Jsme psychicky vyčerpaná, bydlení u tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10141
28.10.21 11:01
@Anonymní píše:
Vím že tohle bude znít šíleně, ale neměla jsem moc dobré vztahy s rodiči a tak jsem se odstěhovala za přítelem k jeho rodičům, v té době mě tam všichni měli celkem rádi. Mí rodiče utli komunikaci a já tak zůstala odkázaná na ně. Neplatím jim nájem, ale zezačátku jsem jim hodně pomáhala, mají statek, takže jsem s nimi chodila každý den, což dělám dodnes, pokud nejdu do práce nebo školy. Jsem opravdu mladá…můj den dost často vypadá tak, že vstanu před sednou abych jim pomohla krmit krávy a prasata, pak se do oběda uklízelo a vařilo a pak jsem šla do 10 do práce, kde mě přítel vyzvedk a já si lehla až v 11 večer. Dokonce jsem jezdila v 5 ráno do školy, pak do práce a pak domů. Do nedávna jsem za ten den zvládla odjezdit i autoškolu, teď už ji mám hotovou. Vím, že je to spousta prace, se kterou jsem musela počítat a tamy počítám, ale nic z toho bx mi nepřišlo tak strašné, kdyby nebylo tchýně. Ze začátku jsme si rozumněly, dost jsme si povídali o dětech (mají 3 v pěstounské péči, které chodí teprve na zakladku) vařily jsem spolu a uklízeli, jenomže časem jak už tu bydlím se to vše začalo pomalu ale jistě otáčet k horšímu, teď už defakto z ní mám strach se jí jít jenom zeptat jestli s něčím chce pomoct, protožr je na mě nsustále nepříjemná. Když tu nejsem povídá na mě přítelovi a zase když jsem s ním já tak povídám co mi prováděla celý den, jenomže pro něj je to taky vyčerpávající, když z každè strany něco slyší a není toho zůčastněný. Teď nedávno měli dokonce tchánovci nějakou přednášku a já se s přítelem starala o celý statek, vzala jsem si v oráci volno a vše zařídila, kravy, prasata, vytřeno každý den, navařeno, vypráno, přítel byl nemocný, tak i o toho jsem se starala, jezdila mi tam pomáhat snacha a její přítel s dětmi, ale ve finále pak přijeli a celou dobu mi jen něco vyčítala. Jezdím obtýden na i tr, abych nebyka v takovèm honu a uprostřed týdne jsme se s přítelem skoro rozešli, protožr mu dala v pondělí přednášku, jak nejsem dost dobrá a kazí si život jako tchán s exmanželkou, že se trápí jen abych dostudovala a že ani jednomu z nich nepřijfe jako by nám to klapalo. Po tomhle všem pořád můžu říct, že to je úžasná ženská, která toho zvládà víc, než kdokoliv koho znám, ale neuvěřitelně mě to ničí. Kvůli studiu nás obou si ani nemůžeme dovolit vydlení, protože vy to bylo náročné a už teď jsem na pokraji svých sil.

Odstěhuj se. Tohle nemáš za potřebí a přítel je v blbé roli, když se s jeho mámou vzájemně pomlouváte. Není to dobrý začátek vztahu s tím, že k nim utečeš, že si s vlastní rodinou nerozumíš. Vrať se domů, jdi na intr, k babičce, tetě či kam jinam můžeš. Najdi si místo výpomoci brigádu a buď samostatná. S přítelem choď na rande a nežij s ním v domácnosti jeho rodičů. Tchýni se evidentně pomocí doma nezavděčíš, když to podle ní neděláš dobře. Žij svůj život a ne jejich, do budoucna se ti to bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.10.21 11:22

Za kazdou cenu pryc. Tohle je na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.10.21 11:50

A co chceš slyšet? Nechápu tuhle potřebu mladých holek hrát si od 17 na manželku s tchýní za krkem a trávit čas u plotny a se smetákem. Zavolej vašim, udobři se s nima a přestaň dělat děvečku v cizím baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.10.21 11:54

Kolik ti je? Najdi si slušnou ubytovnu, můžeš takto makat za peníze a být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.10.21 11:55

Myslim, ze moc nemas co ztratit, takze pokud seberes odvahu, s tchyni si to vyrikej.
Presne natvrdo co ti vadi, jak se citis, co je ti neprijemne.
Nenech si od ni s*at na hlavu.
Cim vic ustupujes a jsi hodna, tim vic ona pritrvrzuje.
Nenech si to libit.

No a uvidis. Pokud se vzduch nevycisti, tak holt odchod, stejne by to tak dopadlo.

A uvedom si, jaka bude budoucnost. Chce pritel zustat doma? Jednou statek prevzit? Pokud ano, bude se to zhorsovat, dokud tchyne neumre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
28.10.21 12:07

… stará diskuze :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.10.21 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
28.10.21 12:09

Odstěhuj se. Na intr, spolubydleni, kamkoliv. Místo práce na statku si najdi brigádu a uživit se v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
28.10.21 12:46
@Nickjmeno píše: … stará diskuze :mrgreen:Příspěvek upraven 28.10.21 v 12:11

Puvodni ano, ale novy prispevek je z dneska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
28.10.21 12:53

No teda, připadá mi tvoje reakce trochu přehnaná. Ona říká tomu dítěti něco nějak hrozně nevhodného, že by jako ji nemohla ani oslovit? A ty ses musela pokaždé sbalit domů, aby náhodou malou ani nepozdravila? Ano, vadilo by mi sdílet domácnost a zahradu s rodiči a fetující švagrovou, o tom žádná. Ale takhle jste si to vybrali, a zrovna toto mi tedy nepřipadá jako takový problém.

Pokud je bazén jen váš, pak bych jí řekla, že se tam koupat nebude, nebo pořídila uzamykatelné zastřešení. Pokud není, opět toto nemůžete řešit, ale teda ve veřejném bazénu se asi tvoje dítě setká s větším eklem, než je jedna umytá švagrová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.10.21 13:06

@Dobrej_tym že odpovídaš na starou diskuzi víš? :mrgreen: :roll:

• Citovat
  • Upravit
2031
28.10.21 13:18

@smajlik345 nevím, jak to zjistit, vždy se mi něco objeví a přečtu si první příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
28.10.21 13:22
@Anonymní píše:
Vím že tohle bude znít šíleně, ale neměla jsem moc dobré vztahy s rodiči a tak jsem se odstěhovala za přítelem k jeho rodičům, v té době mě tam všichni měli celkem rádi. Mí rodiče utli komunikaci a já tak zůstala odkázaná na ně. Neplatím jim nájem, ale zezačátku jsem jim hodně pomáhala, mají statek, takže jsem s nimi chodila každý den, což dělám dodnes, pokud nejdu do práce nebo školy. Jsem opravdu mladá…můj den dost často vypadá tak, že vstanu před sednou abych jim pomohla krmit krávy a prasata, pak se do oběda uklízelo a vařilo a pak jsem šla do 10 do práce, kde mě přítel vyzvedk a já si lehla až v 11 večer. Dokonce jsem jezdila v 5 ráno do školy, pak do práce a pak domů. Do nedávna jsem za ten den zvládla odjezdit i autoškolu, teď už ji mám hotovou. Vím, že je to spousta prace, se kterou jsem musela počítat a tamy počítám, ale nic z toho bx mi nepřišlo tak strašné, kdyby nebylo tchýně. Ze začátku jsme si rozumněly, dost jsme si povídali o dětech (mají 3 v pěstounské péči, které chodí teprve na zakladku) vařily jsem spolu a uklízeli, jenomže časem jak už tu bydlím se to vše začalo pomalu ale jistě otáčet k horšímu, teď už defakto z ní mám strach se jí jít jenom zeptat jestli s něčím chce pomoct, protožr je na mě nsustále nepříjemná. Když tu nejsem povídá na mě přítelovi a zase když jsem s ním já tak povídám co mi prováděla celý den, jenomže pro něj je to taky vyčerpávající, když z každè strany něco slyší a není toho zůčastněný. Teď nedávno měli dokonce tchánovci nějakou přednášku a já se s přítelem starala o celý statek, vzala jsem si v oráci volno a vše zařídila, kravy, prasata, vytřeno každý den, navařeno, vypráno, přítel byl nemocný, tak i o toho jsem se starala, jezdila mi tam pomáhat snacha a její přítel s dětmi, ale ve finále pak přijeli a celou dobu mi jen něco vyčítala. Jezdím obtýden na i tr, abych nebyka v takovèm honu a uprostřed týdne jsme se s přítelem skoro rozešli, protožr mu dala v pondělí přednášku, jak nejsem dost dobrá a kazí si život jako tchán s exmanželkou, že se trápí jen abych dostudovala a že ani jednomu z nich nepřijfe jako by nám to klapalo. Po tomhle všem pořád můžu říct, že to je úžasná ženská, která toho zvládà víc, než kdokoliv koho znám, ale neuvěřitelně mě to ničí. Kvůli studiu nás obou si ani nemůžeme dovolit vydlení, protože vy to bylo náročné a už teď jsem na pokraji svých sil.

Tak k novému příspěvku. Nerozumím tomu, proč to máš zapotřebí, fakt ne. I kdybys neměla dost peněz, tak studuješ, ne? Tak jdi na kolej, práci evidentně máš, stýpko asi taky dostaneš na ubytování. A je to. Proč bych proboha ke studiu a práci ještě někde otročila? Přece se nemusíš s tím klukem hned rozejít, když by sis našla nějaké vlastní ubytování. Argumentuj tím, že je to blíž škole. Pokud jsi ještě na SŠ, tak jdi na intr.

A proč si na tebe dovoluje jeho matka? No protože ji necháš. Dobře ví, že jsi mladé s prominutím telátko bez sebevědomí, po kterém se může snadno povozit. A že nemáš kam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.10.21 14:12
@divine woman píše:
Vrať se k rodičům, dostuduj a s přítelem se jen scházej. Fakt tohle chceš? Makat od nevidím do nevidím?

Rodiče naprosto spřetrhali kontakty, nemluvili jsme spolu od dubna. Navíc jeden z problémů mezi mnou a rodiči byl zrovna můj přítel, kterého neměli rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.10.21 14:16
@meduzza píše:
Odstěhuj se. Tohle nemáš za potřebí a přítel je v blbé roli, když se s jeho mámou vzájemně pomlouváte. Není to dobrý začátek vztahu s tím, že k nim utečeš, že si s vlastní rodinou nerozumíš. Vrať se domů, jdi na intr, k babičce, tetě či kam jinam můžeš. Najdi si místo výpomoci brigádu a buď samostatná. S přítelem choď na rande a nežij s ním v domácnosti jeho rodičů. Tchýni se evidentně pomocí doma nezavděčíš, když to podle ní neděláš dobře. Žij svůj život a ne jejich, do budoucna se ti to bude hodit.

Snažím se jim pomáhat se statkem jako protislužbu za to že se o mě starají, s přitelem taky nemáme zrovna nový vztah, takže ho opouštět určitě nechci, ale máte pravdu že žiju víc tak jak si myslím že he správně než tak jak chci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.10.21 14:24
@terien píše:
A co chceš slyšet? Nechápu tuhle potřebu mladých holek hrát si od 17 na manželku s tchýní za krkem a trávit čas u plotny a se smetákem. Zavolej vašim, udobři se s nima a přestaň dělat děvečku v cizím baráku.

Tohle není ani tak potřeba vlastní jako výchova. Nemůžu tayd jen tak bydlet a nestarat se o přítele, mamka mu taky nemůže napořád vařit, nejde mi ani tak o to, že tady je ten statek a mám toho hodně, jde mi o to, že bych byla ráda, kdybych byla pro jeho mamku někým kdo ji v domácnosti nepřekáží, ale pořád dostávám jen čočku že dělám věci napůl a podobně. Jsem mlada nemám skušenosti s vařením a mě mamka naučila věci jinak než je dělá ona, ale tím že je tohle jedna domácnost je těžké se o ni starat ve dvou a mít to skloubené. Tím, že jsem to neuměla jsem si s ní pokazila ceký vztah a nevím jak to napravit, protože to tady už bylo a taky za čas přišlo něco co se mi nepovedlo a znovu jsem jen dostávala čočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová