Kamarádka mě štve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
23.7.17 22:15
@Anonymní píše:
@neilaAby ses nedivila ale spíš nechci aby četla moje další příspěvky a pak řešila s druhými lidmi. Něco se občas dozvím a to mi stačí.
Já ji to i řekla že je sobec, který myslí, že jen ona má problémy. Takže to ví co si myslím ale i tak o kontakt s ní už nestojím. Já ji hodně dlouho brala taková jaká je. Ale podle mě by měl mít každý hranice. Ona furt mlela jen o sobě a svých problémech a nikoho nepustila k slovu. V jejím případě je to vždy něco jiného. Ona čeká od každého všechno a ona nemusí nic.
Naštěstí sem v té době potkala fajn lidi, kteří mi pomohli ale i tak to zamrzí. A hlavně pak i to co ještě prohlásila. Ale to je na delší debatu. Nejsem člověk, který by někoho jen tak odepsal.
VV

já to chápu. Leze ti na nervy, zkusila si to řešit, nebyla si úspěšná. Takže vlastně nechápu, co se tady chceš dozvědět :nevim: co řešíš? Prostě nech ten vztah vyprchat, nemusíš ho nijak teatrálně ukončovat. Bude to lepší, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.17 17:23

Já se tu nepotřebuji dozvědět nic :mrgreen:. Nejsem zakladatelka. Já jen oponovala pár lidem jak tu sepsuli zakladatelku a dala příklad u mě jak to mám já. A pak pár lidí na mě reagovalo.
 Vv

• Citovat
  • Upravit
25.7.17 17:32
@SunSan píše:
Ty jo kdybych šla k někomu zvonit a on byl doma a nevylezl, to by mi přišlo asi blby. Mluvím tedy o kamaradecb. Ale v Praze se tohle neděje :) takže bych se asi spis hodne lekla ze se něco stalo a letěla dolu anebo bych měla radost, kdybych neměla čas tak bych se omluvila.

S kamarády bývám domluvená předem, takže jim samozřejmě otevřu :lol: Já myslela spíš když tady třeba zvoní sousedka, že si chce pokecat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
1.8.17 00:04
@Anonymní píše:
Děkuji za Tvůj příspěvek a za to, že jsi mě pochopila.

Já už, jak jsem psala v příspěvcích na ni kašlu, jenom jsem nechápala, proč ona tak moc stojí o moje přátelství, když jsem jí evidentně opravdu ukradená, ale vše už bylo řečeno mockrát, dnes mě to už nemrzí, ještě třeba na podzim ano, dnes už ne.

Vše se jí chystám narovinu říct, k ní už nepáchnu, pokud bude někdy chtít, můžeme spolu zajít do kavárny pokecat, ale toť vše.

Zakladatelka

Pokud sem ještě zajdeš, napiš zda to vyříkávání pomohlo. Řeším teď něco podobného a chápu tě. Nejprve jsem na to měla jiný názor, ale myslím, že ten úvodní příspěvek byl jen nešťastně popsán. Myslím to požadování jak se má chovat při zazvonění telefonu. Vyznělo to tak dominantně. Teď to tedy vidím již jinak.

Jinak já si už kdysi dávno něco s kamarádkou vyříkávala, ale efekt to moc nemělo. Tak by mě zajímala další zkušenost. A to podání příborů částí, kterou dáváme do úst, by mě také naštvalo. To tě úplně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
15.9.17 14:43

Kámoška tě využívá a ty se necháš. Podle mě jsi ty ta moc hodná a ona to moc dobře ví. Tzn. že ty ji tituluješ kamarádkou, ale ona žádná kámoška není.
A ano - pakliže se se zbylými přáteli prezentuje fotkami na sociálních sítích, pakliže se chlubí co dovezla za dáreček z dovolené od šéfové do domovníka a na tebe, která jí jako,,oslík" zvedneš telefon pokaždé když se neudí, si ani nevzpomněla, tak to by mi sakra vadilo.
Začni se chovat jako ona a uvidíš co z toho vyleze. Ať pozná vlastní medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 15:17

Chování kamarádky

Zdravím, oživuji tuhle diskuzi, protože momentálně řeším podobnou věc. S kamarádkou jsme obě dvě už dospělé, stejně staré, známe se hodně dlouho a hodně jsme si rozuměli. Jenže poslední dva roky je to s ní takové celé neúnosné. Nemá na mě skoro vůbec čas, přitom na jiné kamarádky si je ráda udělá. Řekla jsem jí, že si připadám jako páté kolo u vozu a že zvažuji, jestli má naše kamarádství smysl. No a už se zase naštvala a je na mě hnusná. Já samozřejmě respektuju, že má i jiný kamarádky (spíš o dost mladší než ona, se staršíma si nerozumí), svoje koníčky, povinnosti doma - bydlí stále u rodičů pomáhat jim musí, ale já ji jen slušně řekla, že mi takhle to kamarádství prostě nevyhovuje. Začala proti mě používat věci, které jsou pro mě opravdu hodně citlivé a ona to moc dobře ví. Je schopná mi i napsat, že jsem mentálně zaostalá a ať se jdu léčit, že se ani nediví že nemám tolik kamarádů jako ona, že kdybych měla práci tak bych chápala že nemá tolik času - přitom moc dobře ví, že nejsem po fyzické stránce úplně zdravá a nikdy nebudu a vzít ledajakou práci nemůžu protože bych ji po fyzické stránce nezvládla. Je toho hodně, co mi napsala, nebralo to konce, tak jsem si ji na sociálních sítích dala do bloku abych měla klid. Na to mi začali chodit sms. Prý jsem malý dítě, když si jsem si ji zablokovala. :roll: :zed: Na to už nereaguju, ale furt mě po sms obtěžuje a já si říkám proč. Však jsem jen slušně řekla, že mi takové kamarádství nevyhovuje a taky jsem řekla důvody, proč tomu tak je.

Jaký na to máte názor? Vím, že zase přijde a začne se mi omlouvat jak to tak nemyslela. Jsem sice rozhodnutá, že už se s ní bavit nechci, ale mám obavu, že mě přesto ukecá. :zed:

• Citovat
  • Upravit
433
2.10.20 15:34

Jseš si jistá že jste dospělé???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 15:41

@mijala O sobě si myslím, že dospělá jsem. To o ní si po tomhle myslím své. Nikdy bych nikomu nebyla schopná říct to, co řekla ona mě.

• Citovat
  • Upravit
43035
2.10.20 15:45

Zakladatelko fakt je ti 30? - sorry, reaguji na 3 roky starý prispevek, hned si prectu ten novy
aha, tak to je dost podobne - tak si dej do bloku i sms a mas klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 15:58

@Pudloslava Nejsem zakladatelka celé diskuze, pouze jsem ji oživila. Mě i té kamarádce je 25. Už jsem si ji dala do bloku i v telefonu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.20 16:12

Prostě už máte jiný zájmy, žijete jiný životy a ona ten tvůj nechápe a ty ten její, už jste obě prostě někde jinde no, to se stává :nevim:

Jako jo, vyčítat mi nezaměstnaná kamarádka že na ni nemám čas když jsem v práci tak bych reagovala podobně. To se těžko vysvětluje někomu kdo to nechápe :nevim:

To její poslání SMS byla teda taky blbost. Neodpovídala bych a prostě to měj za ukončené no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.20 16:41
@Anonymní píše:
Prostě už máte jiný zájmy, žijete jiný životy a ona ten tvůj nechápe a ty ten její, už jste obě prostě někde jinde no, to se stává :nevim:

Jako jo, vyčítat mi nezaměstnaná kamarádka že na ni nemám čas když jsem v práci tak bych reagovala podobně. To se těžko vysvětluje někomu kdo to nechápe :nevim:

To její poslání SMS byla teda taky blbost. Neodpovídala bych a prostě to měj za ukončené no.

Sice práci má, ale jen na částečný úvazek (4h denně). Neřeknu, kdyby makala 8-12h. Být na mě hnusná ale přesto nemusela. Ale máte pravdu, ona nikdy nepochopí jaký to je mít díky zdravotnímu stavu jistý omezení i při výběru práce a já zase u ní taky nějaký věci nikdy nepochopím.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.10.20 17:05
@mijala píše:
Jseš si jistá že jste dospělé???

A svepravne?

Promin, ale tohle je elaborat jako z osmicky na zakladce-vzdyt cemu na tom rikas kamaradstvi? Proc se ji vnucujes, kdyz o to nestoji? Hele, ja mam treba kamosky, se kteryma se vidame jednou za mesic, dva, mame se rady, podporujeme se, ale fakt si nekecame do toho, kdo se s kym ma jak casto schazet :nevim: jednou by mi nekdo rekl, ze zvazuje, zda ma nase kamaradstvi smysl, kdyz na nej nemam vic casu, a hodne by u me klesl :nevim: Najdi si nekoho, kdo s tebou ten cas bude chtit travit. A nejspis by to chtelo spis muze, protoze kamosky zacnou mit pomalu jine zajmy, nez denne kecat na lavicce v parku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.10.20 17:11
@Anonymní píše:
@Pudloslava Nejsem zakladatelka celé diskuze, pouze jsem ji oživila. Mě i té kamarádce je 25. Už jsem si ji dala do bloku i v telefonu.

Jak malé holky. Nevyhovuje ti kamarádství, tak se s ní nebav. Zablokuj si jí i v telefonu. Dá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
2.10.20 17:42

Každá jste někde jinde. A tak trochu nedospěle jste se chovala i vy, ne jen ona. Nemůžete si na ní vynucovat, aby se vám věnovala stejně jako ostatním kamarádkám. Ona distribuuje svůj čas podle svých priorit. Z toho musíte snad automaticky pochopit, že vy její prioritou v téhle životní fázi nejste. Tomu odpovídá i hnusná reakce, které se vám dostalo na vaši stížnost… O jejím chování nemluvím už vůbec. To je úplně ujeté.

Za mě toho nechte. Prostě se spolu nebavte a problém vyřešen. Vy se soustřeďte na to najít si nějakou normální kamarádku, pak nebudete mít potřebu pořád brát zpátky tu, která si na vás vzpomene nejspíš pouze, když se nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová