Jsou rozdílné matky ve městě a na vesnici? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8469
3.3.14 14:16

@marra2 Psala jsem, že ve městě lidi moc přemýšlej o tom, jestli na to mají finanční prostředky, ne že o tom na vesnici nepřemejšlej, tak prosím nepřekrucovat. Vlastně jsem řekla, že se to ve městech moc řeší (pokud by to někdo měl brát osobně, tak měšťáci, ale dobře, asi sis to přečetla v rychlosti a až to uděláš znovu, tak se nebudeš urážet). Pak taky hodně záleží na tom, jestli je to vesnice, která je přilepená na Praze, Brně, Liberci a nevím na jakých městech ještě. To jsou pak měšťáci, kteří chtějí mít rodinný dům, ale mít kontakt s městem.
A teď ta druhá, co si to taky špatně přečetla
@Andenne četla jsi i to, co je v závorce? Že samozřejmě, že je tam co dělat, ale ve městě je víc možností?

Holky, pokud se chcete za každou cenu hádat, tak prosím, pojďme založit diskuzi, pojďte se pohádat. Já jsem napsala svůj názor a myslím, že by neměl nikoho urážet. Mám ráda oba styly života, ale rozhodla jsem se pro město, podnikám tady a tak už zařejmě neodejdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
3.3.14 14:16

Ahoj,
dle mě můžou být důvody třeba tyto:
město - tendence k méně dětem - vyšší vzdělanost, vyšší příležitosti k uplatnění žen než jen v mateřství, většinou živost v bytech - tudíž méně prostoru pro velkou rodinu
vesnice - tendence k více dětem - nižší vzdělanost, tudíž tendence brzy založit rodinu, dostatek prostoru v docích, samoprodukce potravin, větší pospolitost, výpomoc rodiny

sama žiju ve městě, v bytě, jsem VŠ, mám 3 děti, ale celkem pozdě - po 30. roku až po vybudování jisté kariéry… a mám více kamarádek VŠ mého věku, které mají 3 i více dětí - všechny až okolo té 30.-ky

proč více dětí? protože se mi číslo 3 vždy líbilo, chtěla jsem, aby si děti dětství užily, zažily dohromady legraci a taky jsem chtěla uplatnit to, co jsem se naučila s prvním dítětem :lol:… a nevěřila jsem ostatním, že mít 3 děti blízko u sebe je celkem záhul :lol: na rodičovské pracuju na částečný úvazek už od prvního dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
3.3.14 14:17

Já jsem hodně mladá, čekám druhé dítě a ano, jsem z vesnice.Do svých 7 let jsem bydlela ve městě. Proč jsem si pořídila děti brzo? Můj životní cíl není kariéra-vymetat nejvyšší pozice v práci- ale rodina.Chci mít velkou spokojenou rodinu, možná proto, že jsem jí sama neměla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2895
3.3.14 14:18

@NikynaU Ja se urcite nechci hadat :kytka: Jen nekdy psane slovo zni jinak.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
3.3.14 14:19
@marra2 píše:
JE, taky me prekvapil, ze v dnesni dobe ma nekdo jeste nazor jak pred sto lety. V dobe internetu a veskerych vymozenosti. :?

Právě. :? Sice jsem z vesnice, ale nemůžu si to vynachválit. Vzdoušek, prostředí… Když chci do města, tak si pár km zajedu.Je to stejné jako když ve velkých městech jezdí hodinu přes město. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2786
@Burj Chalifa píše:
Neberte si to nikdo osobně, každý to máme jinak, ale mě by ten klid zabil. Porodit ve 20 dítě a pak už žít jednotvárným životem na vísce. Den po dni stejné kolečko okolo králíkárny, do konzumu, stejný rybník, les, sousedky, s výhledem stejného programu na dalších x let, shnila bych zaživa. Klid můžu mít v důchodu, ve 20 je to předčasná rezignace. Hovořím za sebe.

Nooo, trochu zvláštní představa o životě na vesnici, fakt jsi mě pobavila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876

Mě udivuje názor vesnice = žádná práce :roll: :roll: Jako že práce se dá sehnat jen ve městě??? :mrgreen: Já jsem u nás na tý mini vesnici, do města to máme deset minut autem. Práci mám přímo tady asi 300m od baráku a světe div se práci za hodně dobrý peníze… Myslím, že takový peníze nemají ani některé ve městě… Jo a ten, kdo pracovat chce, tak si práci vždycky najde… Ať na vsi, nebo ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
@Burj Chalifa píše:
Neberte si to nikdo osobně, každý to máme jinak, ale mě by ten klid zabil. Porodit ve 20 dítě a pak už žít jednotvárným životem na vísce. Den po dni stejné kolečko okolo králíkárny, do konzumu, stejný rybník, les, sousedky, s výhledem stejného programu na dalších x let, shnila bych zaživa. Klid můžu mít v důchodu, ve 20 je to předčasná rezignace. Hovořím za sebe.

a ty máš ve městě každý den nové sousedky 8o
Jinak ano, rybník tu máme pořád stejný, ale moc nám to nevadí, protože nám patří, takže na něm máme o zábavu postaráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.3.14 14:20
@Genovesa píše:
Proč by měla dělat za pokladnou 8o? Architekt, co nám dělal dům, žije na vesnici a domy dělá pořád a krásné. A do naší dědiny se přistěhovaly v poslední době dvě právničky.
No, předpokládám, že zbytek je legrace. Jinak se to tu fakt zas popere :cert:.

myslím že v dnešní době už je hodně sto let za opcemi rozlišovat lidi podle toho kde žijí, stačí se podívat na maldé a šikovné. Kam se stěhují? na vesnice, kde vznikají satelity? na vesnici, pak utíkají dobře finančně situování? na vesnici, je to jen o stylu života a možností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
3.3.14 14:21
@Ettelwen píše:
Právě. :? Sice jsem z vesnice, ale nemůžu si to vynachválit. Vzdoušek, prostředí… Když chci do města, tak si pár km zajedu.Je to stejné jako když ve velkých městech jezdí hodinu přes město. :nevim:

Jsem na tom stejne, jsem z mesta, ale zivot na vesnici se mi libi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
3.3.14 14:22

O těch penězích je to určitě taky. Tady u nás je skoro vesnice a mateřská je supr plat, je ve stejné výši jako třeba má prodavačka nebo číšnice. No nebuď potom pár let doma. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies

Určitě na tom něco bude… Ač chceš nebo ne a ať si někdo na vesnici hraje, že je ‚jak Pražák‘, tak není a už vůbec né mentalitou. Zajímavé na zamyšlení, ale odpověd je asi jednoduchá. V Praze máš milion možností co dělat a to nejen pracovně, takže i když děti nemáš, tak se nemusíš nudit a toužit hnedka po dětech… Kdežto holka na vesnici, co si najde Jardu od vedle, kam můžou jít každý večer… Nikam, tak tráví večery doma a z toho jsou pak ty děti :lol: Ale ani jedno není spatně… Mě bude v dubnu 28, málemu bude teď rok a již 9.rokem žiju v Pze a mám to přesně napůl s kamarádkama, jedny mají (ty z rodného města-menšího), a stejně tak tady v Pze jedna kamarádka má, druhá čeká a třetí nechce vůbec…

Příspěvek upraven 03.03.14 v 14:24

• Citovat
  • Upravit
6865

@sovicka1 :D někteří mají dobré dotazy :D jediné v čem je tak možná rozdíl, dorava mhd, jasně není tak častá, že na vesnici není velké nákupní centrum? no a v městě je jich až až. Mi třeba někdy chybí právě ta možnost si říct jdu tam a tam, jejky zapoměla jsem koupit jednu věc, tak skočím vedle do tesca, na vesnici asi né, např u nás obchod 4 zastávky busem, ale to je asi tak vše, v čem je rozdíl. Ju a hlaně jeden velkej podstatnej ten klídeček a klid je k nezaplacení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
3.3.14 14:23

Diskuzí jsem nechtěla vyvolat hádku! Já pocházím z vesnice, žila jsem tam do 20, od 20 v Praze, chytla se mě dobrá práce, tak jsem tam přes 5 let byla, až když mě povýšili, řekla jsem si, že je čas na dítě. Někdo by řekl cože, zrovna ted? A ano, zrovna mě to přišlo ideální - vysoká mateřská, ve firmě byla krize a já za sebou 5 let prac. zkušeností v jedné firmě. Zadařilo se hned, měsíc před 27. narozkma jsem porodila kluka. Můj kolega už mě tahal v době kdy měl malej půl roku zpět do práce :mrgreen: Ale zatím fakt nechci, ani to nejde, nemám žádné hlídání, státní jesle nejsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.3.14 14:23
@Genovesa píše:
Proč by měla dělat za pokladnou 8o? Architekt, co nám dělal dům, žije na vesnici a domy dělá pořád a krásné. A do naší dědiny se přistěhovaly v poslední době dvě právničky.
No, předpokládám, že zbytek je legrace. Jinak se to tu fakt zas popere :cert:.

Pokud žije na vesnici, kde má kancl, ateliér nebo jak se tomu říká, tak se k tomu musel nějak dopracovat. A pokud neměl z pr.. kliku, rozjel si kariéru ve městě, pak se stáhnul a lidi za ním jezdí, když už má nějaké jméno. Nebo má na vesnici pouze štítek, ale stejně dojíždí do města. Způsob života ti předurčí, kde nejspíš budeš bydlet. Jsi-li aktivní bystrý člověk, pak studuješ školy, cestuješ, obvykle se dobře chytneš v práci- ale dobrá práce je ve městě. Pak tam rovnou zůstaneš bydlet nebo, pokud máš vztah k přírodě a peníze na dojíždění, nastěhuješ se na vesnici- tím se vracím k tomu archotektovi na začátku. Když jsi pasivní, nemáš potřebu jít na vš, po vyučení se hned upíchneš v nejbližší fabrice, pak ti je bližší vesnice. Jsou tam nižší náklady a vždycky budou hledat někoho, kdo bude jezdit s traktorem. Já nikomu nestraním, žila jsem tak i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí