Jak naučit dítě, jak si říkat na toaletu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
359
23.6.16 09:46

@Liz Já si nemyslim, že je nějakej „psychicky nemocnej“ nebo tak nějak, ale už vážně nevim, co s nim..aby mu to pak nedozrávalo fakt až v 16 ti letech, kdy se bude vracet pozdě domu ( jak ty píšeš ) a ještě bude mít nechcáno v trenclích :) Věřim tomu, že v zahraničí se tohle skoro vůbec neřeší, mě ani nejde o to, co si myslí lidi kolem nás, ale spíš o něj, aby právě nebyl v tý školce za blbce a nebyl tam pak takovej ten otloukánek no..uvidíme, má čas do září, pak se věci začnou hýbat dle okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.6.16 09:50

@lavanilka Plenku už nemá..ale co je zvláštní je, že jí nemá ani na noc a to se nepočůrá! Celou noc vydrží, ráno ho pošlu a vyčůrá plnej nočník, tak proč to nejde i přes den. Nahatýho jsem ho nechala..jednak se mu nelíbilo, že je nahej, ale nechala jsem ho a pak to prostě teklo a ani ho to nevzrušovalo..pak jen přišel, řekl maminko musíš to jít utřít a zase pokračoval dál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.16 09:54

@berry4
Souhlasím s tebou do posledního písmene!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
23.6.16 09:54

@Lenka5512 věřim, že se to do září naučí. Má dcera se naučila na nočník ze dne na den. Nemohla jsem tomu uvěřit. Jde to pak rychle, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
23.6.16 09:56

@berry4 já mamina hlásím, že našim dětem to prostě přepnulo (což podle tebe nejde). Ve 2 letech jsme jim vzali plíny přes den a během 4 dní se jim přepnulo. Až snad ve 3,5 nebo 4 letech jsme jim vzali plíny na spaní (do té doby vždy počůrané) a přepnulo jim hned první spaní. Taže suma sumárum, s tvým názorem vůbec nesouhlasím.

A brát plínu v batolecím věku, to by byl stres pro mě i pro to dítě. To nemám zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.6.16 09:57

@Liz Díky za podporu…teď v sobotu jedeme sem do Čech na „dovolenou“ na chalupu a má být hezky, tak ho vysvleču, necháme holou prdku a uvidíme, třeba mu CNS dozraje právě tam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
23.6.16 10:00

@Lenka5512 to je bezva nápad, on nejen že ucítí, že zrovna čůrá, ale i to uvidí. To bude dobrý a do září je v tomhle opravdu dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
23.6.16 10:01

@Lenka5512 ještě na to má dva měsíce, může poskočit a docvakne mu to. Já bych ho posílala neustále na záchod a ve stejném smyslu bych promluvila s učitelkou, požádat jí, aby syna posílala také. Co se týče bobku - je možnost brát si ho domů po obědě, kor když jsi doma, já bych to tak udělala, dávat ho tam jen na půl dne. Tím vyeliminuješ, že by počůrával lehátko a lůžkoviny a kakat bude taky třeba až doma. Nešlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
23.6.16 10:03

Co se týče zápisu, u nás se na tyhle věci také neptají :-) Děti občas nehodu mají, sem tam jsou v šatně počůrané lůžkoviny připravené na odnešení domů. Ale pravidelně ne, to se nestává.
Nicméně v budoucnu budou do školky chodit i 1,5 leté děti, takže to tam bude běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
23.6.16 10:06
@Lenka5512 píše:
@lavanilka Plenku už nemá..ale co je zvláštní je, že jí nemá ani na noc a to se nepočůrá! Celou noc vydrží, ráno ho pošlu a vyčůrá plnej nočník, tak proč to nejde i přes den. Nahatýho jsem ho nechala..jednak se mu nelíbilo, že je nahej, ale nechala jsem ho a pak to prostě teklo a ani ho to nevzrušovalo..pak jen přišel, řekl maminko musíš to jít utřít a zase pokračoval dál :roll:

No ale jakej má smysl, že nemá plínu, když se počůrává a pokakává jako by jí měl- pokud na otm bude v září takhle, tak bych ho do školky fakt neposlala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.6.16 10:06

@Lenka5512
tak to mame opacne, ja zas na noc plinku mam a nasi to jeste pres noc neudrzi.pres den v poho, nocnik,wc.Ja bych tsky verila, ze leto a hola prdka to spravi, nebo at chodi s tatkou zalevat stromecky, napodoba taky zabira :-) drzim palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
23.6.16 10:09

Ještě bych možná zavedla, ať si po sobě utírá sám :oops: :oops: Otázka je, jak moc za to může… jestli fakt neovládá svěrač na čůrání, ale trochu asi ovládá, když se nepočůrá například v noci. Nechala bych ho uklízet svinčík, anebo aspoń společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.6.16 10:12

@enny3 @berry4 To je sice fajn rada, zkoušet mnohem dříve, ale prostě ne každé dítě je na to připravené. Mám zkušenost se dvěma dětmi, které byly odplenkované během týdne v roce a půl a v roce a třičtvrtě (ten druhý se pak po roce začal opět počůrávat a pokakávat - ale zřejmě vlivem mého těhotenství). Třetí dítě je ignorant a učila jsem ho úplně stejně jako ty první dva. Já věřím tomu, že některé děti v tomto dozrají dříve a některé později. Třetí má teď 2 roky a 4 měsíce, je přes den bez plen, má pouze na spaní. ALE - on nečůrá a nekaká nikam, prostě to zadržuje. Vyčůrá se až do té polední plíny a pak do noční plíny. Nehody má minimálně, občas se pokaká u babičky, když jsem v práci a on na hlídání. V září půjde do školky, ale doufám, že přes léto to prostě vypilujeme, bude venku nahatý, tak snad to půjde lépe.

@Lenka5512 Synovec se počůrával do 6 let, třeba i 10× za den, když měl blbý den. Teď je mu 6,5 a ještě občas nehody má. Prošel vyšetřeními u všech možných lékařů, užíval léky na ledviny, nakonec se to uzavřelo tím, že se neumí pořádně vyčůrat, takže pořád učůrává, a hlavně, že je prostě na to líný a nechce se mu. Ve školce měl ty nehody mnohem mnohem méně, kolektiv na něj zabíral dobře. Stejně tak od kamarádky syn, ještě v létě se dost počůrával, v září šel do školky a nehody neměl žádné. Ty malé děti si navíc ohlídají, posílají je častěji na záchod, připomínají jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.6.16 10:13

@sovicka1 Určitě, to máme i v plánu…ze začátku tam bude jen dopoledne, postupně budeme nechávat do oběda..uvidíme, jak to bude, co na to budou říkat učitelky a pak se rozhodneme co dál. Čůrání se ani moc nebojim, on tam určitě nebude tak hodně moc pít, jako pije doma, budou mít určitě nějakej program, kde nebude sedět s pitím v ruce a neustále do sebe lít vodu..a co nám říkali, tak posílaj děti čůrat před vycházkou, před jídlem, před spaním, tak to on zvládne…horší je ta velká strana no..tu neovlivní nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.6.16 10:20

@bramburka81 Taky si myslim, že ty nejmenší děti budou trochu více tolerovány, nicméně vím, že by měl být alespoň trochu snaživý, o což se snažíme právě už přes půl roku..a věřim i tomu, že ta školka mu dá trochu víc, bude s dětmi, uvidí co ostaní dělají, učitelka neni máma, takže si na ní tak nedovolí..on je přes noc v naprosté pohodě, bez nehody..ale přes den to prostě nedává no..škoda, že nejsou noční školky, tam by vynikal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí