Jsou rozdílné matky ve městě a na vesnici? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
710
3.3.14 14:02

@Burj Chalifa to si nemyslím že holky z vesnice nic jiného neumí než rodit děti :think: nejsme ve středověku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
3.3.14 14:02

Přispěju do průzkumu.
Já, do 23 let měšťoun. Jen co jsme se odstěhovali na vesnici, zmohly mě mateřské pudy a nyní /28/ čekám druhý dítě.
Co mám spolužačky ve městě, z cca 30 holek mají děti asi jenom 4, takže něco na tom fakt bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.3.14 14:03

Já myslím, že je to spíše o maminkách, tedy úplně přesně o jejich povahách. Pak je celkem jedno jestli bydlíš na vesnici či ve městě. Jestli máš 1 nebo 4 děti.

Příspěvek upraven 03.03.14 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
@Burj Chalifa píše:
Pokud vylezou ze školy, nic moc neumí, v okolí práce žádná, nejdále byly za humny rodné vísky a jejich rodiče to měli stejně, tak v podstatě nic jiného než rodit děti je nenapadne. A vlastně nic jiného neumí.

no tak to bych tak úplně neřekla. Možná někdo to tak má. Já jsem tedy z vesnice a rodila jsem hned po škole. Promovala jsem v pětadvaceti, chtěla jsem vždycky 3 děti a nebyl čas ztrácet čas :mrgreen:
No ne, prostě pro mě nemělo smysl nastupovat někam třeba na dva roky do práce a pak být 9 let doma. To bych stejně ze všeho vypadla a mohla bych začít od začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088

Je to o lidech a ne o tom, kde bydlíš. Ve vesnici jde o to, že znáš velkou skupinu lidí v širokém spektru - od dělníků, přes střední vzdělání až manažery, lékaře apod. V městě se stýkáš hlavně s lidmi ze své skupiny a ta žije víceméně stejně (vzdělání, příjmy, přístup k životu).

Bydlím na vesnici, mám vysokou školu, práci mám velice dobrou, rozhodně umím víc než „jen rodit děti“ jak tady zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Já jsem městská - velkoměstská a první dítě jsem měla ve 23 :lol: nacestováno mam do zásob, nebylo mým cílem rodit děti. Ono to není o tom město-vesnice. Je to o názorech, životním stylu atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895

@NikynaU Tim chces rict, ze zeny z vesnic nepremysli nad financnimi prostredky? 8o

Holky nezlobte se na me, ale tady jsou nazory jak pred sedesati lety. Jsem,,mestanda" momentalne zijici sest let na vesnici a rozhodne nemam pocit, ze by tady byl nekdo, kdo by vice plodil deti, prave proto, ze je vesan. :roll: Jsu tady vysokskolaci, podnikatele, majitele firem, ano i lide, co vykonavaji nizsi pozice.Ale takovy nazor jsem teda jeste nikde nezaslechla. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
3.3.14 14:04
@NikynaU píše:
Ahoj, zajímavá diskuze. Jsem z Prahy (28) mám rok a půl starýho syna a snažíme se o druhé dítě. Víc jich asi nebude. Ale nikdy neříkej nikdy.
Proč na vesnici mají klidně 4 děti?
Já bych řekla, že důvodů je mnoho.
Jasně, práce, pak třeba i to, že tam není co dělat (teda samozřejmě, že je, ale přecijenom ve městě jsou větší možnosti), takže lidi víc souložej. No a když je to vlastně netáhne nikam mezi lidi, tak proč si neudělat kopu dětí, pak je o zábavu postaráno. Ve městě si myslím, že lidi mají míň nebo jedno nebo dokonce žádné dítě z toho důvodu, že moc přemýšlej, jestli na to mají finanční prostředky, jestli by si pak udrželi životní styl, spousta ženskejch dělá kariéru, takže to pak jednoduše nestihnou anebo i proto, že nechtěj mít 4 děti v jednom pokojíčku - přecijen na vesnici v baráku je to jiný.
Haha, to jsem se zamyslela.

Jako že na vesnici není co dělat? Si děláš srandu? Ve městě to byla jedna velká nuda, na vesnici je to konečně o ničem! To by mě i urazilo, to cos napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499

@Lo já nevím jestli je to o tom kdo je z vesnice nebo z města, s manželem jsme si chtěli trochu užít, pocestovat, zařídit si bydlení a potom děti, ale je pravda, že v našem okolí se většinou začalo nejdříve s dítětem, svatbou atd. :D a bylo jedno odkud pocházeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
@Burj Chalifa píše:
Pokud vylezou ze školy, nic moc neumí, v okolí práce :palec: žádná, nejdále byly za humny rodné vísky a jejich rodiče to měli stejně, tak v podstatě nic jiného než rodit děti je nenapadne. A vlastně nic jiného neumí.

Vidím to stejně :palec: (všimla jsem si, že s Tebou souhlasím skoro pořád :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123

@Burj Chalifa tak ale neřekla bych, že to úzce souvisí jenom s vesnicí nebo městem, je to prostě povaha :lol:

• Citovat
  • Upravit
36504
@Teríís píše:
Ahoj :) tak ja sem z maleho mesta, a ted ziji na vesnici, kde sem kazde prazdniny travila u babicky :) je mi 23, a cekam sve prvni miminko, je pravda, ze kdyby to bylo jen na me, tak uz mam mimco tak ve 20 :-D nevim, jestli je to opravdu tenhle duvod co popisujes, ale myslim, ze zeny z vesnice jsou takovy vic free a v klidu :-D

Neberte si to nikdo osobně, každý to máme jinak, ale mě by ten klid zabil. Porodit ve 20 dítě a pak už žít jednotvárným životem na vísce. Den po dni stejné kolečko okolo králíkárny, do konzumu, stejný rybník, les, sousedky, s výhledem stejného programu na dalších x let, shnila bych zaživa. Klid můžu mít v důchodu, ve 20 je to předčasná rezignace. Hovořím za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.3.14 14:05
@novo123 píše:
@Burj Chalifa tak ale neřekla bych, že to úzce souvisí jenom s vesnicí nebo městem, je to prostě povaha :lol:

Jedno k druhému. Aktivní člověk zdrhne do světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.3.14 14:06

Dneska žijí na vesnici spíš lidi, kteří hodně pracují, mají hypotéky, staví si tam domy :-) Vůbec to není o město vs. vesnice, ale o základní vs. vyšší vzdělání. Pokud mám základní vzdělání, pak můžu mít ve 20ti dítě. Pokud jsem na vysoké, tak ve 20ti ještě studuji a nejspíše (výjimky existují) mě dítě čeká nejdříve za šest sedm let.

A podle mě řeší městské maminy a vesnické maminy úplně stejné věci, navštěvují stejné kroužky, plavání a akce, dneska je příležitostí hafo…

Ano, kdo nemaká, ten může plodit děti… ale takové ploditelky žijí i ve městech, žeano :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
3.3.14 14:06

@Billi naprosto souhlasím, že je to spíš o vzdělání :pankac: A vzhledem k tomu, že vysokoškoláci se soustřeďují spíše do měst, kvůli práci, tak by to odpovídalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí