Jsou rozdílné matky ve městě a na vesnici? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
3.3.14 14:59

Nedočítám, bo na to nemám nervy skončila jsem někde na 4. stránce :lol:

tak za mě, jsem z města myslím si že jsem člověk s širokým rozhledem, vzdělaný sečtělý, přesto mám ve 30 3 děti a ze všeho nejraději bych sbalila rodinu a hned zítra na tu vesnici obíhat pořád stejné kolečko kolem králíkárny apod. šla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nevidím na městě nic úžasného a jakmile to bude možné tak balím kufry a jdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
3.3.14 15:00

Pojďme, uděláme tabulku.

Negramotní 10 a více
ZŠ 4-9 dětí
SŠ 2-3 děti
VŠ 1 dítě
2 a více VŠ bezdětný

Velkoměsto 1 dítě
Maloměsto 2-3 děti
Vesnice 4-9 dětí
Les 10 a více

Ovšem pak nám nemůžou vysokoškoláci bydlet v lese :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
@marra2 píše:
Me by zajimalo (kdyz uz se tedy debata strhla jinam), jak lide nahlizeji na cloveka, co ma pouze SOU? Je nekdo takový pro vás neco mene?

Teď je taková doba, že ten co má SOU bude na tom s prací lépe než ten z VŠ…Protože VŠ je mraky, na SOU mají prázdno… A sehnat dobrého zedníka, instalatéra,… je fakt těžký… Jinak k tvé otázce : Ne nejsou pro mě méně… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Burj Chalifa píše:
No a právě to oceňuji! Že se vypracoval, že měl odvahu jít do světa a nezůstat v místní hospodě. Že toho hodně dokázal. Bratrancům tleskám. :potlesk:
…ale mi to nepřipadá tak rozdílné, že kdyby bydlel o 20 km dále ve městě, tak by to bylo nějaké jiné, než když vycestuje z vesnice. Jak jsem psala, můj muž studoval v Praze, byl na stáží v zahraničí, ale vrátil se zpět na vesnici a pracuje v Ostravě, do které dojíždí. Když jsem tam chtěla jít alespoň přechodně bydlet, když tam pracoval a já studovala, nechtěl o tom ani slyšet. Chtěl přijet domů a jí se projít ven (bydlíme v podhůří Beskyd v krásné vesničce/, nebo se projet na kole. I když přijede domů o 45 min. později, než by dorazil na byt v Ostravě. Tam by byl dříve, ale říkal, že by ve městě v životě bydlet nechtěl. A teď když máme dítě a další na cestě, je úžasné, že můžeme být skoro celé dny na zahradě, na houpačce, projít se kouknout na koníčky, v létě si užívat bazénu, grilování. Je to prostě životní priorita, životní styl…a fakt tím, že bydlíme na vesnici, se nepovažujeme za nějaké omezence.
  • Citovat
  • Upravit
Kies
@Majinka7 píše:
@tasa můj manžel je „pouze“ vyučen a v Praze musí radit těm študovaným s projektama, protože vůbec neví co s tím a to myslím opravdu vážně a ani mi to nepříjde k smíchu a když tu čtu, jaký mají některý ženský názor na vesničana, je mi z toho zle

No já jsem ta děsně špatná, když tu napíšu, že rozdíly zcela jistě jsou (můj názor) a ty se tu oháníš tím, jak Tvůj vyučenej manžel to nandavá Pražákům… Co je komu v této diskuzi do toho?!
A neboj, mě nepotkáš, můj manžel -nepražák v Praze nepotřebuje rady ani. Tvoje ani Tvýho manžela. Buď ráda za to, co máš a nesnaž se pro ukojení svého zřejmě nízkého ega urážet lidi z města.

• Citovat
  • Upravit
36504
3.3.14 15:01
@Majinka7 píše:
@Burj Chalifa asi by to chtělo udělat průzkum, protože tady máme každá jiný názor a zkušenost :think:

Kde lítají emoce, není prostor na průzkumy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
3.3.14 15:02

V dnešní době se ty rozdíly mezi městem a vesnicí snad už definitvně setřely, alespoň tady u nás v ČR. Nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlela, že by se žena z vesnice měla chovat nějak jinak než ta z města. :think: Tohle snad platilo v době pánů továrníků a pazderníků. Nebo já nevím.

• Citovat
  • Upravit
Kies
3.3.14 15:02

@NikynaU :palec: prej Les-10 a více… Vtipná jsi ;)

• Citovat
  • Upravit
2499
3.3.14 15:03

@NikynaU tak podle tabulky mi vychází děti jen na vzdělání :think: někde bude asi chyba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@Anonymní píše: …ale mi to nepřipadá tak rozdílné, že kdyby bydlel o 20 km dále ve městě, tak by to bylo nějaké jiné, než když vycestuje z vesnice. Jak jsem psala, můj muž studoval v Praze, byl na stáží v zahraničí, ale vrátil se zpět na vesnici a pracuje v Ostravě, do které dojíždí. Když jsem tam chtěla jít alespoň přechodně bydlet, když tam pracoval a já studovala, nechtěl o tom ani slyšet. Chtěl přijet domů a jí se projít ven (bydlíme v podhůří Beskyd v krásné vesničce/, nebo se projet na kole. I když přijede domů o 45 min. později, než by dorazil na byt v Ostravě. Tam by byl dříve, ale říkal, že by ve městě v životě bydlet nechtěl. A teď když máme dítě a další na cestě, je úžasné, že můžeme být skoro celé dny na zahradě, na houpačce, projít se kouknout na koníčky, v létě si užívat bazénu, grilování. Je to prostě životní priorita, životní styl…a fakt tím, že bydlíme na vesnici, se nepovažujeme za nějaké omezence.

Mě se právě líbí, že měl vysoké cíle, ambice a uspěl ve světě. Toho si hodně cením. To se vylučuje s pojmem omezenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
@NikynaU píše:
Negramotní 10 a více
ZŠ 4-9 dětí
SŠ 2-3 děti
VŠ 1 dítě
2 a více VŠ bezdětný

Velkoměsto 1 dítě
Maloměsto 2-3 děti
Vesnice 4-9 dětí
Les 10 a více

Ovšem pak nám nemůžou vysokoškoláci bydlet v lese :think:

tvl já se jdu picnout, jsem mimo tabulky :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@NikynaU Tak já mám 2 VŠ, manžel jednu, bydlíme na velmi malé vesnici a máme jedno dítě + jedno na cestě. /35 let já + 38 let manžel/

• Citovat
  • Upravit
437
@Burj Chalifa píše:
Ale původní téma diskuse původně znělo jinak, proč mají holky na vesnici tak velmi brzo děti?

Dovolím si tě opravit. Ne proč je mají tak brzy, ale jestli to tak opravdu je.
K tomu mužů jen říct, že dle mě to ani tak nesouvisí s místem, kde dotyčná žije, jako s jejím přístupem. Dovolím si tvrdit, že nejsem jediná z vesnice, která měla děti později. A naopak i ženy z města mají děti dříve. Jak už jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
3.3.14 15:05
@Antonie Bolavá píše:
aspoň my dvě si teda můžeme oddychnout. Ufff. A já jsem si říkala, že ta naše děti jsou nějak moc normální :mrgreen:

Ale dětem musíme vysvětlit, ať nehledají „Mařenky a Frantíky od vedle“ ale vezmou si nějaký měšťáky :lol: Jinak budou mít zdegenerovaný děti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36504
3.3.14 15:05
@Antonie Bolavá píše:
tvl já se jdu picnout, jsem mimo tabulky :zed: :lol:

Chybí prales? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...