Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@malina83 píše:
Mě prostě přijde zvláštní, když zakladatelka píše, ze jsou si se svoji biosestrou, nejlepší kamarádkou tak strašně blízké, jako sestry, meli zvláštní pouto, že se ji nesverila už tenkrát, když zjistila, že její otec není biologický
Hele každý je jiný. Já bych si to třeba taky nechala klidně i roky pro sebe. Řekla bych to pouze manželovi, kamarádce ještě ne. Někdo si to v sobě musí nejdřív zpracovat.
Kdyby tady někdo popisoval kauzu Kuřim. To jak se dospělá ženská vydává za malé děti a úřady jí to žerou i s navijákem. Tak by tomu nevěřil vůbec nikdo, ani ti největší duverivci. A stejně to byla pravda.
Proto nevidím jediný důvod proč zakladatelce nevěřit. Život píše tak neuvěřitelné příběhy a tento je velmi uvěřitelný
@Ellusa píše:
Tak jestli davas jako příklad uveritelnosti to, že si Skrlova udělala z ostatních dobry den a oni jí ro věřili![]()
navíc ona sama nebyla psychicky v pořádku, že
tím jsi teda zvýšit důvěryhodnost tohoto příběhu moc nepomohla
![]()
Přesně tak, to je vtipné
![]()
@stinga Já si myslím, že je potřeba to psát. Takových lidí, co nevěří, je tu spousta, jen se bojí to napsat. Ono to chce
vždy trochu kritického myšlení, ale když to někoho baví, proč ne. Spousta lidí žije ráda cizí životy
Akorát, že někdy naletí, o čemž by tady mohlo dost lidí vyprávět, kolik tady za ty roky bylo vymyšlených příběhů, jejichž autoři na těch divácích tyli různými způsoby včetně materiálních.
To zakladatelka nedělá ![]()
Pokud si nevymýšlí, tak dobře pro ni, že snad bude mít rodinu. Pokud fabuluje, dělá to podle reakcí lidí dobře, tak pro ni taky good.
@veria píše:
To jsou ale náhodičky! Zajímalo by mne, podle čeho údajná biosestra poznala, ze se jedna o ni. Pokud se dobre pamatuji, žádné podrobnosti se tu o ni nepsaly
@Titty píše:
Tak on docela stačí příběh zakladatelky. Já třeba neznám vůbec nikoho, ani z vyprávění, koho by rodiče na Vánoce odkládali k příbuzným.
Toto o ní kamarádka dost pravděpodobně věděla a další detaily z příspěvků už jí jen v jejím přesvědčení utvrdily.
Souhlasím s @Titty . Zakladatelka sice psala anonymně, ale její příběh či část životního příběhu je tak specifická, že velmi dobrá kamarádka může být poznána.
Zakladatelce věřím.
@Anonymní píše:
Chápu, že tomu někdo nevěří, kdyby se mě to netýkalo, tak si taky poklepu na hlavu a nevěřím tomu. Posledních pár měsíců si připadám, jak kdybych žila život někoho jinýho a čekám, kdy se vzbudím. Nepotřebuju nikomu nic dokazovat a vysvětlovat, mně tahle diskuze hodně pomohla a to je pro mě nejdůležitější. Teď už je to na mě a kamarádce.
Jsem ráda, že ti tato diskuze pomohla. Doufám, že vše dobře dopadne a ty si užiješ ještě plno krásných chvil se svými novými rodiči. ![]()
@Aristolochia píše:
Vzhledem k tomu. že emimino je jeden z našich nejnavštěvovanějších serverů, mi to zas jako tak velká náhoda nepřijde, že diskuzi (ještě k tomu s takovýmto „lákavým“ názvem) sestra objevila. A že věděla o koho se jedná, jak už tu někdo psal, lidí, kteří jako jediní z dětí trávili vánoce u babiček, opravdu moc není.
ano, mezi matkami a ani to neznamená, že sem jich sem chodí většina.. sondovala jsem a většina mých kamarádek nemá o emiminu ani tušení. Hodně pochybuju, že sem náhodou, zrovna v momentě, kdy tato diskuse běží, zavítá bezdětná kamarádka… taky tomu nevěřím ![]()
@Moise píše:
ano, mezi matkami a ani to neznamená, že sem jich sem chodí většina.. sondovala jsem a většina mých kamarádek nemá o emiminu ani tušení. Hodně pochybuju, že sem náhodou, zrovna v momentě, kdy tato diskuse běží, zavítá bezdětná kamarádka… taky tomu nevěřím
Tak třeba v mém okolí zná emiminu plno bezdětných a chlapů. Protože i co se týká recenzí na různé produkty, tak v první řadě vyjede na vyhledávačích emimino…
@Ellusa Nic. Jde o to, že každý se na tyto stránky dostane lehce…a kdo ví, koho co zaujme a čte dál. A pokud se tato diskuze drží na stránkách nahoře…
Co se týče kritického myšlení, s tím souhlasím.
Já osobně tento příběh beru jako dobrej námět na knihu, nebo film. Jestli je to pravda nebo ne mě je tak nějak jedno ![]()
@Ellusa Mám bezdětnou kamarádku, která sem roky chodí a poslední tak dva nebo tři i přispívá, dokonce se tu seznámila s přítelem. Muž sem kolikrát zabrousil také, stačilo něco hledat na googlu a rovnou si tu porozklikal ze zvědavosti pár diskusí. S dalšími známými jsem se o emiminu nikdy nebavila, ale věřím, že o jeho existenci minimálně tuší. Navíc na jednom jiném dosti rozšířeném serveru na netu se zrovna emimino přetřásá dost často (hlavně bizarnosti ze zdejších diskusí), takže i o tamní do té doby možná neznalé uživatele se návštěvnost emimina určitě zvedla.
@Ellusa Mně to přijde klidně uvěřitelné, svět je fakt malý… Ale je mi to tak nějak jedno, vnímám to jako nějakou detektivku, snad ani nechci vědět, zda je to pravda nebo ne
Každopádně… Když se řekne jedna věc, má zaznít i druhá, aspoň tak to vnímám já a tedy proto jsem to psala.
@RyBANA píše:
Tak třeba v mém okolí zná emiminu plno bezdětných a chlapů. Protože i co se týká recenzí na různé produkty, tak v první řadě vyjede na vyhledávačích emimino…
rozhodně ne vždycky
Pokud hledám přímo konkrétní výrobek, vyleze heureka, kde je kolikrát x desítek i stovek recenzí na jednom místě.
Jinak podle nadpisu mi přijde tato diskuse spíš nenápadná, jo kdyby se jmenovala zaměněné děti nebo něco v tom smyslu, tak věřím, že si ji rozklikne i někdo, kdo na stránkách primárně hledá něco jiného ![]()
Ale je to jedno, asi není třeba to pitvat, někdo v okolí zná, druhý ne, ale nemyslím si, že by emimino bylo nějak enormě profláklé
Já jsem od přírody naivka. A kdybych tady neměla takovou zkušenost (už zde zmiňovanou, v uzavřené skupině, tudíž nemůžu být konkrétní), věřila bych, ani by mě snad nenapadlo pochybovat. Takhle jsem na vážkách.
Mně připadá, že je vlastně úplně jedno, jestli si zakladatelka svůj příběh vymyslela nebo ne. Pokud ano, alespoň je to zajímavé, pokud ne, tak se jí tato diskuze mohla v lecčems pomoci. Já jí věřím, ale kdyby se ukázalo, že celou dobu fabulovala, tak by mě to nijak nepohoršilo.
@Ellusa Jestli je to námět na film/knihu/seriál, tak se těším, až vyjde, a jestli nevyjde, tak mě pokračování zajímá aspoň touto formou
a pokud je to pravda, tak doufám v happy end (to teda i v případě smyšlenosti)
@poiuz píše:
@Ellusa Jestli je to námět na film/knihu/seriál, tak se těším, až vyjde, a jestli nevyjde, tak mě pokračování zajímá aspoň touto formoua pokud je to pravda, tak doufám v happy end (to teda i v případě smyšlenosti)
mě to přesně takhle přijde, jako by si někdo testoval, jestli téma zaujme potencionální čtenáře ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat