechna taková dramata, kdy zakladatelka napíše jen první příspěvek a pak nic.
@inkakřivák píše:
Fakt? Hod odkaz prosím.
Ten článek už tam není. Společně s dalšími, na které se adminy pozornilo. Je kvůli tomu speciální diskuse.
To jo, o těch dvou tématech vím. To je toho tolik? Musím kouknout do té diskuze.
@werajsik píše:
Ten článek už tam není. Společně s dalšími, na které se adminy pozornilo. Je kvůli tomu speciální diskuse.
Jaká diskuze?
@inkakřivák píše:
Jinak podezřelá jsou všechna taková dramata, kdy zakladatelka napíše jen první příspěvek a pak nic.
No tak kdyby me nekdo okamzite osocil, ze „pisu clanek“ a ze mi neveri, tak uz potom taky nenapisu nic.
Nebo ze jsem troll. To tady nektere pisi pomalu na „dobry den“.
@werajsik píše:
Kouknihttps://www.emimino.cz/…eecz-440417/
Díky. Nic moc přínosného.
Ať už je diskuze pravdivá je nebo ne, moje životní zkušenost je taková:
Vztahy tchyně - snacha jsou málokdy upřímné a opravdové. Matinky na ty své skvělé synáčky nedají dopustit a velice často se kvůli nim a vnoučatům přetvařují. Když pak dojde na lámání chleba, vše je úplně jinak. Nevím, co v tom je, jestli nějaká žárlivost, pocit ztráty syna..?
Většina mých kamarádek, co byly z tchyně z počátku nadšené, časem zaplakala, někdy i po letech. Sama z tchyní vycházím slušně, ale nedělám si iluze, co o mně vypráví za zády. On kolikrát stačí ten obličej, co udělá, když dle její rady neposadím šestiměsíční dítě na nočník nebo mu odmítnu dát gumového medvídka…
Radím nekonfrontovat, nemá to smysl, a promluvit si s manželem o stěhování.
@Oli.Lyon píše:
Slysela jsi, cos nemela. To se stava. Je to jako kdyz ti nekdo vyslepici, co mu o tobě kdo říkal. Nechala bych to byt. Dej si pár dní a bude to v klidu.
tohle není věc, kterou by mela nechat byt.
Mela by ji to rict a zadat vysvětlení.
@Anonymní píše:
Krásný dobrý večer.
Vždy jsem svou tchyni měla hodně ráda. Známe se 4 roky, celé 4 roky jsme se spolu v pohodě bavily, nakupovaly, obcas jsme si spolu daly víno, když dcera usla. (bydlíme spolu, vidíme se nonstop). Hodně nám pomáhá, kdykoliv se nabídne, že dceru (3r) pohlídá. Je to veselá kopa, ráda jsem si s ni vzdy povídala… Do doby, než jsem slyšela to co jsem slyšela před půl hodinoušla jsem na chodbu s košem.. Najednou se zaseknu, slyším, jak si nahoře hlasitě tchyně s tchanovcem povídají (i jeho mám ráda, je moc hodný na dceru a taky pohlida)- ona má 25 let a není schopna se normálně starat o rodinu, určitě te svatby Matěj(manžel) lituje. Snad se brzo odstehujou, už ji mám pokrk. Pak něco vyhrkla že je unavená z mých reci
Dal jsem poslouchat nedokázala, rychle jsem odesla do koupelny. Jsem v šoku a vůbec tomu nerozumím. Celou dobu jsem si myslela, že máme spolu perfektní vztahy, jaké by nám mohl kdekdo zavidet
nikdy jsme se nepohadaly, neměly spolu problém.. Ted nevím, jak se k ní zítra chovat, vůbec ji nechci vidět, je mi hrozne
zažily jste některá něco podobného? Jak na tom jste s vaší tchyni?
To, co jsi slyšela, by se mě hluboce dotklo. Až by přešlo to překvapení, jak se o mně vyjadřuje osoba, kterou jsem měla za přítelkyni, zamyslela bych se nad tím, jestli na tom něco není a začala bych jednat jinak. To s tím odstěhováním je od tchýně super nápad. Ona sama si neuvědomuje krutý dopad, až vás oba s manželem nebude mít pod kontrolou. Na druhou stranu bych taky raději bydlela sama než s jinou generací (s tchýní jsem bydlelala a díky ní jsem rozvedená).
Proč bydlíte s nimi? Proč se neosamostatníte? V čem všem Ti tchýně pomáhá a proč?
Tchýně Ti samozřejmě řekne, že to nemyslela vážně, ale já už bych byla nasměrovaná k tomu, odstěhovat se.
@Venetia píše:
Jako že zaklepeš u tchýně, řekneš jí, že jsi poslouchala za dveřmi, že jsi slyšela, co jsi slyšela a že po ní žádáš vysvětlení, jo? ![]()
Já bych to teda nedokázala.
@Venetia píše:
Ale ona to zaslechla nahodou. Nebyt toho, vse je ok. Jestli se tchyne pretvaruje, je to spis jeji problem, ze neumi byt upřímná. Jako nastvalo by mě to. Ale hodila bycch to za hlavu. Je to muj nazor, nemam v umyslu o tom dal debatovat, neni o cem.
@Venetia píše:
Co je na tom k vysvětlovaní? Tchýně má zakladatelky plné zuby a pro zachování dobrých vztahů se přetvařuje. Tchýně bude blekotat něco v tom smyslu, že tak to nemyslela a zakladatelka jí to právem nebude věrit ![]()
@K2 8611 píše:
Jako že zaklepeš u tchýně, řekneš jí, že jsi poslouchala za dveřmi, že jsi slyšela, co jsi slyšela a že po ní žádáš vysvětlení, jo?Já bych to teda nedokázala.
nesla bych tam hned, ale pri nejblizsi prilezitosti