Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
21.6.17 20:01

S tou policií mě to spíš zajímalo, nehodlám tam jít.
U psychouše to bylo zajímavý. Měla jsem s sebou seznam a postupně si ho oťukávala, ale na to hlavní nedošlo, nějak jsem si nedokázala představit, to všechno říct někomu nahlas. Asi to zní zvláštně, ale je to tak, když si tady o tom píšu, nebo mluvím s manželem, je to jiný, ale takhle osobně mi to přišlo dost ‚ujetý‘ :roll: Říkala jsem si, že mi to ani nemůže věřit, že je to tak neuvěřitelný nesmysl, tak jsem to nezvládla :nevim:

• Upravit
Anonymní
21.6.17 20:03
@Anonymní píše:
Je mi to moc líto. Dokážu si představit co prožíváš. Mě pro změnu odkopla dcera, bez důvodu. Asi jen proto, že jsem ji tolik milovala a dělala vše proto, aby nepocítila nezájem jejího otce. H

To je mi líto, co se stalo, ale žádnou spojitost mezi námi nevidím :?

• Upravit
6463
21.6.17 20:29

Co jste tedy probrali? Vztah s /ne/matkou, rodinou… rikalas mu, ze si myslis, zenejsi vlastni, ze jsi byla v detstvi odstrkovana?

Jdes za nim jeste?

• načítám...
6419
21.6.17 20:35
@Anonymní píše:
Mám otázku, když půjdu na policii, oni to nesmí nikde ventilovat, ne? Jako třeba do televize, do novin? Nevíte někdo? Nechci, aby se můj život stal věcí veřejnou :?

Už jsem několikrát psala, že policie to řešit nebude, trestný čin je promlčený. Policie tuším nemá povinnost mlčet, ale můžeš žádat o neposkytnutí informací třetím stranám. Radim ti, najdi si dobrého právníka a řeš to pouze s ním, on ví, jak v takové věci postupovat. Držím palce. Matka se nezachovala vůbec dobře, nezaslouží si shovívavost.. :hug:

• načítám...
Anonymní
21.6.17 20:38
@majdula1 píše:
Co jste tedy probrali? Vztah s /ne/matkou, rodinou… rikalas mu, ze si myslis, zenejsi vlastni, ze jsi byla v detstvi odstrkovana?Jdes za nim jeste?

Jen jsem probírala vztah s (ne)rodinou, moje dětství, ale to jsem mu neřekla, že to ve skutečnosti není moje biorodina :nevim: Popřemýšlím o té schůzce, na dalším jsme se domluvili tak, že se mu ozvu :roll: Nikdy jsem u žádného nebyla a cítila jsem se hodně pod tlakem, ale nedokázala jsem se mu otevřít, nešlo to :nevim:

• Upravit
1128
21.6.17 20:42

A holky, vy tu pisete, ze trestny cin je promlcen. U nejtezsich zlocinu je promlceci doba 20 let, coz od unosu uplynulo. Ale ja myslim, ze unos pokracoval „veznenim“, protoze po unose miminko nikdo nevratil ani nikam neodlozil. A tudiz si myslim, ze promlceci doba by se mela pocitat az od osmnactin zakladatelky. Jen zamysleni :think:

• načítám...
5708
21.6.17 20:44

@ngauruhoe Myslím si to také, jako si myslím, že ta paní patří do vězení.

• načítám...
6419
21.6.17 20:48
@ngauruhoe píše:
A holky, vy tu pisete, ze trestny cin je promlcen. U nejtezsich zlocinu je promlceci doba 20 let, coz od unosu uplynulo. Ale ja myslim, ze unos pokracoval „veznenim“, protoze po unose miminko nikdo nevratil ani nikam neodlozil. A tudiz si myslim, ze promlceci doba by se mela pocitat az od osmnactin zakladatelky. Jen zamysleni :think:

Jsi vedle. Takhle to nefunguje. Zakladatelka nebyla vězněna v pravém slova smyslu. Byla ukradena. Ale jak už jsem psala, zakladatelka by si měla najít právníka

• načítám...
1128
21.6.17 20:51
@Shari81 píše:
Jsi vedle. Takhle to nefunguje. Zakladatelka nebyla vězněna v pravém slova smyslu. Byla ukradena. Ale jak už jsem psala, zakladatelka by si měla najít právníka

No ale byla v te rodine vedome a dobrovolne? S moznosti kdykoliv odejit?

• načítám...
1128
21.6.17 20:56

Jasne, unos promlceny je. Jen se zamyslim nad tim, co nasledovalo. Podle me to ma pojmenovani (i kdyz to neni slovo vezneni) a i trest by se nasel… Konec uvah.

Zakladatelko, at je to, jak chce, hlavne at Ty najdes klid a odpovedi na sve otazky. :hug:

• načítám...
358
21.6.17 21:25
@Enmamma píše:
Proč čekat na peklo, v kriminále je pro ní připraveno už teď :cert:
Já si právě myslím, že matka si je jistá tím, že po tolika letech už jí žádný postih nehrozí.
  • načítám...
2139
21.6.17 21:26
@ngauruhoe píše:
A holky, vy tu pisete, ze trestny cin je promlcen. U nejtezsich zlocinu je promlceci doba 20 let, coz od unosu uplynulo. Ale ja myslim, ze unos pokracoval „veznenim“, protoze po unose miminko nikdo nevratil ani nikam neodlozil. A tudiz si myslim, ze promlceci doba by se mela pocitat az od osmnactin zakladatelky. Jen zamysleni :think:

Nemyslím si, že únos pokračoval vězněním, ale týráním - psychickým, a dost jednoznačně i zanedbáváním, když trávila Vánoce jinde než se svou psycho (ne) matkou, pokud si to správně pamatuji. Takže od osmnácti by se to mohlo počítat, jenom nevím, k čemu by to zakladatelce nebo její rodině bylo platné, kdyby ta baba šla sedět po tolika letech. Já - být biomatka zakladatelky, tak bych jí normálně šla udělat ostudu před celou rodinou, vyklopila bych to všem od blízkých po široké příbuzenstvo, aby věděli, co je milostpaní zač, pravověrná křesťanka, jasně. ;-) Nebo bych jí jenom zhusta naplivala do obličeje. :nevim: Jako zjistit po tolika letech, že moje dítě žije a vychovávala ho taková megera, asi bych to uhrála i na jednání v afektu. :mrgreen: S policajty bych se bavit nechtěla. Ale to jsou bohužel jen teorie, nikdo neví, jak se zachová, když přijde na věc. Zakladatelku spíš tíží ta velká nejistota - co bude, až se to biorodina dozví. A pořád proto chodí kolem horké kaše… Možná zkus jiného psychologa (nebo psychologa ženu), já mám taky zkušenost, že se ne každému dokážu otevřít. A už vůbec si nedokážu představit, že sedím na policii a vykládám to nějakému cizímu člověku, který mu je to úplně jedno a nebude vědět, jak mi pomoct.

• načítám...
2139
21.6.17 21:45

Ještě k té policii, zakladatelko, promlčecí lhůta Ti může běžet i od data, kdy ses o tom teprve dozvěděla. Někdy se to tak řeší právě kvůli tomu, aby to podobné magory od takových zločinů odradilo. Záleží ovšem na tom, jaký soud se toho ujme a chtělo by to hodně dobrého právníka, informovat se u ombudsmana atd., tedy, pokud bys to chtěla hnát k těm policajtům, začala bych hledat informace tímto směrem. Nejprve se poradit a možná si i něco přečíst. Pravděpodobně se dozvíš, že nejsi první případ takového druhu.

• načítám...
7989
21.6.17 22:11
@Anonymní píše:
Nedalo mi to a zavolala jsem (ne)matce, abych za ní ještě zašla a úplně mě srazila na kolena, řekla mi: ‚nechápu, proč mi voláš, když už máš svoji rodinu, tak tu moji nech na pokoji‘ 8o Řvu tady jak malá, nikam nepatřím :,(

Je to ohromné zklamání, protože si myslím, že zakladatelka věřila, že to půjde nějak potichu a klidně vyřešit a matka touhle větou dala jasně najevo, že už jí to nezajímá a předává břímě dál. Z ní to spadlo a dopadlo to na ženu, která má dobré srdce a nechtěla nikomu ublížit. Jen se dál ukazuje, že jen čas utiší staré křivdy se sourozenci v budoucnu. Možná to zakladatelka i potřebovala slyšet, aby jí přestalo tížit svědomí, co na to nematka. Tímhle už bych byla v „klidu“. Zakladatelka se ničím neprovinila a zaslouží si žít život v lásce a klidu. Pusť se do pátrání a ničeho nelituj. Možná se něco změní, možná ne. Je to tvůj život a nebudeš si přeci celý život vyčítat, že jsi to nezkusila. Věř v dobrý konec a dopadne to dobře. Přitahuješ si do života lidi, které pro sebe potřebuješ..tak sis přitáhla nejlepší kamarádku. Pořád to někam směřuje. Věř svému srdíčku. :hug: :pankac:

• načítám...
78493
21.6.17 22:29
@Anonymní píše:
Jen jsem probírala vztah s (ne)rodinou, moje dětství, ale to jsem mu neřekla, že to ve skutečnosti není moje biorodina :nevim: Popřemýšlím o té schůzce, na dalším jsme se domluvili tak, že se mu ozvu :roll: Nikdy jsem u žádného nebyla a cítila jsem se hodně pod tlakem, ale nedokázala jsem se mu otevřít, nešlo to :nevim:

už ti to tu nade mnou nějaká osůbka psala, též mě napadlo, že lepší by byla psycholožka žena, já bych cizímu chlapovi také nebyla schopná vykládat nějaké osobní věci

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová