Jsem zasnoubená, ale miluju jiného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2067
27.5.18 09:28
@Ms.Ragdoll píše:
@srpen89

Ex tak hrozne milovala z mu samou laskou lhala tak, ze ji radeji poslal k vode.
Pak se dozvedela ze ma jinou, tak mu hrozne chtela dokazat, jak moc je nad veci, ze pro zmenu rovnou zacala lhat chlapovi, ktery je do ni dlouho zamilovanej a pro jistotu mu, i pres to vsechno, ted rekla (prekvapive opet) neuprimne ANO.

Tobe prijde, z toho co zakl. pise, ze je to vyzrala, dospela zenska, ktera vi co chce? :think:

Urcite, chce to jen cas. To nema s vyzralosti nebo dospelosti nic spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
27.5.18 10:00
@srpen89 píše:
Urcite, chce to jen cas. To nema s vyzralosti nebo dospelosti nic spolecneho.

Jasne, je normalni hrat si s city druhych, hrat komedie a byt neustale neuprimny jak k sobe, tak ostatnim.

Sice si tim zjevne trosku komplikuje zivot, ale srovnany to ma pekne. Chce to jen cas, to je fakt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.18 12:05
@Marie432875 píše:
Napisu ti to naprosto upřímně. Po par letech v manželství ty zamilované emoce stejne vyprchaji a daleko vic oceníš osobu, se kterou ti je dobre a rozumíte si. Co na tom, ze je to láska jako trám, kdyz spolu nedokážete ani nakoupit (například). Sňatky z rozumu mají neco do sebe, lidé nejsou zaslepení a většinou vi, co delaji. A láska a úcta k druhému muze fungovat i v rozumovem manželství. Jen je otazka, jestli jsi na takový typ vztahu zralá. Pokud by te mělo porad hlodat to ze srdce mas jinde, radši zasnoubení zrus a dej partnerovi šanci na jinou hodnou ženu.

Rozumove manzelstvi je neustale ohrozeno “okouzlenim” z venku. A kdyz se clovek zakouka jinde, tak jde rozumove manzelstvi do haje raz dva. Pro me je takovy svazek zcela nerozumny, protoze je nejsmadmeji ohrozitelny, na to asi musi byt povaha, kterou nemam a tipla bych si, ze v soucasne dobe stale vetsi nezavislosti zen asi malokdo. Tim nerikam, ze to nefunguje pro nikoho ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
27.5.18 12:10

Podle mě ale láska, která zůstane po vyprchání zamilovanosti, není totéž jako sebelepší přátelství. V tomto to mám možná fakt jinak, ale pro mě to jsou dvě značně různé věci. :nevim:
Každopádně… Zakladatelko, ty mu už ubližuješ a v téhle situaci mu vlastně ani nemůžeš neublížit. Jestli ho máš ráda a ten vztah by celkem fungoval, takové kompromisní řešení je, že mu řekneš, že ti došlo, že momentálně se na svatbu ještě necítíš. To je konec konců pravda.
Jestli k němu ale fakt nic necítíš, je lepší rozchod, ublížíš mu, ale předstírání by mu ubližovalo taky a déle.
A pokud jde o tvého ex, nevím, jak ses vůbec dozvěděla, že někoho má, ale k tomu mě napadá, že pokud jsi to ještě neudělala, měla bys ho všude zablokovat, nesledovat, přátelům sdělit, že díky za starost, ale ten rozchod tu ublížil a nějak o něm vlastně slyšet nechceš. Prostě se co možná nejvíc odstřihnout a začít se smiřovat s tím rozchodem, což zatím u tebe pořádně neproběhlo. Souhlasím s tím, co tu padlo, že si ten vztah velmi pravděpodobně zpětně hrozně idealizuješ. Jistě byly důvody, proč jste se který v tom vztahu chovali, jak jste se chovali, a proč vám to nevyšlo, takže se neupínej jen k tomu hezkému. On už dál šel a ty bys měla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
27.5.18 12:25

Lhala jsi bývalému, lžeš i současnému. Lidi se nemění, ani ty ses nijak nezměnila, jen si to nalháváš. S prominutím má bývalý štěstí, že se zbavil takové lhářky. Současnému se zřejmě taky nepřiznáš, tak to bude muset zjistit časem, chudák.

P. S. pokud chceš všechno srovnat, dej si do pořádku svůj život, buď upřímná ke snoubenci a začni život sama od nuly. Jenže na to nemáš koule, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.5.18 12:36
@Maiandra píše:
Podle mě ale láska, která zůstane po vyprchání zamilovanosti, není totéž jako sebelepší přátelství. V tomto to mám možná fakt jinak, ale pro mě to jsou dvě značně různé věci. :nevim:
Každopádně… Zakladatelko, ty mu už ubližuješ a v téhle situaci mu vlastně ani nemůžeš neublížit. Jestli ho máš ráda a ten vztah by celkem fungoval, takové kompromisní řešení je, že mu řekneš, že ti došlo, že momentálně se na svatbu ještě necítíš. To je konec konců pravda.
Jestli k němu ale fakt nic necítíš, je lepší rozchod, ublížíš mu, ale předstírání by mu ubližovalo taky a déle.
A pokud jde o tvého ex, nevím, jak ses vůbec dozvěděla, že někoho má, ale k tomu mě napadá, že pokud jsi to ještě neudělala, měla bys ho všude zablokovat, nesledovat, přátelům sdělit, že díky za starost, ale ten rozchod tu ublížil a nějak o něm vlastně slyšet nechceš. Prostě se co možná nejvíc odstřihnout a začít se smiřovat s tím rozchodem, což zatím u tebe pořádně neproběhlo. Souhlasím s tím, co tu padlo, že si ten vztah velmi pravděpodobně zpětně hrozně idealizuješ. Jistě byly důvody, proč jste se který v tom vztahu chovali, jak jste se chovali, a proč vám to nevyšlo, takže se neupínej jen k tomu hezkému. On už dál šel a ty bys měla taky.

tak člověka asi pojí pevnější pouto, protože se sebelepším přítelem nestráví tolik času a nemá s ním třeba děti, jako s manželem/přítelem..ale jinak je přátelství jednou ze složek lásky, druhem lásky, nerozdělovala bych striktně na lásku a přátelství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
27.5.18 13:26

@teerax To ano, jasně - jen mi jde o to, že když se někdo z rozumu dá dohromady s kamarádem, nemusí to nutně být po letech totéž, jako když se dají dohromady z lásky a časem s nimi už tak zuřivě nemlátí hormony. Může to přerůst v (partnerskou) lásku, ale jisté to není.
Určitě někomu takový vztah vyhovuje, ale pravidlo bych v tom nehledala. Třeba v blízkém okolí jeden takový vztah byl, ona mi i říkala, jak jí to přijde lepší, jak by nechtěla být zamilovaná a blbá, že si ušetřili tohle a že je ten vztah pevnější, zjevně o tom byla přesvědčená… No a nakonec se po pár letech se vším všudy zamilovala do kolegy a ten původní vztah to neustál. Každý na to podle mě není a může se stát, že ten zamilovaný „začátek“ pak jednomu nebo oběma bude chybět. A zrovna zakladatelka mi zní jako člověk, který tu zamilovanost asi potřebuje, podle toho, jak mluví o ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
27.5.18 13:34

@teerax Já také neodsuzuji přátelství v manželství. Jenže když si přečteš co uživatelka napsala, tak je celkem jasné, že je ten vztah postavený na lži. Láska je podle mě komplexní věc - sdílení hodnot, přátelství, přitažlivost, respekt, úcta… a když tam něco chybí, nemá vztah smysl. Uživatelka sice píše, že ho má ráda, ale podle mě tím nemilovat myslí, že ji nepřitahuje. A protože mu o tom lže, samo se to nemá šanci po takové době srovnat. Kdyby šlo o dlouhé přátelství, vzplanuly city a byl založen upřímný vztah - tak prosím, ale takhle to nemá šanci, ne na těch lžích. Tím, že si tu uživatelka přečte, že vztah z rozumu je normální jí určitě nezmění. Jen to prodlouží její lhaní až do fáze, než to oběma bouchne do obličeje. Fuj tajbl. Divím se, že to současný nevidí, nebo spíše vidět nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.5.18 15:09
@PeknyVlasy píše:
@teerax Já také neodsuzuji přátelství v manželství. Jenže když si přečteš co uživatelka napsala, tak je celkem jasné, že je ten vztah postavený na lži. Láska je podle mě komplexní věc - sdílení hodnot, přátelství, přitažlivost, respekt, úcta… a když tam něco chybí, nemá vztah smysl. Uživatelka sice píše, že ho má ráda, ale podle mě tím nemilovat myslí, že ji nepřitahuje. A protože mu o tom lže, samo se to nemá šanci po takové době srovnat. Kdyby šlo o dlouhé přátelství, vzplanuly city a byl založen upřímný vztah - tak prosím, ale takhle to nemá šanci, ne na těch lžích. Tím, že si tu uživatelka přečte, že vztah z rozumu je normální jí určitě nezmění. Jen to prodlouží její lhaní až do fáze, než to oběma bouchne do obličeje. Fuj tajbl. Divím se, že to současný nevidí, nebo spíše vidět nechce.

to jo no, taky s přístupem zakladatelky nesouhlasím..
jen jsem to myslela tak, že v mnoha vztazích po letech už ta jiskra nebo velká přitažlivost není…
ale ze začátku by to tam asi být mělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.5.18 15:40
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že mě většina z vás určitě odsoudí, já sama bych si za to nejradši nafackovala, ale čas už bohužel nevrátím a já nevím co mám dělat, tak se potřebuju vypsat. :zed: Jde o to, že jsem se před rokem a půl rozešla s bývalým přítelem, byly jsme spolu chvíli, jenom rok, ale i přesto jsem citila, že on je ten pravý, takhle jsem ještě nikoho nikdy nemilovala, ale bohužel jsem ten vztah zničila já sama, o nevěru neslo, ale v některých věcech jsem byla neupřímná a lhala jsem atd, dnes toho lituju, že jsem přišla o tak skvelýho chlapa, ale v tu chvíli jsem si to neuvedomovala a tak se semnou rozešel, vlastně se mu ani nedivím, ale to je teď jedno …

A proč jsi za ním pak nešla, když jsi to pochopila, a neomluvila jsi se mu? Mohla jsi mu dát najevo co k němu cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
27.5.18 15:48
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že mě většina z vás určitě odsoudí, já sama bych si za to nejradši nafackovala, ale čas už bohužel nevrátím a já nevím co mám dělat, tak se potřebuju vypsat. :zed: Jde o to, že jsem se před rokem a půl rozešla s bývalým přítelem, byly jsme spolu chvíli, jenom rok, ale i přesto jsem citila, že on je ten pravý, takhle jsem ještě nikoho nikdy nemilovala, ale bohužel jsem ten vztah zničila já sama, o nevěru neslo, ale v některých věcech jsem byla neupřímná a lhala jsem atd, dnes toho lituju, že jsem přišla o tak skvelýho chlapa, ale v tu chvíli jsem si to neuvedomovala a tak se semnou rozešel, vlastně se mu ani nedivím, ale to je teď jedno, jde o to, že jsem se z toho rozchodu ani po takove době nedostala, a před par mesicema jsem se dozvěděla, že má novej vztah. Mě to strasne sebralo, a i já jsem mu chtěla dokázat, že umím byt šťastná i bez nej. Byl tady kluk kterej mě už nějakou dobu miloval a tak jsem mu dala sanci, na jednu stranu mi je s nim strasne dobre, rozumíme si, možná v některých věcech i daleko víc jak s ex, ale nemiluju ho..A před měsícem mě požádal o ruku a já řekla ano, tak moc jsem chtela začít novej život, udělat tlustou čáru za minulosti, ze se do nej třeba zamiluju, vím, ze brat si někoho když ho nemiluju je blbost, ale jinak je mi s nim proste hezky. Ale čím víc nad tím přemýšlím tím víc mě to ničí, ze ublizuju sama sobě a nejvíc jemu, ze by si zasloužil holku která ho bude upřímně milovat. Myslím, ze svého bývalého nikdy neprestanu milovat ale s takovou bych zůstala už snad napořád sama a to nechci, a zároveň vím ze spolu už nikdy nebudeme když mame oba jiný vztah, jsem v pasti, nechci svému současnému příteli ublížit..

víš jak tohle dopadne, budeš za tu největší :poblion: :poblion: :poblion: na světě… a víš proč? Jeden tě nechal protože jsi lhářka, dalšího využíváš a dokonce se s ním zasnoubíš, a jestli to dátáhneš až ke svatbě, tak to budeš top… lžeš lžeš a zase jenom lžeš :zed: Uvědom si to a přestaň s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
27.5.18 20:42
@BloomingGorgeous píše:
Rozumove manzelstvi je neustale ohrozeno “okouzlenim” z venku. A kdyz se clovek zakouka jinde, tak jde rozumove manzelstvi do haje raz dva. Pro me je takovy svazek zcela nerozumny, protoze je nejsmadmeji ohrozitelny, na to asi musi byt povaha, kterou nemam a tipla bych si, ze v soucasne dobe stale vetsi nezavislosti zen asi malokdo. Tim nerikam, ze to nefunguje pro nikoho ;) :kytka:

Ja jsem přesvědčena, ze na manželství z rozumu musi byt clovek vyzrálá a vyrovnaná osobnost a většinou takový clovek uz ma neco za sebou, a asi uz i zažil velkou lásku. Tudíž nemá potřebu hledat neco extra a váží si svazku, který je postaveny na úctě a přátelství. Ale uznávám, ze pro dnešní nezávisle zeny je to takřka nemožné ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
28.5.18 10:53
@Marie432875 píše:
Ja jsem přesvědčena, ze na manželství z rozumu musi byt clovek vyzrálá a vyrovnaná osobnost a většinou takový clovek uz ma neco za sebou, a asi uz i zažil velkou lásku. Tudíž nemá potřebu hledat neco extra a váží si svazku, který je postaveny na úctě a přátelství. Ale uznávám, ze pro dnešní nezávisle zeny je to takřka nemožné ;) :kytka:

Kdyby manzel zhodnotil nas vztah jako ze “uz mel velkou lasku za sebou a nemel potrebu hledat neco extra”, tak by mi to bylo nesmirne lito. Ja prave hledala tu velkou lasku a to extra, jinak jsem se vdavat nemusela vubec. Ale nerikam, ze to tak musi mit kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
28.5.18 13:43
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že mě většina z vás určitě odsoudí, já sama bych si za to nejradši nafackovala…

Neničte nastávajícímu život, nezaslouží si to. Až dospějete, najdete si jiného.

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
28.5.18 13:46
@cecetka píše:
Myslim, ze sveho ex nemilujes. Ty milujes jen predstavu o nem a vzpominky na neho. Kdybys ho opravdu stale milovala, nedokazala bys byt ve vztahu s jinym muzem.

to samozřejmě není pravda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí