Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gina108 Rozdíl? Práce - to, co jsem měla tady, tam bych nikdy neměla ( tam bych makala ve fabrice za 3× nižší plat - na tom není nic špatného, ale já citím, že mám na víc ) Našla jsem si tu chlapa, mám se tady dobře. Návrat neplánuji ![]()
Já teda nevím, jestli to vliv má, ale rozdíly taky vidím… ani ne třeba v počtu dětí, ale v přístupu… Ale neříkám, že někdo je horší nebo lepší…
Ale třeba většina vesnických holek vaří, stará se o dům, zahradu… Ty městské zase z velké části kupuju skleničky, sobě nevaří (taky jsou hubenější), chodí do center, do obchoďáků…
Mě třeba vadí, že jsme na vsi tak trochu zasekaní - kvůli hodině v MC se mi do města nechce, ale zase jsem vděčná za možnost vypustit dítě na zahradu a nebýt mezi 4 stěnami v paneláku.
Ale to, co jsem napsala není jednotný metr na všechny…
@Kies tebe bych nikdy potkat nechtěla, protože jestli se vyjadřuješ k lidem tak jak tu píšeš, musí to být hrůza
a tu demenci si nech pro své nejbližší buď od té dobroty ![]()
@tasa píše:
no vidíš, tak buď ráda, že máš vzdělanýho a šikulu a zbytečně se pak nepouštěj do ostatních, vypadá to blbě. Jinak se hlásím, že mám sice VŠ, ale s vrtačkou to neumím
Jooo a jinak jsem až do svých 22 let byla taky Pražanda…
Ale nikdy mě nenapadlo se navážet do vesničanů, že uměj jen šu. at a brouzdat se v holinkách v hnoji
Vesnice teď už nejsou takové jako před 20 lety… Možná by to chtělo, aby někteří vystrčili nos z Prahy a jeli na výlet na vesnici.. Jen tak pro představu jak to tam vlasně vypadá
![]()
@Lo píše:
![]()
![]()
![]()
Holky, já chtěla jen vědět, jak to máte s dětma, když žijete na vesnici nebo ve městě..Nechci, bay jste si tu trhaly občanky kvůli rozdělení vesničan - měšťák
![]()
no, to sis mohla myslet, že to tak dopadne ![]()
Vy jste se tady rozhádali o tom, že na vesnici nemají lidi vysokou školu? Co to má společného s tím, jestli někdo žije na vesnici. Mám příbuzný na vesnici a všichni jsou to vysokoškoláci, to snad není o tom, odkud kdo pochází ne?
Ale původní téma diskuse původně znělo jinak, proč mají holky na vesnici tak velmi brzo děti?
Me by zajimalo (kdyz uz se tedy debata strhla jinam), jak lide nahlizeji na cloveka, co ma pouze SOU? Je nekdo takový pro vás neco mene?
@Burj Chalifa asi by to chtělo udělat průzkum, protože tady máme každá jiný názor a zkušenost ![]()
@Burj Chalifa píše:
Ale původní téma diskuse původně znělo jinak, proč mají holky na vesnici tak velmi brzo děti?Som z vesnice a prvé dieta som mala v 27 rokoch a druhé v 29 rokoch. Takže asi všetky vesničanky nie su tak rychle
@orionk píše:
Jooo a jinak jsem až do svých 22 let byla taky Pražanda…![]()
Ale nikdy mě nenapadlo se navážet do vesničanů, že uměj jen šu. at a brouzdat se v holinkách v hnoji
Vesnice teď už nejsou takové jako před 20 lety… Možná by to chtělo, aby někteří vystrčili nos z Prahy a jeli na výlet na vesnici.. Jen tak pro představu jak to tam vlasně vypadá
![]()
![]()
Ono i před dvaceti a více lety, jezdili vesničané pravidelně do divadla, kina, plesy, k moři apod.Moje matka je ročník 48,na vesnici bydlí celý život, zástěru na sobě v životě neměla, maluje se, nechává si ojakživa šít padnoucí oblečení a dítě má jedno.
@marra2 píše:
Me by zajimalo (kdyz uz se tedy debata strhla jinam), jak lide nahlizeji na cloveka, co ma pouze SOU? Je nekdo takový pro vás neco mene?
Pro mě ani náhodou!!
@Ettelwen píše:
My sem přišli z města, stejně v téhle vesnici žádné geny nemám, tak je to dobrý.
aspoň my dvě si teda můžeme oddychnout. Ufff. A já jsem si říkala, že ta naše děti jsou nějak moc normální ![]()
K dotazu:
Myslím že v dnešní době, už není lehké takhle rozlišovat vesnice a město. Já jsem z malého města žiji tu celý život, tady pro okolí jsme „město“ ve srovnání s Prahou, Brnem atd. jsem skoro vesnice? Tak jak to ted chceš brát?
Je mi 24 a mám miminko, ale zároven jsem se dálkově přihlásila na VS, toužím po kariéře, nechci sedět doma na zadku s dítětem.. Tady holky z vesnic třeba ani dítě nemají, studují. Je to tak půl na půl. Před několika lety to byla skoro synonyma Lidi z města- „smetánka“,ted to tak určitě není, hodně se to promíchalo.. Hodně holek se taky přesune z města na vesnici za Frantou, a hodně holek jede do Prahy „za prací“
Já osobně, už se nikam neženu, v cizině jsem půl roku byla, a tady na tom našem městečku se mi libí, Máme tu s manželem rodiny, hodně kamarádu, manžel bezva práci, i pro mě je tu spoustu práce. ![]()
@marra2 píše:
Me by zajimalo (kdyz uz se tedy debata strhla jinam), jak lide nahlizeji na cloveka, co ma pouze SOU? Je nekdo takový pro vás neco mene? [/citaceBeriem ich jako rovnocenných. Keby mal každy VŠ, tak kdo by robil manuálne?