Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem Slovanka a vyznávám staroslovanské bohy a víru. Místo Halloweenu slavím Den Návy - v tyto dny se obracím k bohu Velesovi, jako vládci podsvětí a hlavně bohu Rodu, jako ochránci rodiny a celého rodu. Křesťané nám vzali naši víru a mé kořeny jsou slovanské.
@toooja píše:
Des a hanba! Jste krestane nebo pohani? Vidim, ze jste pohani. Radeji by vas prestehovala do USA, at si to tam uzijete.Kdo veri v Boha, nebo jen proste veri v dobro-prece nemuze slavit takovou hruzu.Co oslavujete, muzete napsat???Nejak nechapu.
Ale plosimte, aby si se nepokakla.
Slavit si muze každy co chce, at se ti to líbí nebo ne.
Dcera Halloween miluje, dlabeme dýně, pečeme sušenky a muffinky zdobime marcipanovejma dynema nebo duchy. A na balkon plánujeme letos dat umělou pavouci sít s velikým pavoukem. ![]()
@toooja a co jako? ![]()
víš, já nejsem ortodoxní křesťanka, do kostela nechodíme - právě kvůli takovým, jako jsi ty - kteří strašně řeší, co kdo dělá a proč a jak špatné to je. Prostě největší svatí, ale přitom neumí nic jinýho než se starat o druhý. Skončí mše, při který se tváří, jak jsou boží a spravedliví.. a vylezou před kostel a drbou, poučujou o tom, co kdo může. Chlapi taky kolikrát nejsvatější ze všech a doma to tříská ženu a děti. Prostě jedna velká lež a faleš. Děkuji, nechci. O některých kněžích nemluvím.
Ctím desatero. To ano. Ale tam se nepíše nic o tom, že by děti nemohly jít v kostýmech do školky, že bychom nemohli dlabat dýně…
@terinka4444 píše:
proč se tady snažíš prezentovat jako hloupá nanynka? Proč?
protože má sebevědomí na bodu mrazu (psala v jedné diskusi), tak si ho asi honí tady
@atominnka píše:
@toooja a co jako?víš, já nejsem ortodoxní křesťanka, do kostela nechodíme - právě kvůli takovým, jako jsi ty - kteří strašně řeší, co kdo dělá a proč a jak špatné to je. Prostě největší svatí, ale přitom neumí nic jinýho než se starat o druhý. Skončí mše, při který se tváří, jak jsou boží a spravedliví.. a vylezou před kostel a drbou, poučujou o tom, co kdo může. Chlapi taky kolikrát nejsvatější ze všech a doma to tříská ženu a děti. Prostě jedna velká lež a faleš. Děkuji, nechci. O některých kněžích nemluvím.
Ctím desatero. To ano. Ale tam se nepíše nic o tom, že by děti nemohly jít v kostýmech do školky, že bychom nemohli dlabat dýně…
lip bych to nenapsala
plne s tebou souhlasim
![]()
ja mam dva kluky a nyní i dceru a uz se tesim az pujdeme s dcerkou za carodejnice az bude vetsi
kluci chodi většinou za mumie obvazani obvazem a na me bysme museli vykoupit celou lekarnu
![]()
@atominnka píše:
protože má sebevědomí na bodu mrazu (psala v jedné diskusi), tak si ho asi honí tady
@mayecka Neslavíme, ale výzdobu u baráku děláme rádi
Dnešní první zkušební, zítra pokračujeme ![]()
@toooja
no to je zase neco…
jinak my zijeme v USA a neslavime, protoze to se slavit ani neda. Slavime jen Velikonoce a Vanoce ![]()
Ale dyni vyrezeme a na pochuzku v kostymu dcera urcite pujde ![]()
@Saatine píše:
Mě se strašně líbí, jak američané každý svátek s tou výzdobou prožívají a užívají si to. Vždycky jsem litovala, že jsem odlétala těsně před halloweenem, v ČR to tedy neprožívám, ale s dětmi asi budu, protože je super zdobit a užít si srandu. Nicméně já už teď vyrábím výzdobu na vánoce, letos to chci mít prostě pořádně prožité, asi stárnu
jj to mas pravdu. Oni se v tom opravdu vyzivaji a me se to tady hrozne libi. Hlavne jakmile zacne podzim, tak je Harvest, pak Halloween, pak Thanksgivings a hned potom Vanoce a vsude vyzdob, az oci prechazeji.
@Taminka píše:
@toooja![]()
no to je zase neco…
jinak my zijeme v USA a neslavime, protoze to se slavit ani neda. Slavime jen Velikonoce a Vanoce
Ale dyni vyrezeme a na pochuzku v kostymu dcera urcite pujde
dýni vyřežete a na pochůzku jako strašidlo půjdete, ale neslavíte
To je dobrý ![]()
@terinka4444 píše:
dýni vyřežete a na pochůzku jako strašidlo půjdete, ale neslavíteTo je dobrý
Tobe to co jsem napsala prijde jako ‚slavit‘? Me tedy ne! Dle me ‚slavit‘ znamena neco uplne jineho.
Me se halloween libi, ale klasickou vyzdobu nemam. mam na balkone podzimni truhlik a chryzantemu. jinak kazdej at si slavi a uznava co chce. pro deti je hall. super. rozhodne min depresivni nez nase dusicky ![]()
@Bůča to cítim stejně,, tady se chodí na hřbitov což pro mě jako malou bylo víc než děsivé
, hlavně když už je brzo tma ![]()