Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Viz můj příspěvek výš, přijde mi to nereálné
Jojo, dočetla jsem a chápu.
@Anonymní píše:
To máš pravdu, ale fakt by to hodně vysvětlovalo, mám ještě sourozence a jen já byla často po prarodičích a u té tety, vlastně pratety a to nejsem nejmladší ani nejstarší, jak to většinou bývá
Zakladatelko, těch možností je hrozně moc a osobně si myslím, že bez rozhovoru s matkou se informací o svém původu nedobereš - maximálně pomocí testů DNA zjistíš, že (ne)jsi biologická dcera jednoho nebo obou svých rodičů. Vzhledem k tomu, co jsi tu uvedla, si nemyslím, že bys byla adoptovaná. Chápu, že chceš vědět o svém původu, o to víc, že ses cítila odsrkovaná - ale připrav se na to, že ta pravda nemusí být zrovna pěkná. Přeju hodně sil
.
Příspěvek upraven 04.04.17 v 13:56
@Anonymní píše:
@Regina HeroTo máš pravdu, ale fakt by to hodně vysvětlovalo, mám ještě sourozence a jen já byla často po prarodičích a u té tety, vlastně pratety a to nejsem nejmladší ani nejstarší, jak to většinou bývá
ale i tak se to dá vysvětlit třeba povahou, nebo tě sami ti prarodiče chtěli, třeba jsi jim připomínala je samotné, nebo třeba v tobě babička viděla svou maminku, sestru… prostě to nemuselo vůbec být tím, že tě z nějakého důvodu chtěli rodiče dostat z očí… třeba ty jsi u těch prarodičů být chtěla, zatímco sourozenci ne (třeba byli víc divocí, méně je poslouchali, doplň si jejich povahy… ) ![]()
Prober to nejdřív s manželem a možná to nech trochu uležet… však uvidíš, jestli to potřebuješ znát… ono to stejně minulost nezmění… ale zase jestli máš něco proti rodičům, máš nějaké spory a nejasnosti, nebo nemáš třeba ráda svého otce, cítíš proti němu nějakou zášť, tak ti to třeba pomůže… každopádně to asi potom už nikdy nebude ono… tedy pokud zjistíš, že třeba tvůj otec není tvůj otec… pokud by mezi vámi bylo všechno fajn, asi bych to nedělala… pokud ne, zkusila bych to…
Všem moc dík za reakce, jdu se proběhnout a s manželem to zkusím večer probrat ![]()
@Anonymní píše:
Všem moc dík za reakce, jdu se proběhnout a s manželem to zkusím večer probrat
Napíšeš pak, jak to dopadlo?
Neumím si představit, že bych nechtěla znát pravdu
Nedokázala bych to v „rámci zachování dobrých vztahů“ nechat ležet. Pořád by mě vrtalo hlavou, jak to tedy bylo a proč to tak bylo. Šla bych za matkou…ta jediná by měla vědět o všech variantách…úlet s někým jiným, znásilnění, že jsi dcera jiných příbuzných a oni se tě ujali, jsi z děcáku nebo co já vím…prostě matka to vědět musí. Otec ne (např. ten úlet nebo znásilnění). Buď bude ochotná ti to vysvětlit, nebo na tebe vyjede (nejlepší obranou je útok). V tom případě bych jí dala nějaký čas (nevím..týden, měsíc??) a pak se jí zeptala znova. Mezitím ona by o tom mohla popřemýšlet a sesumírovat si nějakou kloudnou odpověď. Tu prvotní reakci bych i chápala. Pokud by ani napodruhé nebyla ochotná, tak bych si udělala ty testy. Dopředu bych je nedělala.
@Patricia89 píše:
Proc oficialne? Normalne bych vzala zubni kartacek a anonymne nechat udelat test.
Tady někdo kouká na ordinaci
![]()
Zakladatelko, Tva diskuse me dost zasahla, protoze v rodine mame podobnou situaci, az na to, ze „kukacka“ nejsem ja, ale ma mladsi sestra. Dokazu si predstavit Tvuj sok a zmatek sama v sobe a myslim, ze jak uz jsi tento problem v sobe jednou otevrela, nebudes mit klid, dokud pravdu nezjistis. Jako bych cetla o sve mame…take bych mela problem s ni takto komunikovat a vim, ze by mi pravdu do oci nerekla. Ale dostala to z ni kdysi moje sestra prave take po zjisteni naprosto vyloucene kombinace krevnich skupin. Pravy otec je znamy, ale matka s nim uz neni dlouha leta v kontaktu. Sestra to take neresi, nebot nas otec zemrel drive, nez se to ona dozvedela. Rekla bych, ze ve finale tahle pravda nejvice poznamenala me, protoze tim jsem pochopila vztah matky ke mne, kdy ja, ac starsi dite a pocate s manzelem, jsdm byla odkladana hodne k babicce a tete, zahy po porodu nastoupila zpet do prace, kdezto o sestru, pocatou s dlouholetym milencem, se starala az prepeclive a ma k ni takovy vztah dodnes, kdezto nase vztahy se spis cim dal vice zhorsuji. Je to hrozny pocit, ze nakonec si prijdu jako „kukacka“ nepatrici do rodiny ja…
Prestan se trapit a zeptej se mamy, ona urcite vi, jak to je. Opatruj se.
Anonym KV
@Anonymní píše:
Až to nějak dopadne, tak dám vědět
tak držím palce, ať se s tím dobře popereš… ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, Tva diskuse me dost zasahla, protoze v rodine mame podobnou situaci, az na to, ze „kukacka“ nejsem ja, ale ma mladsi sestra. Dokazu si predstavit Tvuj sok a zmatek sama v sobe a myslim, ze jak uz jsi tento problem v sobe jednou otevrela, nebudes mit klid, dokud pravdu nezjistis. Jako bych cetla o sve mame…take bych mela problem s ni takto komunikovat a vim, ze by mi pravdu do oci nerekla. Ale dostala to z ni kdysi moje sestra prave take po zjisteni naprosto vyloucene kombinace krevnich skupin. Pravy otec je znamy, ale matka s nim uz neni dlouha leta v kontaktu. Sestra to take neresi, nebot nas otec zemrel drive, nez se to ona dozvedela. Rekla bych, ze ve finale tahle pravda nejvice poznamenala me, protoze tim jsem pochopila vztah matky ke mne, kdy ja, ac starsi dite a pocate s manzelem, jsdm byla odkladana hodne k babicce a tete, zahy po porodu nastoupila zpet do prace, kdezto o sestru, pocatou s dlouholetym milencem, se starala az prepeclive a ma k ni takovy vztah dodnes, kdezto nase vztahy se spis cim dal vice zhorsuji. Je to hrozny pocit, ze nakonec si prijdu jako „kukacka“ nepatrici do rodiny ja…
Prestan se trapit a zeptej se mamy, ona urcite vi, jak to je. Opatruj se.
Anonym KV
Moc dík za tenhle příspěvek, i když nejvíc si to zřejmě odnesla ty ![]()
@Regina Hero píše:
tak držím palce, ať se s tím dobře popereš…
Dík, ono dobře není ta situace sama o sobě, ale nedokážu to přehlížet a dělat, jak je všechno OK ![]()
Nevím, jestli to tady už zaznělo, ale před 25 lety už asi fungovalo používání spermií dárců a možná i vajíček? To by mohlo být taky vysvětlení. Ale odpověď ti dá jen matka.
@Anonymní píše:
Až to nějak dopadne, tak dám vědět
Držím palce ať najdeš odpovědi na své otázky a ať je pro Tebe ta pravda co nejméně bolestivá
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Bylo by to fajn, kdyby ten problém vůbec nebyl, ale bohužel to nemůžu dostat z hlavy