Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Pudloslava píše:
Jsem nesmirne zvedava na vysledek i dalsi vyvoj. taky bych udelala ten test.
Já taky!
Tak to me nesmirne zajima vysledek. A matka teda odmitla test dobrovolne podstoupit a otec o tom nevi, ano? Sledovala jsem zacatek
@stinga píše:
@MeloryNox nejsem zakladatelka, ale bylo to tady, porodila maminka zakladatelky, šla se podívat se známou- sestrou - to nebylo specifikováno, na miminko, mimina v té době byly odděleně od matek, zjistila, že její miminko nežije, tak vzaly jiné miminko a vyměnily a to miminko je zakladatelka - tak jí tento příběh řekla matka až nyní, co zakladatelka zjistila dle krevní skupiny, že nemůže být dítětem svých rodičů
Díky za vysvětlení. Přemýšlela jsem o tom kvůli tomu, kdyby zakl. chtěla najít své bio. rodiče. Mohli by podat trestní oznámení. Vžít se do jejich role. Že žiju s tím, že mi zemřelo novorozeně a ono mě za 20 nebo více letech najdete. To by bylo na infarkt.
@truelly no to by je fakt, život je někdy zajímavější, než to co někdo vymyslí
Netrpelive cekam na dalsi vyvoj. Jen mi vrta hlavou, proc ji neukazali na matrice vic. Pry ukazali jen ji a zbytek prekryli. To mi moc hlava nebere, mela jsem za to, ze na matrice se clovek dovi mnohem vic o svem puvodu ![]()
@lesnenka píše:
Netrpelive cekam na dalsi vyvoj. Jen mi vrta hlavou, proc ji neukazali na matrice vic. Pry ukazali jen ji a zbytek prekryli. To mi moc hlava nebere, mela jsem za to, ze na matrice se clovek dovi mnohem vic o svem puvodu
Dozví, ale musí doložit příbuzenský vzta a pak ti ukážou i příbuzné (a zbytek zase zakryjí). Veřejně přístupné jsou jen velmi staré záznamy.
@lesnenka Matrika smí všechny záznamy zveřejnit až po stech letech. Je to kvůli ochraně soukromí ostatních osob. O svém původu se dozví, ale nemůžou jí ukázat „původ“ někoho jiného…proto ostatní záznamy o narození na téže straně musí schovat. Někde se s tím nezdržují (má zkušenost) a nechají k nahlédnutí na celou stranu, ale aby nás nechali knihou listovat, to nehrozilo.
Opravdu mi víc než mě neukázali, snažila jsem se něco zahlídnout ale marně ![]()
Dnes jsem odeslala všechny 3 vzorky na testy, připlatila jsem si za určení příbuznosti, abych vyloučila nebo potvrdila případnou příbuznost s někým ze širší rodiny.
Ufff, tak moc drzim palce. At je to co nejmin bolestive.
@Anonymní píše:
Opravdu mi víc než mě neukázali, snažila jsem se něco zahlídnout ale marně
Dnes jsem odeslala všechny 3 vzorky na testy, připlatila jsem si za určení příbuznosti, abych vyloučila nebo potvrdila případnou příbuznost s někým ze širší rodiny.
@Anonymní píše:
Opravdu mi víc než mě neukázali, snažila jsem se něco zahlídnout ale marně
Taky držím palečky, jak dliuho to trvá, než se dozvite vysledky?
@LadySi píše:
Taky držím palečky, jak dliuho to trvá, než se dozvite vysledky?
Běžně to bývá do 2 týdnů, nepřiplácela jsem si za expres, ten týden k tomu už mě nevytrhne a pět tisíc navíc je dost peněz ![]()
@Patricia89 píše:
Nebo me jeste napadlo, jestli by se nekde nedalo zjistit, kolik matka mela deti…![]()
ale to netusim jak, nebo kde… poptat se na ty matrice? Jestli neco takovyho existuje
![]()
Když si nedávno zařizovala důchod, tak můj rodný list chtěla, že se tam nějak dokládá nebo co
Ale to chtěla i po sourozencích ![]()
@Patricia89 píše:
Nebo me jeste napadlo, jestli by se nekde nedalo zjistit, kolik matka mela deti…![]()
ale to netusim jak, nebo kde… poptat se na ty matrice? Jestli neco takovyho existuje
![]()
Ja jsem nasla u mamy v papirech po operaci, ze byla 4× tehotna (jsme jen 3 sourozenci). Ale tam bylo napsano, ze 4× tehotna a 3× donosila, takze to sedelo. Treba tam? Jestli nema doma nejaky papiry z operaci, vetsich. Ze bys dohledala, jestli vubec tehotna v ty dobe byla. Ale asi je to hur proveditelny, nedovedu si predstavit ted jit k nasim a hrabat se mame ve starejch zaznamech, kdyz jsem na navsteve
Drzim ti palce, at to co nejdriv zjistis, das pak vedet? Sleduju tuhle story se zatajenym dechem. To je fakt na knihu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat