Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@jenny.fields píše:
Nevím, jestli to tady už zaznělo, ale před 25 lety už asi fungovalo používání spermií dárců a možná i vajíček? To by mohlo být taky vysvětlení. Ale odpověď ti dá jen matka.
To je taky pravda. Myslím, že za dalších 20 let bude takových „dětí“, které si z krevních skupin rodičů odvodí, že jsou kukačky, nemálo ![]()
@jenny.fields píše:
Nevím, jestli to tady už zaznělo, ale před 25 lety už asi fungovalo používání spermií dárců a možná i vajíček? To by mohlo být taky vysvětlení. Ale odpověď ti dá jen matka.
TO je fakt, nakonec ani ti sourozenci nemusí být bio…
@Anonymní píše:
Ano, u krevních skupin 0 jsou různé odchylky a zvláštnosti, ale napíšu teda konkrétně, že moji rodiče mají oba krevní skupinu A a já mám B, takže dost spekulací k různých odchylkám, nebo to možné skutečně je? Nikde jsem o tom nic nenašla, co tu píšete za příklady, to se dá dohledat na netu, ale tohle fakt ne.
Pokud mají oba krevní skupinu A a ty máš B, tak to možné není.
@Anonymní píše:
V tomhle případě mi přijde jedno, jestli se to zaobalí do líbivých frází, nebo vybalí na rovinuRozhovor nebude příjemný kvůli dané situaci.
Presne. Rozhovor nebude prijemny kvuli tomu, co se stalo, ne kvuli tomu, kdo nebo jak o tom mluvi.
@Anonymní píše:
To jsem ráda, že nejsem úplný cvok a našel se někdo další, kdo by to chtěl vědět a nehrál jako že nic
Taky bych to chtela vedet. Spis musela. Mela bych pocit, ze celej muj dosavadni zivot je na vode a nevim, kde jsem.
@Anonymní píše:
Ani nevím, jestli se chci jenom vypovídat, nebo hledám nějakou radu, nebo někoho s podobnou zkušenostíÚplnou náhodou jsem zjistila krevní skupinu mého otce, matčinu znám a tudíž je jasné, že on není tím biologickým. Jsem úplně zmatená, nevím, jestli jsem kukačka, nebo adoptovaná, nebo mě snad vyměnili v porodnici. Prohledala jsem celý internet, jestli nejsem nějaká výjimka z výjimek a bylo by možné, aby byli oba moji rodiče, ale nenašla jsem vůbec nic.
Nevím, jestli jít za matkou a zeptat se jí, pak mě ale napadlo, že mě třeba vyměnili v porodnici a ona nic netuší, nebo udělat bez jejich vědomí genetický testy, fakt nevímZachovejte anonym, je to velmi citlivé, nikdo to ještě nevím ani manžel
já se dozvěděla ve 40letech, že můj otec není bio..já osobně to neřeším..nezajímám se o to, protože je to minulost a nic to na věci už nezmění ![]()
Dobrá detektivka.
Myslím, že touha znát biologické rodiče je zcela legitimní a přirozená. Neznamená to automaticky zavržení těch nebiologických. Treba se pak nic nezmeni, no a co?
Ohledně odkládání - děti se odkládají také podle své povahy a toho, jak se s kým snesnou. Svagrova rok co rok musi odkladat prostredniho kluka jinam, nez ostatni, protoze je proste takovy raubir, ze kdyz travi leto se sourozenci, je ta skupina nesnesitelna.
A jako opomijene dite si pripada skoro kazdy.
Jen premyslim, ty geneticke testy asi neni mozne udelat bez souhlasu vsech vysetrenych, ne?
Abych tady opět uvedla informace na pravou míru, než přibudou další konspirace. Není mi 25 let, psala jsem 25+ let, nechci uvádět přesný věk. Je nás více sourozenců, dejme tomu 5 a já jsem v pořadí čtvrtá necelé dva roky od staršího sourozence, takže mi nepřijde nějak logické, abych byla z umělého oplodnění, dárce spermatu zřejmě byl, ale nejspíš bez vědomí mého otce ![]()
S manželem jsem to probrala, podpoří mě v jakémkoliv rozhodnutí, takže dnes mám domluvené setkání s matkou a zeptám se jí rovnou, jak to teda je ![]()
Moc držím palce, ať to proběhne co nejméně bolestivě, a hlavně ať se NĚCO DOZVÍŠ.
@Pudloslava píše:
Dobrá detektivka.
Myslím, že touha znát biologické rodiče je zcela legitimní a přirozená. Neznamená to automaticky zavržení těch nebiologických. Treba se pak nic nezmeni, no a co?
Ohledně odkládání - děti se odkládají také podle své povahy a toho, jak se s kým snesnou. Svagrova rok co rok musi odkladat prostredniho kluka jinam, nez ostatni, protoze je proste takovy raubir, ze kdyz travi leto se sourozenci, je ta skupina nesnesitelna.
A jako opomijene dite si pripada skoro kazdy.
Jen premyslim, ty geneticke testy asi neni mozne udelat bez souhlasu vsech vysetrenych, ne?
Proti všem mým sourozencům mám velmi klidnou povahu, žádný raubíř jsem rozhodně nebyla, o to se postaral bratr ![]()
@Ellusa píše:
Tak já myslím, že víš, co se dozvíš, ona pravda bývá obvykle tím nejjednodušším možným vysvětlením, tedy nevěra tvé mámy. Už víš, jak s tím pak naložíš?
Uvidím, co se dozvím a podle toho s informací naložím, ale odpověď už mám připravenou a myslím, že je naprosto univerzální, ať je to jakkoliv ![]()
@Anonymní píše:
Uvidím, co se dozvím a podle toho s informací naložím, ale odpověď už mám připravenou a myslím, že je naprosto univerzální, ať je to jakkoliv
jsme zvedave na vysledek, doufamn, ze napises ![]()
@Anonymní píše:
Proti všem mým sourozencům mám velmi klidnou povahu, žádný raubíř jsem rozhodně nebyla, o to se postaral bratr
mozna ta teticka/babicka nesnesla prave ty ostatni ![]()
@Paralenka červená píše:
Moc držím palce, ať to proběhne co nejméně bolestivě, a hlavně ať se NĚCO DOZVÍŠ.
no to je fakt, ono matka taky může naprosto odmítnout o tom diskutovat
@Pudloslava píše:
mozna ta teticka/babicka nesnesla prave ty ostatni
Také si myslím…klidné a hodné dítě je radost hlídat ![]()
Každopádně zakladatelko, držím palce, ať rozhovor proběhne v klidu a věcně (což je spíš přání, než něco, co by se dalo očekávat).
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat