Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No a? Taky mám VŠ, ale jsem levá jak turecká šavle…od toho mám jiné, aby za mě manuálně pracovali ![]()
@orionk píše:
@tasaMůj Franta má taky VŠ a já teda jen SŠ![]()
Neočerňuju ho, řeknu mu to naplnou hubu do očí, že je to mamlas
![]()
no vidíš, tak buď ráda, že máš vzdělanýho a šikulu a zbytečně se pak nepouštěj do ostatních, vypadá to blbě. Jinak se hlásím, že mám sice VŠ, ale s vrtačkou to neumím ![]()
@Kies píše:
Určitě na tom něco bude… Ač chceš nebo ne a ať si někdo na vesnici hraje, že je ‚jak Pražák‘, tak není a už vůbec né mentalitou. Zajímavé na zamyšlení, ale odpověd je asi jednoduchá. V Praze máš milion možností co dělat a to nejen pracovně, takže i když děti nemáš, tak se nemusíš nudit a toužit hnedka po dětech… Kdežto holka na vesnici, co si najde Jardu od vedle, kam můžou jít každý večer… Nikam, tak tráví večery doma a z toho jsou pak ty dětiAle ani jedno není spatně… Mě bude v dubnu 28, málemu bude teď rok a již 9.rokem žiju v Pze a mám to přesně napůl s kamarádkama, jedny mají (ty z rodného města-menšího), a stejně tak tady v Pze jedna kamarádka má, druhá čeká a třetí nechce vůbec…Příspěvek upraven 03.03.14 v 14:24
![]()
fakt nevěřím svým očím ![]()
@catherine100 píše:
No a? Taky mám VŠ, ale jsem levá jak turecká šavle…od toho mám jiné, aby za mě manuálně pracovali
@Majinka7 píše:
@tasa můj manžel je „pouze“ vyučen a v Praze musí radit těm študovaným s projektama, protože vůbec neví co s tím a to myslím opravdu vážně a ani mi to nepříjde k smíchu a když tu čtu, jaký mají některý ženský názor na vesničana, je mi z toho zle
další ‚zbytečný‘ příklad pro tuto diskuzi… Co má co dočinění s dotazem zakladatelky Tvůj starej?! A co koho zajímá koho v Praze školí?! Oni se najdou blbi jak na vesnici, tak ve městě a jak chytří a hodní a milí a laskaví a svině a hajzlové a taky jsou všude typy jako ty, typ ‚ublížená‘… Si mysli, že jsou v Praze blbci, ale koho to v této diskuzi zajímá?! Úplně d*****í mám chuť napsat, ale jsem slušně vychovaná…
Pročtěte ai všichni, co založila @Lo a na to reagujte a co dělá váš starej a jak se kde páříte si nechte do diskuze zase jiné-více chytré
Příspěvek upraven 03.03.14 v 14:57
@Lo píše:
Já osobně jsem tím myslela mýho bráchu..hrozně chytrej kluk, dodělává ing., má super práci, dělá elektrotechniku, bude jednou za vodou. Ale pro normální život zatím fakt nepoužitelnejMá otázky typu : Proč v té polévce je tolik čočoky? Tak asi proto, že je čočková
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Takže já to moc dobře znám z první ruky.
Jo v pohodě.
To nebyla ani tak reakce na tebe, jako spíš na atmosféru tady.
Holky, moje tchýně říká: Když chlap není šikovný tak má alespoň vydělat dost peněz aby si někoho zaplatil. To jen k těm příspěvkům o VŠ a levých rukách
Můj bratranec z vesnice studoval VŠ, dokonce v Praze /stejně jako můj muž/ a pak pracoval 1 rok v Honkongu, 1 rok v Kanadě, teď pracuje 2. rokem v Německu, procestoval - po vlastní ose - Ameriku, Havaj, Kanadu, Turecko, Rusko, Indii. Můj švagr byl pracovně 2× na prázdniny na Aljašce, přitom procestoval Havaj, a 2× Ameriku. Další bratranec byl rok v Mexicu…takže i vesnice se dá dostat do Prahy na letiště a pak do světa.
@Lo píše:
![]()
![]()
![]()
Holky, já chtěla jen vědět, jak to máte s dětma, když žijete na vesnici nebo ve městě..Nechci, bay jste si tu trhaly občanky kvůli rozdělení vesničan - měšťák
![]()
A jak to máš ty, když ses přestěhovala a z vesničanky se z tebe stala maloměšťačka?
Pociťuješ nějaký rozdíl?
@Lo píše:
![]()
![]()
![]()
Holky, já chtěla jen vědět, jak to máte s dětma, když žijete na vesnici nebo ve městě..Nechci, bay jste si tu trhaly občanky kvůli rozdělení vesničan - měšťák
![]()
Jsem z vesnice, děti mám 3,všechny po třicítce. Vzdělání Vš, pracuji i při dětech, studovali a pracovali jsme s manželem i v zahraničí. Do města dojíždímě pravidelně za kulturou.
A jen tak na okraj - když už projíždímě některými městskými lokalitami, tak se mi zdá, že tam mají dětí i více, vzdělání asi nebudou mít nejvyšší a jak je to s využíváním kulturních a vzdělávacích možností, o tom si nedělám iluze.
Proto těžko paušalizovat.
@Anonymní píše:
Můj bratranec z vesnice studoval VŠ, dokonce v Praze /stejně jako můj muž/ a pak pracoval 1 rok v Honkongu, 1 rok v Kanadě, teď pracuje 2. rokem v Německu, procestoval - po vlastní ose - Ameriku, Havaj, Kanadu, Turecko, Rusko, Indii. Můj švagr byl pracovně 2× na prázdniny na Aljašce, přitom procestoval Havaj, a 2× Ameriku. Další bratranec byl rok v Mexicu…takže i vesnice se dá dostat do Prahy na letiště a pak do světa.
No a právě to oceňuji! Že se vypracoval, že měl odvahu jít do světa a nezůstat v místní hospodě. Že toho hodně dokázal. Bratrancům tleskám. ![]()
@Safrane píše:
Ten anděl, co nad Tebou létá, musí být z gumy, protože dožít se s Tvými názory požehnaného věku, je jistě víc, než jen štěstí.
@Cuddy píše:
SouhlasCasty komplex lidi bez VS.
Moj chlap je iba vyučený, ja mam SŠ, VOŠ a teraz študujem na VŠ. A že by mal komplex? Ani náhodou. A to ma v rodine viac ludí s VŠ.
@Antonie Bolavá píše:
no my se sem naštěstí přestěhovali z jiné vesnice, takže tu snad žádné geny nemáme. Ale ten názor mě fakt dostal. To bysme museli být už zdegenerovaní všichni, protože třeba ve středověku se tolik necestovalo a svatby mezi sousedy byly běžné
My sem přišli z města, stejně v téhle vesnici žádné geny nemám, tak je to dobrý. ![]()