Jsme tak špatní rodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
16.3.17 18:10
@Anonymní píše:
Ahoj, nejprve se omlouvám za anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Potřebuji povzbudit.
Mám 2 děti (staršímu bude v červenci 9 let a mladšímu bude v červnu 6 let).Já jsem byla 3 roky od poslední mateřské doma, teda měla jsem jen přivýdělek - úklid na pár hodin.Ale bydlíme v malém městě a už mi z toho dost ted hrabalo, tak jsem začala intenzivně shánět práci v městě, kam dojíždí i manžel autem.Je to 27 km (půl hodinka autem).Nastupuji od dubna jako prodavačka v menším obchůdku. Nabídli mi i hezký plat a budu dojíždět s manželem. Kdyby někdy nemohl, mám řidičák, mohu jet i sama.Prac.doba je od 8 do 16 jeden týden a druhý týden je 8-17.Ráno děti v 7 odvezeme do školky a staršího do družiny, odpoledne vyzvednou babičky (máme 2 v důchodu v místě bydliště).Ale o víkendu když jsem to povídala kamarádce tak mi řekla že jsme hrozný rodiče, že tady necháme děti babičkám a přijedeme večer, že chudáci děti a hrozně to řesila. Já na to od té doby myslím a už nemůžu ani spát, nevím jestli mám místo vzít, nebo být teda raději doma, ale peníze se hodí a hlavně chci někam do města mezi lidi.Jak máte pracovní dobu vy? Myslíte že se na to mám vykašlat? Je to opravdu tak hrozné? Jezdit jeden týden domů v 16:30 a druhý v 17:30?Babičky se vystřídají, prý jim to nevadí. Jsem úplně zoufalá, začínám mít deprese.
Děkuju moc za vaše názory. :srdce:

děti nemáš malý, běž klidně pracovat, divím se, že to kamarádka tak řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
16.3.17 18:14

Nezávidí ti kamarádka hlídací babičky? Protože já teda jo :lol:
Realita mych deti, až najdu práci na plný úvazek, bude od otviracky téměř do zaviracky ve školce, starší sice bude moct sám z družiny, ale bude doma, než přivezu mladší z družiny. A budu celá stastna, pokud tu práci seženu, zatím to moc nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.3.17 18:15

Ano i mi napadlo jestli jen treba nezavidi nebo spis sama nebojuje s pocitem strachu co bude po rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
16.3.17 18:15
@Anonymní píše:
Taky jsem jí říkala že je to ještě dobrý, že dělají lidi i na směny nebo 12ky a ona mi říkala že by nešla nikam do práce aby byla celý den pryč a že prý mámy jsou macechy, který tohle dopustí. Mně to fakt úplně šokovalo a ranilo

Vůbec jí neřeš, nezáleží na KVANTITĚ tráveného času s dětmi, ale na KVALITĚ…takže hodinka hraní s dítětem, tvoření, kreslení je víc (a bohatě stačí), než 3 hodiny, kdy matka šůruje, vaří večeři a okřikuje děti, ať jsou zticha, že neslyší seriál v TV…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
16.3.17 18:23
@Anonymní píše:
Ahoj, nejprve se omlouvám za anonym, ale je to pro mě citlivé téma. Potřebuji povzbudit.
Mám 2 děti (staršímu bude v červenci 9 let a mladšímu bude v červnu 6 let).Já jsem byla 3 roky od poslední mateřské doma, teda měla jsem jen přivýdělek - úklid na pár hodin.Ale bydlíme v malém městě a už mi z toho dost ted hrabalo, tak jsem začala intenzivně shánět práci v městě, kam dojíždí i manžel autem.Je to 27 km (půl hodinka autem).Nastupuji od dubna jako prodavačka v menším obchůdku. Nabídli mi i hezký plat a budu dojíždět s manželem. Kdyby někdy nemohl, mám řidičák, mohu jet i sama.Prac.doba je od 8 do 16 jeden týden a druhý týden je 8-17.Ráno děti v 7 odvezeme do školky a staršího do družiny, odpoledne vyzvednou babičky (máme 2 v důchodu v místě bydliště).Ale o víkendu když jsem to povídala kamarádce tak mi řekla že jsme hrozný rodiče, že tady necháme děti babičkám a přijedeme večer, že chudáci děti a hrozně to řesila. Já na to od té doby myslím a už nemůžu ani spát, nevím jestli mám místo vzít, nebo být teda raději doma, ale peníze se hodí a hlavně chci někam do města mezi lidi.Jak máte pracovní dobu vy? Myslíte že se na to mám vykašlat? Je to opravdu tak hrozné? Jezdit jeden týden domů v 16:30 a druhý v 17:30?Babičky se vystřídají, prý jim to nevadí. Jsem úplně zoufalá, začínám mít deprese.
Děkuju moc za vaše názory. :srdce:

