Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Abych byla někoho z rodičových sourozenců, to by věkově vůbec neodpovídalo, otec z nich je nejmladší, matka sice nejmladší není, ale já se narodila v době, když už všichni byli manželé a někteří měli už vlastní děti ![]()
@Anonymní píše:
Opravdu nikde v lékařských zprávách neuváděli, jaké skupiny dostal krevní transfúziTo je zase tady nějaká místní spekulace.
Narazis na muj prispevek, ano je to spekulace. Snazila jsem se najit logicke vysvetleni. A tot by za jistych podmnek bylo. Neni? Bohuzel. Pak mas dve moznosti. Nechat to byt-coz asi nechces. Zjistit vice. Muzes si udelat miliony testu na tajnacku a zjistis leda tak co uz tusis. Bez rozhovoru s mamkou to nepujde. Zajdi za ni a v klidu a hlavne mezi 4 ocima si s ni promluv. Nevim, jaky ma vztah s otcem. Ber na tento vztah ohled pri svem budoucim jednani.
@Lenisha píše:
Ahoj.
Moc dobře vím, jak ti je. Já své pravé rodiče nikdy nepoznala (otce ani nemám v RL). Dlouho jsem se tím trápila. Teď chodím na psychoterapie a je to lepší. Nevím, jak ti poradit, jen jsem ti chtěla napsat že naprosto dobře vím, jaké to jea jak velké škody to na člověku napáchá
Konečně někdo s podobnou zkušeností
Jsi adoptovaná? Nebo jak si na to přišla?
@Anonymní píše:
Vůbec tomu nerozumímZemřel, když ti bylo 17 let a choval se k tobě, ale od 3 let tě vychovával nevlastní? Tak to jsi musela vědět, když jsi měla 2 otce.
Ja mela otce v RL (jakoze vlastni), mama se s nim rozvedla kdyz mi byly tri roky a od tech trech jsem mela nevl. otce. S vl. Jsem se vidala. A ve 26letech jsem se dozvedela o biologickem otci. Uhodila jsem na matku a ta zacala panikarit a vse mi poprela. Vim kdo to je, ale nijak se neangazuju vic. Ale chápu, že ne každý k tomu má takový přístup. Kamarádka to zjistila z RL v pubertě a rodičům to, že to ví neřekla taky… až jdyž se vdávala jí museli dát ten RL a říct jí to, co už roky věděla…kostlivci ve skříni jsou a budou ![]()
@Sexynohy píše:
A když si tě tak často brala teta i babička, tak mne napadá, jestli nemůžeš být někoho jiného z rodiny…
Mně to taky napadlo, těch možností je více a ani tato není nereálná
![]()
@ejhle píše:
Narazis na muj prispevek, ano je to spekulace. Snazila jsem se najit logicke vysvetleni. A tot by za jistych podmnek bylo. Neni? Bohuzel. Pak mas dve moznosti. Nechat to byt-coz asi nechces. Zjistit vice. Muzes si udelat miliony testu na tajnacku a zjistis leda tak co uz tusis. Bez rozhovoru s mamkou to nepujde. Zajdi za ni a v klidu a hlavne mezi 4 ocima si s ni promluv. Nevim, jaky ma vztah s otcem. Ber na tento vztah ohled pri svem budoucim jednani.
Spíš uvádím na pravou míru, nevím, kdo to zmínil jako první, ale už se toho někteří chytili, tak se to snažím zarazit hned na začátku, potom se ty diskuze ubírají jiným směrem a neřeší se daný problém, nic ve zlém ![]()
@bartsch píše:
Mně to taky napadlo, těch možností je více a ani tato není nereálná![]()
Viz můj příspěvek výš, přijde mi to nereálné ![]()
No a co se zkusit zeptat té tety, případně pokud je babička naživu a má dobré zdraví (aby to s ní chudákem neseklo)položit tu otázku i jí?…
@Tichopredbouri píše:
Nejprve se rozmysli, jestli vůbec chceš vědět pravdu. Nemusí být zrovna pěkná. Kamarádka takhle došla k pravdě, že je počata ze znásilnění. Její rodiče se rozhodli si ji nechat, ale matka k ní měla celý život vlažný, odtažitý vztah.
Jestli chci vědět pravdu? Už stejně vím, že není nic OK, takže by mi pravda jenom pomohla se smířit s mojí minulostí, s mým problém sebepřijetí a konečně bych pochopila, proč se ke mně rodiče chovali tak, jak se chovali ![]()
@Sexynohy píše:
No a co se zkusit zeptat té tety, případně pokud je babička naživu a má dobré zdraví (aby to s ní chudákem neseklo)položit tu otázku i jí?…
Teta už nežije, to byla jednoho z prarodičů sestra a žijící prarodiče na tom nejsou zdravotně zrovna nejlépe, takže si nedovedu představit, že je budu s tímhle obtěžovat.
Asi se půjdu proběhnout, pročistit hlavu a uvidím, asi to nejdřív vybalím na manžela ![]()
@Anonymní píše:
Jestli chci vědět pravdu? Už stejně vím, že není nic OK, takže by mi pravda jenom pomohla se smířit s mojí minulostí, s mým problém sebepřijetí a konečně bych pochopila, proč se ke mně rodiče chovali tak, jak se chovali
no, na to nemusí být nepraví rodiče, abys byla „odstrčená“ u babičky a tety… mě taky vychovala hlavně babička s dědou a jejich svobodná sestra, moje prateta, ač jsem měla oba rodiče vlastní… někdy jsou ty vztahy v rodině divné i samy od sebe…
@Tichopredbouri píše:
Nejprve se rozmysli, jestli vůbec chceš vědět pravdu. Nemusí být zrovna pěkná. Kamarádka takhle došla k pravdě, že je počata ze znásilnění. Její rodiče se rozhodli si ji nechat, ale matka k ní měla celý život vlažný, odtažitý vztah.
Tak to je přesně ta pravda se kterou se podle mne nedá srovnat. Nevěra, adopce, s tím vším se dá podle mě časem vcelku slušně srovnat, ale s tímto… Tady mne fakt jenom napadá, zlatá lež…
@Regina Hero píše:
no, na to nemusí být nepraví rodiče, abys byla „odstrčená“ u babičky a tety… mě taky vychovala hlavně babička s dědou a jejich svobodná sestra, moje prateta, ač jsem měla oba rodiče vlastní… někdy jsou ty vztahy v rodině divné i samy od sebe…
To máš pravdu, ale fakt by to hodně vysvětlovalo, mám ještě sourozence a jen já byla často po prarodičích a u té tety, vlastně pratety a to nejsem nejmladší ani nejstarší, jak to většinou bývá ![]()
@Anonymní píše:
Spíš uvádím na pravou míru, nevím, kdo to zmínil jako první, ale už se toho někteří chytili, tak se to snažím zarazit hned na začátku, potom se ty diskuze ubírají jiným směrem a neřeší se daný problém, nic ve zlém
A neni to skoda, ze moje spekulace neni mozna? Bylo by po problemu. Skoda ![]()
Pisu opakovane to stejne-promluvila bych si s matkou. Ona sama musi vedet nejlepe. Hodne stesti
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Přesně vystiženo, otřásl se mi celý svět