Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo stalo tuhle kamos na smene. jsem znama dietarka a kdyz me videt jak tlacim cokoladu, pritocil se a rika" ze by treti?" jsem myslela, ze ho kopnu
Byla jsem proste strasne unavena, motala se mi hlava, tak jsem musela dohnat rychle cukry ![]()
Muj deda se me zeptal jestli nejsem tehotna v mych sladkych patnacti
mela jsem v ty dobe asi 55 kg a 175cm takze o nejaky nadvaze nemuze byt rec
jen jsem na sobe mela kabat co na brichu utvarel vazne dojem briska, od ty doby jsem ho na sebe nevzala ![]()
Jo stalo a kolikrát. Bohužel přibírám jen na břiše a v prsou. Prostě se usměju a řeknu - ne nejsem, já se mám tak dobře, víš!
Pak je na dotyčným, aby se zastyděl. A stalo se mi to i když jsem při 180cm vážila 65kilo. A pokud to řekne někdo se zjevným úmyslem mě shodit a ublížit mi, tak mu odseknu, že se ho taky neptám z kterýho ústavu utekl.
Ano, stalo…prodavačka se mě zeptala kdy to druhé čekáme, lidé se ptali známých že mě videli s břichem…po prvním mi zustalo bříško tak jsem prestala žrát kraviny a už se mě nikdo neptá, ještě to musím zpevnit než se odloží bundy a bude to ok
je to fakt blbý pocit když nejsi zrovna v tom ![]()
Stalo se mi to, ale nešlo o přibrání, ale zvětšení prsou. Hned si toho kamarád všiml. Těhotná jsem byla, první den, co jsem pojala podezření. ![]()
@klenott píše:
@Russet Hele nevim, byla to takova divna situace. Meli jsme dnes na VS zkousku a ja jsem se pripravovala u stolu a najednou se prede mnou zjevil a zeptal se.. Fakt me to nejdriv celkem rozhodilo, nevedela jsem co mu na to mam odpovedet.. On je jinak moc mily, ale tohle bylo zvlastni.. Zadny svalovec ani krasavec to ale neni..
Jestli se tě ještě zeptá, řekla bych jo ![]()
Jo, známí mají taky narážky, jestli bude třetí. Mám dvě děti a po druhém porodu mi zůstalo břicho a zvětšila se prsa, fakt, když ho nezatáhnu a ulevuju si zádům, tak mám břicho jak těhule. A to už jsem 18 měsíců od porodu. Jenže mě to hubnutí nějak nejde, i když kojím. U dcery jsem taky při kojení přibírala a začla shazovat až dva roky od porodu, tak doufám, že to zase půjde dolů, až budou synovi dva roky ![]()
To se mi naštěstí nikdy nestalo, a opačně, nikdy mě nenapadlo na někoho takhle udeřit, i když mi to třeba přišlo - co kdyby náhodou a pak vznikla podobná trapná situace
I když většinou jsem to odhadla dobře ![]()
Spíš jsem měla opačný problém víc jak polovinu těhotenství, tak do 25.tt vůbec nebylo vidět, že jsem těhotná, bylo mi ale imrvére zle a když jsem si „dovolila“ sednout v MHD, tak na mě nějakej dědek řval, ať pustim sednout pani za mnou (který už se mimochodem někdo ptal a sednout si nechtěla), že jsem mladá a plná sil
Když jsem mu odpověděla, že pani si sednout nechce a já jsem těhotná a je mi zle, ještě si myslel, že si z něj dělám srandu ![]()
Mě se to nikdy nestalo.Ale známá má celý život problém, že je silná, plus jí jde vše do břicha. Ona si z toho nic nedělá, vypadá jak ve 5-6.měsíci těhotenství. A trapas docela byl, když byla fakt těhotná, hned na začátku a teď jsem se s ní dala do řeči a ona tys nepoznala, že jsem těhotná?
Snažila se dlouho, ale nikdy jsem neměla odvahu se jí zeptat. Jelikož fakt tak vypadá celou dobu. Cizí lidi se jí taky ptali, v kolikátém je. Ještě jsem si vzpomněla na jednu příhodu. Kdy jsem seděla v hospodě, ona chlastala, kouřila, tančila a nějaká paní se do ní pustila, že je matka roku, když v těhotenství se ožírá ![]()
Já podobné, ani dobře mířené poznámky neříkám. I pokud už to na těhotenský břicho vypadá velmi jasně, tak mlčím jak ryba a doufám, že případná ženská na otázku „jak se daří, co novýho?“ sama případně odpoví, že je v šestým měsíci
![]()
Protože sama mám panděro a je mi to nepříjemný i za ně, když mě lidi, co mě neviděli delší dobu, počastují, kdy to čekáme… ![]()
Jo taky se mi to stávalo
ale ne že by šlo na mě něco vidět ale že jsem prý podrážděná a mám nálady tak mě to vždy taky překvapilo ![]()
Mně to přijde jako blbá otázka od toho, co se ptá. Nikomu není nic po tom, jestli je některá ženská tlustá nebo těhotná.
Kolegyně v práci je sportovkyně, štíhlá, ale vždycky měla trošku bříško. No a jednou po vydatným obědě to bylo ještě o něco horší a jedna klientka se jí zeptala, kdy to čeká
Tak ji odpověděla že není těhotná, jenom tlustá
Paní zrudla až na p*deli bych řekla a ani na to nic neřekla ![]()
Mně se to stalo, a to mám 45kg. Prostě blbá bunda. Jeho jsem se zeptala, jestli má hemoroidy, když jsme takoví kámoši. Myslim, že mu to docvaklo a už nebude mít na potkání nikdy hloupé intimní otázky.