Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
4.4.17 12:17
@statecna.oslice píše:
Chápu, že to chceš vědět, asi bych to taky chtěla (i když u nás je to jasný…). Když si necháš udělat tesy, zjistíš, zda jsou bio, pokud bude jen matka, pujdeš se jí pak zeptat? Myslíš, že ti řekne, kdo je tvůj otec? Co pak uděláš… přemyšlela jsi o tom? (jinak já bych si asi nechala udělat nejdřív ty testy, abych pak měla jistotu (ne „spekluace“) a něco v ruce, až se pujdu ptát…) - protože to otázkou určitě něco rozpoutáš, minimálně emoce (váš vztah, vztah matka-otec…)

Vidím to podobně, asi chci v ruce papír, vidět to černé na bílém a pak popřemýšlím, jak s tím vším naložím :think:

• Upravit
6661
4.4.17 12:19

@statecna.oslice Tak jestli mají takhle rozdílné krevní skupiny, nejsou ty testy snad ani potřeba. Pravého otce se z nich stejně nedozví, to jí bude muset říct až její máma. Situace se vyhrotí tak jako tak, zakladatelka už to stejně v klidu brát nemůže.

• načítám...
834
4.4.17 12:22
@Anonymní píše:
To jsem ráda, že nejsem úplný cvok a našel se někdo další, kdo by to chtěl vědět a nehrál jako že nic ;)

Taky bych to chtěla vědět, nedivím se ti. Obzvlášť jestli z minulosti a dětství cítíš, že něco bylo „divně“. Šla bych si za mamkou na rovinu promluvit, že podle krevních skupin nemůžou být oni dva tvoji rodiče, že si teda myslíš, že asi nejsi tátova a jak to je. Možná bude maminka křičet a zlobit se ( za pravdu se lidé často zlobí), možná se jí uleví, že to bude moct konečně ze sebe dostat, říci to ven.. Nedokážu si představit celý život muset lhát svému muži..možná má celý život výčitky. Podle mně je nejhorší ze všeho nejistota, tabu v rodině - to dělá ve vztazích peklo.. Špatná jistota je podle mně vždy lepší, lidé se postupem času smíří, nějak se to usadí, než nejistota a tápání.
Držím palce.

• načítám...
6661
4.4.17 12:22
@Anonymní píše:
Vidím to podobně, asi chci v ruce papír, vidět to černé na bílém a pak popřemýšlím, jak s tím vším naložím :think:

Tak své rodiče oficiálně požádáš o testy DNA? Nebo jak si to představuješ? :nevim: Já když to tak čtu, vzpomenu si vždy na film Operace mé dcery :think: Tam se to dozvěděl otec a musel řešit, jak s tím naloží, když svou dceru (i když není biologická) miluje. Každopádně i pro tebe je to velice složitá situace, proto spíš déle rozmýšlej, než podnikneš nějaké další kroky. A připrav se na to, jaké budou reakce tvé i okolí :think:

• načítám...
834
4.4.17 12:24

PS: Jo a naše třídní na gymplu nám říkala, že dřív dělala jako praktické cvičení v rámci biologie a genetiky v osnovách ze setů určování krevní skupiny. Skončila s tím (dřív než to unie zakázala ;) ) sama, když takhle taky jednou objevila dítě, které nebylo otcovo a v rodině se to nevědělo a byl z toho samozřejmě poprask.

• načítám...
Patricia89
4.4.17 12:25
@Tunrida píše:
Ja myslim, ze v teto situaci uz nema co popirat. :nevim:

Bohizel znam lidi, co budou zapirat porad. A nikdy nereknou pravdu. :roll:

• Upravit
4062
4.4.17 12:27
@Anonymní píše:
Ano, u krevních skupin 0 jsou různé odchylky a zvláštnosti, ale napíšu teda konkrétně, že moji rodiče mají oba krevní skupinu A a já mám B, takže dost spekulací k různých odchylkám, nebo to možné skutečně je? Nikde jsem o tom nic nenašla, co tu píšete za příklady, to se dá dohledat na netu, ale tohle fakt ne.

Teoreticky je možné i tohle. Existuje fenomén, kterému se říká „chimerismus“, znamená to, že člověk v sobě má buňky svého zaniklého dvojčete, některé orgány jakoby nejsou jeho, mají jiný genom. Pokud se to stane s pohlavními buňkami, tak je teoreticky možné, že dítě není geneticky otcovo, přestože technicky ho splodil. Několik takových případů je doložených, ale je to extrémně vzácné, byla by opravdu veliká náhoda, kdyby to byl tvůj případ. Nicméně úplně vyloučit se nedá ani tohle, pokud chceš uvažovat o všech možnostech.

Po dočtení - nic moc vztahy v rodině, odstrkované dítě - chápu, že chceš znát pravdu. Asi bych se taky zeptala mámy. Rozhovor to samozřejmě nebude příjemný, ale třeba vám to nakonec pomůže i k tomu zlepšení vztahů. Začala bych tím, že s ní chci mluvit o něčem, co mi vrtá hlavou a nedá spát, že mi nesedí krevní skupiny moje a jejich a jestli mi k tomu má co říct. Tím ještě nikoho z ničeho neobviníš, pořád to dává i tu možnost, že jsi adoptovaná, neteř, o kterou se postarali, protože ji její matka nechtěla, nebo tak něco. Uvidíš, jak se k tomu máma postaví a co ti řekne. Pak můžeš případně zvažovat další kroky.

@uf-ounek píše:
Moji rodiče mají oba A-, já taky a bratr má krevní skupinu 0. A je náš ;) genetika má i vyjímky a odchylky. Učili jsme se o tom, ale je to hrozně složité

Tak tohle zrovna žádná výjimka není, to je úplně v pohodě možné a běžné.

• načítám...
85544
4.4.17 12:27

Co ctu emimino, tak pripadu, kdy otec neni otcem je hodne. Spis bych si myslela, ze matka kdysi zahnula. Ale pravdu se dozvis jen od ni. Pred otcem bych to neresila, radeji, uvidis, co se dozvis. Ja bych to vedet chtela.

• načítám...
1696
4.4.17 12:28
@Patricia89 píše:
Bohizel znam lidi, co budou zapirat porad. A nikdy nereknou pravdu. :roll:

Proto si myslím, že s papírem-testem (anonymně udělaným) už zapírat nejde, tam to bude mít máma černé na bílém…

• načítám...
1079
4.4.17 12:29
@Anonymní píše:
Jenže já v tomto případě mám B, takže ta poznámka je fakt mimo.
Jinak se mi líbí, jak tu spousta píše ‚normálně bych se zeptala matky‘, fakt si ten rozhovor nedokážu představit, ‚hele, nejsem náhodou kukačka?‘ :roll:

Já bych za ní prostě přišla s tím, že jsem si nemohla nevšimnout určité nesrovnalosti, která vyplynula spolu se zdravotním stavem otce… A to sic, že tvoje krevní skupina je zcela neodpovídající tomu, že bys byla dcerou jich obou. A že jestli existuje něco, co ona ví a ty ne, tak ať si to prosím nenechává pro sebe, protože se nechceš trápit myšlenkami, jaké všechny varianty mohly nastat.

• načítám...
Patricia89
4.4.17 12:31
@Anonymní píše:
To jsem ráda, že nejsem úplný cvok a našel se někdo další, kdo by to chtěl vědět a nehrál jako že nic ;)

Ne nejsi.
A ja bych sla asi i pres mrtvoly. A zacala to radikalne resit.
Bud bych nastoupila na mamu. A kdyz by zapirala, tak proste testy.
Asi sobecky, ale hrat si na „stastnou“ rodinu a delat, ze je vse ok?
Klidne. I za cenu rozkolu v rodine.
Nemeli lhat a predstirat. A museli pocitat, ze se nekdy o tom dozvis. :nevim:

A kdyz by bylo vse v poradku, tak o nic nejde :nevim:
Stejne s nima mas spatny vztahy, takze neni co ztratit.

Tot muj nazor. :nevim: kazdej je nejakej a kazdej by to resil jinak.

• Upravit
4062
4.4.17 12:33

Mimochodem, taky můžeš být tátův nemanželský úlet, který milenka nechtěla a manželka se uvolila vychovat. To tě nenapadlo? Možností je fakt hodně, nesoudila bych, dokud si s mámou nepromluvím.

• načítám...
Patricia89
4.4.17 12:33
@statecna.oslice píše:
Proto si myslím, že s papírem-testem (anonymně udělaným) už zapírat nejde, tam to bude mít máma černé na bílém…

Tak. Testy tak jako tak. Ted otazka, jestli konfrontace s mamou, pred nebo potom.

A rict, ze stejne si je necham udelat, tak at mi to rekne radsi rovnou. Treba vymekne :nevim:

• Upravit
Patricia89
4.4.17 12:35
@bartsch píše:
Tak své rodiče oficiálně požádáš o testy DNA? Nebo jak si to představuješ? :nevim: Já když to tak čtu, vzpomenu si vždy na film Operace mé dcery :think: Tam se to dozvěděl otec a musel řešit, jak s tím naloží, když svou dceru (i když není biologická) miluje. Každopádně i pro tebe je to velice složitá situace, proto spíš déle rozmýšlej, než podnikneš nějaké další kroky. A připrav se na to, jaké budou reakce tvé i okolí :think:

Proc oficialne? Normalne bych vzala zubni kartacek a anonymne nechat udelat test.

• Upravit
8149
4.4.17 12:36

V krevních skupinách se nevyznám. Vychází to tedy tak, že bys ani matky být nemusela? Nebo podle krevní skupiny jsi?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová