Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lklk píše:
Musíš se na to podívat z jejího pohledu.
My jsme s přítelem mladší než ty a také bychom mohli žít u jeho rodičů v obrovském domě, ale nás to nikdy nenapadlo, protože máme rádi svůj klid.
Já se svou tchýní vycházím skvěle, ale to je tím, že se občas stavíme na víkend nebo někam zajdeme na oběd. Nedokážu si představit, že mám tchýni denně na očích.
Ona je z Vás vyloženě už otrávená.
Ano, není hezké jak o tobě mluvila, ale alespoň znáš pravdu a víš, že bude nejlepší se odstěhovat.
Postupovala bych tak, že bych to řekla manželovi s tím, že se chceš odstěhovat.
tak se tchýně nemá přetvařovat a hrát si na nejlepší kamarádku
má snaše říct do očí, že není vítaná a že se mají odstěhovat
@karkarka dopředu říkám, nehlida nám každý den, nehlida jednou týdně… Když byla miminko,, pořád jen spala, tak jsme malou mohli nechat v postýlce, měla u sebe chuvicku a mohli jsme na nakup. Ted co má 3 roky hlídá tak 1-2× za měsíc… A aby jste holky věděly… To bydlení u tchanovcu byl jejich nápad. Řekli nám, že neví co s polovinou baráku, že se můžeme nastěhovat. Tak proto jsem celkem v šoku, dokonce nám nabízeli i své 2 místnosti ale to jsme odmítli, nám to dole takhle stačí.
Často se nabízela o hlídání, když byla mrně. To jsme byli rádi, že si odpočineme. co je větší, pořád se nabízí ale děkujeme, nepotřebujeme zas tolik hlídáni. Bydlení nám nabídli oni, tchanovci, dokonce měli v plánu, že půjdou na byt a barák nám přepisou, že na ně je barák už veliký, že by jim stačil byt.
@Anonymní píše: Často se nabízela o hlídání, když byla mrně. To jsme byli rádi, že si odpočineme. co je větší, pořád se nabízí ale děkujeme, nepotřebujeme zas tolik hlídáni. Bydlení nám nabídli oni, tchanovci, dokonce měli v plánu, že půjdou na byt a barák nám přepisou, že na ně je barák už veliký, že by jim stačil byt.
No a starate se o ten barák nějak?
@lklk píše:
Postupovala bych tak, že bych to řekla manželovi s tím, že se chceš odstěhovat.
To teprve, pokud zakladatelka napíše, jak to dopadlo, když to manželovi řekla, začne mít diskuze spád
.
Očekávám scénář „manžel se postavil na matčinu stranu, ta všecko popřela, nemám s dítětem kam jít…“ ![]()
@Anonymní píše:
@karkarka dopředu říkám, nehlida nám každý den, nehlida jednou týdně… Když byla miminko,, pořád jen spala, tak jsme malou mohli nechat v postýlce, měla u sebe chuvicku a mohli jsme na nakup. Ted co má 3 roky hlídá tak 1-2× za měsíc… A aby jste holky věděly… To bydlení u tchanovcu byl jejich nápad. Řekli nám, že neví co s polovinou baráku, že se můžeme nastěhovat. Tak proto jsem celkem v šoku, dokonce nám nabízeli i své 2 místnosti ale to jsme odmítli, nám to dole takhle stačí.
Hele ono v 99%pripadu prostě vicegeneracni soužití nefunguje. Že začátku to může být ok, ale časem se to všem přejí. Odstehuje se a budete mít klid.
@Anonymní píše: Často se nabízela o hlídání, když byla mrně. To jsme byli rádi, že si odpočineme. co je větší, pořád se nabízí ale děkujeme, nepotřebujeme zas tolik hlídáni. Bydlení nám nabídli oni, tchanovci, dokonce měli v plánu, že půjdou na byt a barák nám přepisou, že na ně je barák už veliký, že by jim stačil byt.
No jo, jenže zatím zřejmě bydlíte v domě všichni pospolu.
Začala bych víc pomáhat na domě/ zahradě a je bych o pomoc už vůbec nežádala.
Jedna věc je když si vezmou vnučku má hodinu ven, druhá zas hlídat třeba přes noc.
Když byla dcerka malá, ale už nekojená, tak si ji taky mi rodiče třeba jednou za 14 dní brali na přání na hlídání (den a noc).
No a v závěru to pak vyčetli, že jsme si doma prý váleli šunky, zatímco oni hlídali (přitom hlídat chtěli). No od té doby už dceru nehlídali, nechtěla jsem to
Bud rada, ze jsi to slysela a vis na cem jsi.
Tchyne bude takova ta typicka „obet“, kazdemu cpe svoji pomoc, aby vypadala dobre a pak si za zada, ma stezuje a dela ze sebe chudacka. V podstate tim ublizuje nejvic sobe, jenze ji to nedochazi.
@stinga píše:
a jak to můžeš vědět, že to nebyl troll?
můj velmi blízký rodinný příslušník na matrice pracuje, tak o tom, jak to tam chodí, cosi vím
já na MěÚ pracovala, tak taky „cosi vím“
@K2 8611 píše:
Myslela jsem to tak, že bych to s ní nešla řešit a nepožadovala nějaké vysvětlení.
však já taky
@ZustanSeMnou Jezis! Presne moje matka
Vola, ze je ji smutno, at dovedu kluka. Ja cela natesena stihnu masaz, kafe s holkama, nakup, pedikuru. A ona mi to pak vycte, ze mi nehlida decko, abych se poflakovala. Jeji predstava asi byla, ze zacnu hackovat a myt okna.
@VitaminC píše:
@ZustanSeMnou Jezis! Presne moje matkaVola, ze je ji smutno, at dovedu kluka. Ja cela natesena stihnu masaz, kafe s holkama, nakup, pedikuru. A ona mi to pak vycte, ze mi nehlida decko, abych se poflakovala. Jeji predstava asi byla, ze zacnu hackovat a myt okna.
Některé to tak mají. Moje máma má taky pocit, že čas bez dětí je potřeba využít k práci.
@karkarka píše:
Hele ono v 99%pripadu prostě vicegeneracni soužití nefunguje.
100% souhlasím. ![]()
@VitaminC píše:
@ZustanSeMnou Jezis! Presne moje matkaVola, ze je ji smutno, at dovedu kluka. Ja cela natesena stihnu masaz, kafe s holkama, nakup, pedikuru. A ona mi to pak vycte, ze mi nehlida decko, abych se poflakovala. Jeji predstava asi byla, ze zacnu hackovat a myt okna.
samozřejmě ji máš pozvat k sobě domů na oběd a kafe a spokojené usměvavé dítě jí předvádět, aby si mohla dělat selfíčka pro kamarádky.