Od září budu mít pracovní dobu od 7.30 - do 16.00. Snad mi šéf uhne a budu moc odjíždět v půl čtvrtý. Jako špatný rodič si já nepřipadám a co si myslí ostatní, je mi u zádele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
16.3.17 18:27
@Anonymní píše:
Taky jsem jí říkala že je to ještě dobrý, že dělají lidi i na směny nebo 12ky a ona mi říkala že by nešla nikam do práce aby byla celý den pryč a že prý mámy jsou macechy, který tohle dopustí. Mně to fakt úplně šokovalo a ranilo

My teda děláme s chlapem oba dvanáctky a stridame se, jeden volno, druhý v práci. Ten co má volno se postará o domácnost a děti. Nemůžeme si na to stěžovat. Už se vidím jak po ranní letím do školky, na nákup, pak uvařit a je hned večer. Zlaté dvanáctky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
16.3.17 18:31

Hrozni rodiče určitě nejste. Pokud vám nebude vadit že s jste spolu málo tak proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.3.17 18:32

Kámoška je trochu na hlavu :roll: Ne, určitě to není kdovíjak vražedná pracovní doba, spíš taková průměrně dobrá. Pokud tu práci chceš, tak jí vem a sama uvidíš jak vám to bude vyhovovat. Vždyť se tam neupíšeš na 20 let, když se ti to nebude líbit, tak můžeš hledat jinde. Mmch kvalita rodiče se neměří tím, kolik času prosedíš dětem za zadkem, ale jak ten čas strávíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.3.17 18:34

Neboj, nejste hrozní rodiče, jste normální pracující rodiče :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.3.17 18:35

Špatní rodiče nevim, neznám vás. Ja kvůli dětem budu zůstávat v domácnosti max s nějakým malým uvazkem, ale ne každy to ma takto nastavené. Pokud ty jsi s tim OK, tak se na kamarádku vykašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
16.3.17 18:35

Pracuji taky do 17:00.. Syn je v druzine do 16:00 kdy ho vyzvedne muz.. Nepripadam si jako spatna matka.. Ale uz jsem taky slysela nazor od matek, ze radsi budou delat za par korun aby byly ve dve doma s detma. Ja radsi budu delat do 17:00 za poradne penize, nez sedet doma a setrit na dovolenou dva roky :nevim: Laskou dite nenakrmim a neobleknu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
16.3.17 18:36

Zakladatelko, opravdu nejste špatní rodiče. My s manželem ráno odvedeme každý jedno dítko. Starší dítko je ve školce od 7 hodin do 16:30 a to pracuji na částečný úvazek, ne na plný.
Jakou pracovní dobu má kamarádka, že toto říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.3.17 18:41
@Anonymní píše:

Když vyzvednou babičky, přijde mi to fajn. Za ideální bych považovala dělat od šesti (tatínek by odvedl dítko před prací do školky) a já bych ho cca ve dvě vyzvedávala. Ale tak jednoduché to mít taky nebudeme.
Kamarádka dost přehání. Jsou i horší pracovní doby. Je možná víc důležitá kvalita společně stráveného času, než jeho kvantita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
16.3.17 18:45

Já bych byla zvědavá na kámošku, kdyby si manžel nasel nejakou jinou paní a oznámil jí odchod, co by paní delala. Podle me by se sla asi odstřelit, protoze by musela makat od nevidim do nevidim, aby uzivila svoje deti, ktere by byly od rana do vecera ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.3.17 18:50
@Anonymní píše:

Odříkaného chleba největší krajíc ;).
Aby se jí jednou nestalo, že do té práce bude muset a děti neuvidí téměř vůbec.

Hele, netrap se, takhle to má většina pracujících rodičů. Jen s tím rozdílem, že mnozí nemají tu výhodu starajících babiček.
Takže buď v klidu, je to normální pracovní doba.

A kamarádce řekni, že chudák je kravský ocas. Jezdí po ní a nemůže do ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí