Kdo platí na první schůzce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Černá vdova
23.5.18 16:44
@Mart81 píše:
Mně zase překvapilo, když některá žena si vše zařizovala sama, vybrala místa k sezení a vše a ani jí nenapadlo, že by to mohlo být jinak a jiná zůstala stát v kabátu, protože automaticky čekala, že jí z něj pomohu, odsunu jí židli a podobně. To samé pokud zůstane sedět v autě, protože čeká, až to auto obejdu a otevřu jí dveře. A stalo se mi to i s pohoršeným pohledem, jaký jsem buran, že to nedělám automaticky. ;)

Každý má ty detaily společenského chování asi nastavené jinak. Takže zvlášť na první schůzce se snažím nic nečekat a zkusit se přizpůsobit, aby to bylo příjemné pro oba. Těžké je to s lidmi, kteří to mají nějak nastaveno a automaticky to vyžadují u všech s tím, že je to jediné správné a domýšlí si, že když to někdo udělá jinak, je odpad.

Proto ani když muž nezaplatí za ženu na první schůzce, bych to být ženou nevnímal tragicky. Klidně mohl předtím jít s x ženami, které si platily samy a jeho snahu zaplatit vnímaly negativně (protože měly zase ony zkušenost s muži despoty, schovávajícími se za zdvořilost). Nebo mu nevědomky vyslala signály, že chce být nezávislou ženou, která za sebe rozhoduje i platí sama. Je to v dnešní době matoucí občas.

Příspěvek upraven 23.05.18 v 15:26

Je zajímavé, že člověk může za všech okolností působit jako buran (tím myslím klidně i sebe). Já za samozřejmost považuju pomoc z kabátu a do kabátu, podržení dveří, na židli bych asi taky pohotově zareagovala. Pokud jde o placení, platit za rodinu by měl podle mě muž. Takže bych mu klidně pod stolem podala peněženku.

• Citovat
  • Upravit
106762
23.5.18 16:54
@Tamara27 píše:
Doufala jsem, že automatické placení od muže vymřelo se středověkem. :) Přijde mi hnusné něco očekávat jen proto, že jsem žena. Když máme tu emancipaci, tak se vším všudy a ne pouze tam, kde se hodí.
mne to hnusne neprijde ..a plati ten , kdo zve na schuzku . Realne jsem tu penezenku vzdy automaticky vytahla , ale malokdy platila .
@Černá vdova píše:
Přijde mi v pořádku umožnit muži být gentlemanem. Když ho potom já pozvu domů na oběd, tak bude očekávat, že jídlo uvařím já a ne, že si přiveze svoje suroviny, sám si je zpracuje a jen já budu tak hodná, že mu dám k dispozici svou kuchyň. Nebo by se měl podílet na surovinách a na práci? ;)
ale az po pulroce vztahu :cert: drive kuchyn neposkytuj
@Tamara27 píše:
Pozvání domů je něco jiného, tam bych očekávala, že mi zase jindy uvaří on. Ale klidně mohou vařit společně, to může být sranda.
ja treba napoprve poskytla kuchyn a jen mu do toho kecala :D
@joy.division.control píše:
nejen sranda, je to cely skvely :mavam:
sexy je , kdyz vari on
@zoidberg píše:
Když ho už pozveš domů tak je jasné, že ho chceš uhnat na svíčkovou. Něco jako „takhle dobře si budeš papat první měsíc po svatbě a já ti za to celý zbytek života znepříjemním“
Na tom by se fakt neměl podílet, nee!

presne…nenabizet sluzby takhle brzo, nikoho si nezvat k sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
23.5.18 17:33
@salamio píše:
Važ slova, já jsem takhle kdysi nad fazolkami na smetaně dokázal sedět pekelně dlouho, motivován k chutné krmi slovy „Nevstaneš od stolu, dokud to nesníš!“ :lol:

to je mnamka… miluju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
23.5.18 17:49
@pufik20 píše:
Na jednom rande jsem celý večer poslouchala. Že ten svetr je kupovaný originál v Norsku, jak byl na dovolené v Kanadě a mamce koupil k Vánocům nové auto. Nakonec jsem musela platit já (dvě kávy a vodu). Ale je to, už pár let.

To víš v Norsku je draze. Ale neubylo tě, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 17:58

Randila jsem s jedním mužem, který mi od první schůzky všechno platil cca dva měsíce. Když se vztah posunul dál, tak mi řekl, že si každý budeme platit zvlášt. Docela dost semnou vydrbal. Byl ke mě stašně lakomej a já věděla, že se s ním dřív nebo později rozejdu - a rozešla.

Když muž za ženu neplatí, tak má pak žena pocit, jako kdyby mu za to nestála. Proto si myslím, že vždy by měl platit muž.

• Citovat
  • Upravit
140
23.5.18 18:08
@Anonymní píše:
Randila jsem s jedním mužem, který mi od první schůzky všechno platil cca dva měsíce. Když se vztah posunul dál, tak mi řekl, že si každý budeme platit zvlášt. Docela dost semnou vydrbal. Byl ke mě stašně lakomej a já věděla, že se s ním dřív nebo později rozejdu - a rozešla.Když muž za ženu neplatí, tak má pak žena pocit, jako kdyby mu za to nestála. Proto si myslím, že vždy by měl platit muž.

Ty jsi dobra zlatokopka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
23.5.18 18:10
@Anonymní píše:
Randila jsem s jedním mužem, který mi od první schůzky všechno platil cca dva měsíce. Když se vztah posunul dál, tak mi řekl, že si každý budeme platit zvlášt. Docela dost semnou vydrbal. Byl ke mě stašně lakomej a já věděla, že se s ním dřív nebo později rozejdu - a rozešla.Když muž za ženu neplatí, tak má pak žena pocit, jako kdyby mu za to nestála. Proto si myslím, že vždy by měl platit muž.

tak vetsinou to byva obracene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
23.5.18 18:13
@Venetia píše:
tak vetsinou to byva obracene

Ano. Obráceně to dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 18:15
@Tamara27 píše:
Ty jsi dobra zlatokopka. :)

To asi ne, vydržela jsem to pět let. Ale dalšího lakomce bych teda nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.18 18:38

Já mám zkrátka nějak za to, že chlap by měl platit vždy. V kraji, kde žiji, mají muži pořád vyšší plat, než ženy a pořád se tady řídí heslem - že muži vydělávají víc, protože živí rodinu. Při tom nikdo neřeší, jestli tu rodinu mají, nebo ne. Strašně se tvrdí, že to není pravda, ale je to tak a stále tu diskriminaci tady vidím. Když muži mají teda takovu přednost ve výplatě, tak by měli teda platit. Ten můj ex byl milonář, celých pět let mi nic nezaplatil, a když mi koupil drahší dárek než já jemu, tak mi to dokonce vyčetl. Takže příště - ne děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17307
23.5.18 18:47
@Anonymní píše:
Já mám zkrátka nějak za to, že chlap by měl platit vždy. V kraji, kde žiji, mají muži pořád vyšší plat, než ženy a pořád se tady řídí heslem - že muži vydělávají víc, protože živí rodinu. Při tom nikdo neřeší, jestli tu rodinu mají, nebo ne. Strašně se tvrdí, že to není pravda, ale je to tak a stále tu diskriminaci tady vidím. Když muži mají teda takovu přednost ve výplatě, tak by měli teda platit. Ten můj ex byl milonář, celých pět let mi nic nezaplatil, a když mi koupil drahší dárek než já jemu, tak mi to dokonce vyčetl. Takže příště - ne děkuji :mavam:

A když žena vydělává mnohem více? Podle tvé rozvahy by měla platit ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 18:51
@zoidberg píše:
A když žena vydělává mnohem více? Podle tvé rozvahy by měla platit ona?

Že zdvorilosti vždy muž, tak dává ženě na jeho, že mu za to stojí. Žena se zase o může stará a občas mu koupí hezkou košili :-). To je moje představa, jak by to mělo vypadat.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
23.5.18 18:57
@Anonymní píše:
Já mám zkrátka nějak za to, že chlap by měl platit vždy. V kraji, kde žiji, mají muži pořád vyšší plat, než ženy a pořád se tady řídí heslem - že muži vydělávají víc, protože živí rodinu. Při tom nikdo neřeší, jestli tu rodinu mají, nebo ne. Strašně se tvrdí, že to není pravda, ale je to tak a stále tu diskriminaci tady vidím. Když muži mají teda takovu přednost ve výplatě, tak by měli teda platit. Ten můj ex byl milonář, celých pět let mi nic nezaplatil, a když mi koupil drahší dárek než já jemu, tak mi to dokonce vyčetl. Takže příště - ne děkuji :mavam:

Sakra a kdo mi koupí hezkou košili?

• Citovat
  • Upravit
28075
23.5.18 18:57

Děláte machry a sláma vám čouhá z holínek. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
23.5.18 18:58
@Anonymní píše: Že zdvorilosti vždy muž, tak dává ženě na jeho, že mu za to stojí. Žena se zase o může stará a občas mu koupí hezkou košili :-). To je moje představa, jak by to mělo vypadat.

Tím bys mě neuctila. Nemám rád, když mě žena „kafrá“ :lol: do toho co si kupuju za oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí