Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak můžeš být adoptovaná, i když je vás víc. Jinak my v rodině měli u dvou lidí případ, kdy se krev ověřovala jednou 3 x a podruhé 5 x protože v té laboratoři vycházely výsledky odlišně
Jeden z těch lidí pojal dokonce stejné podezření jako ty, naštěstí to doma nezačal řešit, dozvěděla jsem se to u obou ex post a ještě byli oba napití. Tohle by mohlo znamenat rozpad celé rodiny a ztráty důvěry v partnerství vůbec. Jinak anonym testy se dají udělat i bez vědomí táty, třeba vlasy z hřebene, kartáček. Ale je fakt že snad krev nebo sliny jsou nejspolehlivější, vlasy už jsou méně spolehlivé. Ale moc o tom nevím…
@Anonymní píše:
Daruji krev, takže vím přesně moji skupinu, matky krevní skupinu vím kvůli jistým okolnostem a nově zjištěná otcova je na 100%. Vůbec nevím, co chci, jsem zmatená, jak jsem psala v úvoduJe to pro mě důležité, pro někoho by to byla asi drobná malichernost, ale pro mě je podstatné vědět, kdo jsou moji rodiče a nehledě na to, že mi někdo celý život lhal!
ALe no tak, je to asi šok, důležité to určitě je…ale proč hned „celý život lhal?“ Třeba to ani mamka neví, je ti 25, ne 15…zkus vychladnout, zamyslet se, chceš rozpoutat peklo, nebo si vyjasnit svoji situaci? Běž za mamkou, zeptej se ji, nech si to vysvětlit. Nesuď když nevíš, co se stalo.
Ano, u krevních skupin 0 jsou různé odchylky a zvláštnosti, ale napíšu teda konkrétně, že moji rodiče mají oba krevní skupinu A a já mám B, takže dost spekulací k různých odchylkám, nebo to možné skutečně je? Nikde jsem o tom nic nenašla, co tu píšete za příklady, to se dá dohledat na netu, ale tohle fakt ne.
@Anonymní píše:
A vychovali tě tak, že jsi to věděla? Nebo jsi na to přišla v dospělosti?
Věděla jsem to. Ale nechoval se k nám hezky, za svého otce ho nepovažuju. Píšeš že ti celý život lhali, ale uvědom si, že nemuselo jít jenom o tebe.
@Sexynohy píše:
Tak můžeš být adoptovaná, i když je vás víc. Jinak my v rodině měli u dvou lidí případ, kdy se krev ověřovala jednou 3 x a podruhé 5 x protože v té laboratoři vycházely výsledky odlišněJeden z těch lidí pojal dokonce stejné podezření jako ty, naštěstí to doma nezačal řešit, dozvěděla jsem se to u obou ex post a ještě byli oba napití. Tohle by mohlo znamenat rozpad celé rodiny a ztráty důvěry v partnerství vůbec. Jinak anonym testy se dají udělat i bez vědomí táty, třeba vlasy z hřebene, kartáček. Ale je fakt že snad krev nebo sliny jsou nejspolehlivější, vlasy už jsou méně spolehlivé. Ale moc o tom nevím…
Opakuji, daruji krev několik let, stejně tak moje matka, má dokonce plaketu, takže pochybuju, že by se spoustu let mýlili a nevěděli, jak to skutečně je. A děkuji za info k anonymním testům, pro svůj klid to nejdřív vyřeším takhle.
Zeptala bych se mamky - ta je vždycky jistá a co se týče táty - podle mě je tvůj otec člověk, který tě vychoval a staral se o tebe, jestli je to i biologický otec, zjistíš podle DNA testů.
Tak já měla černé na bílém, jakou mám krevní skupinu, načež po půl roce jsem měla černé na bílém odjinud zcela odlišnou. Naštěstí teda podle mých rodičů byly možné obě varianty, takže jsem se v tom víc nehrabala, ale v první laborce z toho měli opravdu velké haló, neb se jedná o ohromné transfúzní centrum při velké nemocnici. Třikrát to přetestovali, dali za pravdu druhé laborce a dostala jsem písemnou omluvu.
Ale za mě, pokud bych takhle zjistila, že to někde nesouhlasí, asi bych se v tom nehrabala. Jsou-li vztahy s rodiči dobré a oba tě celý život vychovávají jako vlastní dceru, nesnažila bych se v tom rýt, mohlo by to nadělat víc škody než užitku.
@BaMaK píše:
ALe no tak, je to asi šok, důležité to určitě je…ale proč hned „celý život lhal?“ Třeba to ani mamka neví, je ti 25, ne 15…zkus vychladnout, zamyslet se, chceš rozpoutat peklo, nebo si vyjasnit svoji situaci? Běž za mamkou, zeptej se ji, nech si to vysvětlit. Nesuď když nevíš, co se stalo.
Však to píšu v úvodu, že co když to ona sama ani neví, chladnout se snažím už dost dlouho, ale fakt to nejde ![]()
@Anonymní píše:
SkupinNechci psát moc konkrétně, takže rodiče mají např. oba A a já mám AB, prostě nemožný
Tak predne - ses si u vsech tri tou skupinoz stoprocentne jista? Dozvedela ses to ze spolehlivych zdroju?
@Anonymní píše:
Opakuji, daruji krev několik let, stejně tak moje matka, má dokonce plaketu, takže pochybuju, že by se spoustu let mýlili a nevěděli, jak to skutečně je. A děkuji za info k anonymním testům, pro svůj klid to nejdřív vyřeším takhle.
A táta daruje taky několik let?
@uf-ounek píše:
Moji rodiče mají oba A-, já taky a bratr má krevní skupinu 0. A je nášgenetika má i vyjímky a odchylky. Učili jsme se o tom, ale je to hrozně složité
Jenze A + A =0 neni vyjimka.
@uf-ounek píše:
Moji rodiče mají oba A-, já taky a bratr má krevní skupinu 0. A je nášgenetika má i vyjímky a odchylky. Učili jsme se o tom, ale je to hrozně složité
To není vyjímka, je to zcela běžné. Já to mám také tak - moji rodiče mají oba A, já mám 0.
@Sexynohy píše:
A táta daruje taky několik let?
Ne, ale to jsem zjistila teď, co má za krevní skupinu, kdyby se zmýlili, už by zřejmě nežil.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat