Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi jsem jediná, co nechápe
nejdřív mi přišlo, že ti vadí, že se ti tak moc svěřuje a pořád ti volá (přitom o tom přátelství je- mít si s kým popovídat o všem, nic netajit, sdílet..)
A potom mi v zápětí přišlo, že tě štve, že ti doma nic nenabídne a nebo nedoveze nic z „výletů“..
Takže ti nejdřív vadí její velký zájem a potom ti vadí že v jiném směru s etak moc „nezajimá“..
Rozhodně mi nepřijde, že je Vám oběma 30let.. Nedivím se, že to píšeš anonymně.. Já řešit takové blbosti tak se taky stydím…
![]()
@Andrea.Tom píše:
Asi jsem jediná, co nechápenejdřív mi přišlo, že ti vadí, že se ti tak moc svěřuje a pořád ti volá (přitom o tom přátelství je- mít si s kým popovídat o všem, nic netajit, sdílet..)
A potom mi v zápětí přišlo, že tě štve, že ti doma nic nenabídne a nebo nedoveze nic z „výletů“..
Takže ti nejdřív vadí její velký zájem a potom ti vadí že v jiném směru s etak moc „nezajimá“..![]()
Rozhodně mi nepřijde, že je Vám oběma 30let.. Nedivím se, že to píšeš anonymně.. Já řešit takové blbosti tak se taky stydím…
![]()
Mně tak nějak vadí už vše do kupy, kdyby to byla jedna jediná blbost, člověk nad tím mávne rukou, ale ono se to na sebe nabaluje.
@Anonymní píše:
Mně tak nějak vadí už vše do kupy, kdyby to byla jedna jediná blbost, člověk nad tím mávne rukou, ale ono se to na sebe nabaluje.
přijde mi že ti vadí zcela něco jiného.. Vadí ti ona jako celková osoba.. Akorát si uvedla opravdu malicherné problémy ![]()
Popravdě mi to přijde, jakoby to psala nějaká pubertacka… Řešíš blbosti. Řekni ji co ti vadí…Ze ti nedovezla dárek z dovci - no a? třeba už neměla moc peněz a raději pochopitelně koupila rodině…Ze nemá nic na stole, když k ní přijdeš na navstevu? není přece její povinnosti hostit tě a o kavu si požádejte, tu ti snad udělá, ne?… Vidím tady prostě chybu v komunikaci…
@EvulinkaB18 píše:
Popravdě mi to přijde, jakoby to psala nějaká pubertacka… Řešíš blbosti. Řekni ji co ti vadí…Ze ti nedovezla dárek z dovci - no a? třeba už neměla moc peněz a raději pochopitelně koupila rodině…Ze nemá nic na stole, když k ní přijdeš na navstevu? není přece její povinnosti hostit tě a o kavu si požádejte, tu ti snad udělá, ne?… Vidím tady prostě chybu v komunikaci…
moje kamarádka jak přijde
tak ji rovnou řeknu ať si něco nalije a tak
Přeci čověk co má 20-30 si zvládne nalít něco k pití
I se mnou vaří oběd, když nestíhám kvůli dětem
Vždyť na tom nic není.. Je to moje kamarádka a né návštěva..
@Andrea.Tom píše: Rozhodně mi nepřijde, že je Vám oběma 30let.. Nedivím se, že to píšeš anonymně.. Já řešit takové blbosti tak se taky stydím…![]()
Přesně, působí na mě dojmem náctileté slečny (a ještě bez občanky), co dostala první mobil a vzteká se, když jí kamarádi žerou kredit při prozvánění ![]()
@Andrea.Tom píše:
moje kamarádka jak přijdetak ji rovnou řeknu ať si něco nalije a tak
Přeci čověk co má 20-30 si zvládne nalít něco k pití
I se mnou vaří oběd, když nestíhám kvůli dětem
Vždyť na tom nic není.. Je to moje kamarádka a né návštěva..
Jo, jenže to jsi Ty. Ona mi nejen že nic pořádně nenabídne, ale i neřekne, ať se obsloužím sama. Jo, vlastně, když přijedu žíznivá na kole, jsem zvyklá hodně pít, tak mi nalije 3dcl vody, když je vypiji, tak se ksichtí, že už jsem ji vypila, několikrát jsem jí řekla, že kafe nesladím, nesnáším to, ona je strašně rychlá, kafe uvaří, ale hrk tam cukr, když řeknu, že jsem jí několikrát řekla, že nesladím kafe, tak řekne, ale, toho cukru tam moc není, takže já to skoro ani nevypiji. Správná kamarádka by to kafe vylila a uvařila nové. Nejsem žádná vyžírka, vždy k ní něco přivezu.
Jsou to malichernosti, asi vám opravdu přijde, že se zabývám blbostmi, ale opravdu jsem jediná, komu tohle vadí? Jiné kamarádky takové nejsou. Ani já bych se tam nikdy nechovala, není mi to vlastní, ale to je zase můj problém, že?
Ještě bch podotkla, že ty návštěvy u ní se odehrávají 1× měsíčně, možná ani to ne, ale to jsem psala už v úvodu.
Mam nejlepsi kamaradku. Nekdy ji volam a taky mi nebere telefon, neresim to, taky ji ho nekdy nezvednu. Vetsinou kdyz jsem nekde na porade, nebo zapomenu zapnout zvuky. Z dovolene jsem privezla darecky kolegum z prace i ji. Necekam, ze mi neco bude vozit ona. Mela jsem radost z toho, ze z darku mela radost. Nedavala jsem ji ho proto, ze cekam neco na oplatku. Kdyz ma problem s malym a nema doma chlapa, sednu do auta a jedu do lekarny, nebo je odvezu k doktorovi. Ona tohle udelat nemuze, protoze je na materske a nema auto. Ale kdyz jsem se potrebovala na rychlo stehovat, zavolala jsem ji a za 15 minut uz u me byl jeji pritel i s kamosem. O tomhle je pratelstvi- mit se rad, respektovat, pomoci. Ne cekat neco za neco. Podle toho co jsi psala mi prijdes jako ukrivdene male dite.
Přesně tohle je důvod, proč nemám žádnou kamarádku, ale jen kamarády. Vždycky jsem totiž měla štěstí na kamarádky typu zakladatelky, které ode mě očekávaly, že budu stejná jako ony a když to tak nebylo, byla jsem špatná kamarádka. Na dovolených dárečky nekupuju, návštěvě občerstvení nenabízím (vodu nebo kafe samozřejmě ano, ale že bych pekla, nebo kupovala schválně chipsy nebo tak, to ne), když se mně nechce s někým mluvit, telefon neberu a nepíšu k tomu žádné vysvětlovací smsky. Já si prostě žiju tak nějak po svém a dělám jen to, co se mně zrovna chce a ne to, co někdo očekává. Chlapi s tím problém narozdíl od mnoha ženských nemají, tak kamarádím s nimi a jsme všichni spokojení
. Ale je pravda, že k tomuhle jsem tedy dorostla věkem.
@Nelllies píše:
Mam nejlepsi kamaradku. Nekdy ji volam a taky mi nebere telefon, neresim to, taky ji ho nekdy nezvednu. Vetsinou kdyz jsem nekde na porade, nebo zapomenu zapnout zvuky. Z dovolene jsem privezla darecky kolegum z prace i ji. Necekam, ze mi neco bude vozit ona. Mela jsem radost z toho, ze z darku mela radost. Nedavala jsem ji ho proto, ze cekam neco na oplatku. Kdyz ma problem s malym a nema doma chlapa, sednu do auta a jedu do lekarny, nebo je odvezu k doktorovi. Ona tohle udelat nemuze, protoze je na materske a nema auto. Ale kdyz jsem se potrebovala na rychlo stehovat, zavolala jsem ji a za 15 minut uz u me byl jeji pritel i s kamosem. O tomhle je pratelstvi- mit se rad, respektovat, pomoci. Ne cekat neco za neco. Podle toho co jsi psala mi prijdes jako ukrivdene male dite.
Ale kdepak, žádné ukřivděné dítě, možná jsem to jen nešťastně popsala. Víš, on je rozdíl nezvednout telefon a nezvednout telefon. Když jej neslyším nebo jsem v práci a mám zeslabený zvuk, tak to je snad o něčem jiném. Já to myslela tak - a snad to i tak vyznělo, že nebere telefon schválně, když jej normálně slyší.
Nečekám něco za něco, ale já ji prostě vnímám tak, že před ostatními si potřebuje pořád něco dokazovat, u mě ne, proto se ani nijak nesnaží - tohle slovo taky asi není nejšťastnější, možná mne tady někdo napíše, že ona se nemusí snažit. Prostě jsou určité věci, které se ze slušnosti nedělají.
Já už vlastně o to přátelství ani nestojím, ono to ve mně už dlouho vře, dříve mi bylo líto, že se tak chová, teď už ne. Jen jsem si potřebovala ještě o tok s někým pokecat - nestranně.
@Goldyra píše:
Přesně tohle je důvod, proč nemám žádnou kamarádku, ale jen kamarády. Vždycky jsem totiž měla štěstí na kamarádky typu zakladatelky, které ode mě očekávaly, že budu stejná jako ony a když to tak nebylo, byla jsem špatná kamarádka. Na dovolených dárečky nekupuju, návštěvě občerstvení nenabízím (vodu nebo kafe samozřejmě ano, ale že bych pekla, nebo kupovala schválně chipsy nebo tak, to ne), když se mně nechce s někým mluvit, telefon neberu a nepíšu k tomu žádné vysvětlovací smsky. Já si prostě žiju tak nějak po svém a dělám jen to, co se mně zrovna chce a ne to, co někdo očekává. Chlapi s tím problém narozdíl od mnoha ženských nemají, tak kamarádím s nimi a jsme všichni spokojení. Ale je pravda, že k tomuhle jsem tedy dorostla věkem.
Nečekám žádné honosné dary, ani bych to tak nechtěla, já ji přivezla taky drobnost. Aby mě hostila zákusky atd., o to taky nestojím, ale tam je problém i s vodou a kávou.
@Anonymní píše:
Jo, jenže to jsi Ty. Ona mi nejen že nic pořádně nenabídne, ale i neřekne, ať se obsloužím sama. Jo, vlastně, když přijedu žíznivá na kole, jsem zvyklá hodně pít, tak mi nalije 3dcl vody, když je vypiji, tak se ksichtí, že už jsem ji vypila, několikrát jsem jí řekla, že kafe nesladím, nesnáším to, ona je strašně rychlá, kafe uvaří, ale hrk tam cukr, když řeknu, že jsem jí několikrát řekla, že nesladím kafe, tak řekne, ale, toho cukru tam moc není, takže já to skoro ani nevypiji. Správná kamarádka by to kafe vylila a uvařila nové. Nejsem žádná vyžírka, vždy k ní něco přivezu.
Jsou to malichernosti, asi vám opravdu přijde, že se zabývám blbostmi, ale opravdu jsem jediná, komu tohle vadí? Jiné kamarádky takové nejsou. Ani já bych se tam nikdy nechovala, není mi to vlastní, ale to je zase můj problém, že?Ještě bch podotkla, že ty návštěvy u ní se odehrávají 1× měsíčně, možná ani to ne, ale to jsem psala už v úvodu.
Nejsi vzácná návštěva, ale kámoška, co tam chodí pravidelně. Správně by sis to kafe měla uvařit sama, když se ti ani po stopadesáté nelíbí, jak ho dělá. Třeba si nepamatuje takové blbosti, jako kdo co sladí a kdo ne.
Přijde mi, že se chováš jak patnáctiletá - vadí ti, že ona ti volá, ale taky ti vadí, že když volá tobě, že to nezvedá. Normální člověk, když nechce volat, tak to típne/nechá zvonit. Ano, je slušné napsat třeba „Teď nemůžu, zavolám později, ahoj“, ale povinnost ne. Jde z tebe cítit to, že ji považuješ za úplnou zoufalku, co nemá kamarády, ale dovolí si ignorovat jedinou dobrou duši (tebe), která (když samozřejmě má zrovna čas) jí občas chce zavolat (a voláš na just večer, kdy víš, že je po práci a nemá čas/náladu řešit zase tvoje blbosti). Že ti nepřiveze nic z dovolené mi přijde normální. Kdyby měla kupovat všem, tak jí ty dárečky vyjdou na víc než ta dovolená. Holt tě asi nepovažuje za tak dobrou kamarádku, jako bys u zoufalky chtěla, protože to podkopává tvé ego, že ani pro zoufalku nejsi dost dobrá.
@KimL píše:
Nejsi vzácná návštěva, ale kámoška, co tam chodí pravidelně. Správně by sis to kafe měla uvařit sama, když se ti ani po stopadesáté nelíbí, jak ho dělá. Třeba si nepamatuje takové blbosti, jako kdo co sladí a kdo ne.
Přijde mi, že se chováš jak patnáctiletá - vadí ti, že ona ti volá, ale taky ti vadí, že když volá tobě, že to nezvedá. Normální člověk, když nechce volat, tak to típne/nechá zvonit. Ano, je slušné napsat třeba „Teď nemůžu, zavolám později, ahoj“, ale povinnost ne. Jde z tebe cítit to, že ji považuješ za úplnou zoufalku, co nemá kamarády, ale dovolí si ignorovat jedinou dobrou duši (tebe), která (když samozřejmě má zrovna čas) jí občas chce zavolat (a voláš na just večer, kdy víš, že je po práci a nemá čas/náladu řešit zase tvoje blbosti). Že ti nepřiveze nic z dovolené mi přijde normální. Kdyby měla kupovat všem, tak jí ty dárečky vyjdou na víc než ta dovolená. Holt tě asi nepovažuje za tak dobrou kamarádku, jako bys u zoufalky chtěla, protože to podkopává tvé ego, že ani pro zoufalku nejsi dost dobrá.
Neberu ji jako zoufalku a nikdy jsem nebrala.
S tou kávou, ona je vždy rychlejší, jak ráda bych si ji uvařila sama, ale ona mě vždy předběhne. Jsou to opravdu drobnosti, které mě už neskutečně točí.
Vůbec nečekám, že by mě měla brát za nějakou dobrou kamarádku.
Hele zakladatelko, když ti tady napsaly snad všechny ženský odpověď v obdobném duchu, a to že jsi malicherná, chováš se v tomhle jako puberťačka (i mně to tak připadá) a přeháníš to, tak by ses měla zamyslet nad tím, že na tom asi opravdu něco bude. Zatím se snažíš nám všem jen oponovat. Zapracuj na sebereflexi, jako dospělá ženská bys měla být schopná přijmout i názor, který je jiný než tvůj a pracovat s ním. Ne jej vyvracet
. A myslím to upřímně a v dobrém
. Tvoje kámoška (nebo známá) je prostě jiná než ty - buď budeš velkorysá a fajn ženská, která malichernosti neřeší a přijmeš ji takovou jaká je, nebo tě to bude dál štvát a pak asi nemá cenu s ní dál kamarádit, protože se v tom ani jedna nebudete cítit dobře. Volba je na tobě.