Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bůča to cítim stejně,, tady se chodí na hřbitov což pro mě jako malou bylo víc než děsivé
, hlavně když už je brzo tma ![]()
@Markéta80 ja se bojim porad
ale kdyz je tam hodne lidi a vsude ty svicky, tak je to tak zvlastne hezky.ty svicky jako. a jak je mlha tak sem podelana az za usima. mame hrbitov celkem dost od mesta a u parkoviste je jedno svetlo. jinak kolem dokola tma jak v pytli. ![]()
@Bůča
, já na hřbitov nechodim, ale jako malá ano a vždy jsme říkala že pracovat ve vrátnici to by mě bavilo
. Zítra do lidlu, malá chce prý i tu kytičku tak i květináč bude na stole a samo že chce všechno se strašidlama
a v týdnu upeču linecké, to asi Vali taky bude chtít pomáhat ![]()
@Taminka píše:
Tobe to co jsem napsala prijde jako ‚slavit‘? Me tedy ne! Dle me ‚slavit‘ znamena neco uplne jineho.
A co tedy znamená slavit??
Mě to taky příjde, že slavíte. To je jak kdybych napsala, že neslavíme Vánoce, ale upečeme cukroví, nazdobíme stromeček a rozdáme si dárky ![]()
Doma neslavíme, ani výzdoba není. Ale v naší čtvrti máme jen 4 velké akce pro děti ročně, a jedna z nich je Halloween, tak tam chodíme. Ale děti mají různé kostýmy, princezny, apod. Zrovna naše děti za žádná strašidla, kostlivce nebo čarodějnice nechodí.
@Taminka píše:
Tobe to co jsem napsala prijde jako ‚slavit‘? Me tedy ne! Dle me ‚slavit‘ znamena neco uplne jineho.
Já neznám slavení tohoto svátku, myslela jsem, že je to výzdobě a pak o tom reji strašidel. Ještě se to slaví jinak?
@Markéta80 My chodíme na Štědrý den, děti t májaí rády, děláme to tak od mého dětství, takže to znají od malinka, vždycky nakoupíme hodně svíček, a rozsvěcujeme opuštěné hrobečky, mimo těch našich hrobů, a pak jdeme do kostela kouknou na betlémy. Kdysi bez dětí jsem trávila Štědrý den na sjezdovce, ráno jsme prostě vyrazili…velmi často padal sníh, to byla nádhera. Pak na hřbitov v lyžařském, do kostela také
po cestě z hor. S dětmi to nejde, ty by švihlo. Ale na hřbitov jezdíme. A do lesa ozdobit zvířátkům strom.
A vyrábím masky, bože jsem bez nápadu, úplně. Malá jde za kostlivku, má štaičky s kostrou, vůbec nevím, čím to doladit a doplnit. starší má krásný kostým čarodějnice, jenže v tom chodí i na čarodějnice, postupně ho vylepšuju a vylepšuju, teď prá chce něco jiného, ale co? Ach jo.
@terinka4444 Vali chce ten čarodějnický klobouk ale prý růžový
![]()
@terinka4444 jaký máte kostým na čarodějnice? musím dceři něco vyrobit nebo sehnat a potřebuji inspiraci ![]()
@atominnka koupila jsme na burze takovou starou babkovskou sukni, dlouhou, rozstříhala, našila tam sem tam různé kousky, juty, stará záclona, nějakou umělou kožešinu. Pak má staré černé manželovo rozstříhané triko, tam je taky našito juta. Na to triko jsem jí z černé dlouhé látky našila plášť, no postupně zdobíme, už tam má našité pavouky, netopýry, myš
na sukni má hada. tak nějak to vylepšujeme, jak vždycky někde něco vysoutěží, našiju jí to na ten kostým. Je to velké, hlavně to triko, má ho stažené v pase provazem, protože teď v tom období prostě celý ten kostým může vzít na zimní bundu
@Markéta80 píše:
@terinka4444 Vali chce ten čarodějnický klobouk ale prý růžový![]()
u Vali to chápu, že i klobou na čarodejnice musí být růžový ![]()
@Markéta80 píše:
@terinka4444 Vali chce ten čarodějnický klobouk ale prý růžový![]()
Tak skoč ve čtvrtek do Lidlu, tam ho budou mít. ![]()
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?…
@PetraJ já vim, právě ho viděla v letáku
@terinka4444
ale překvapila, musíme koupit nové crocsy a ona trvá na modrých
tak je má objednané
. ona si chudák myslí že i nový pes bude růžový, kde na to přišla netušim ale prý bude růžový
, naštěstí nebude, jen růžový obojek a vodítko
![]()
@Markéta80 už vidím, jak koupíš za těžký prachy modrý crocsy a budeš je vracet, páč je sice vybrala, ale nebude to ono. To naše Kamila má teď období, že nechce nosit nic klučičího. Nějaká holčička ve školce jí řekla, že chodí oblékaná jako kluk a že je divná. No nechodí. Jo, barvy kupuju nejen růžové a červené, ale třeba oranžové a modré, pravda jednu bundu do školky modrou má klučičí, ale prostě modrá je klučíčí a přes to vlak nejede. Takže má fungl novou krásnou tmavě modrou mikunu, uvnitř je světlounce růžový kožíšek a zvenku jsou vyšité růžové mašličky, je krásná… neexistuje, nevezme, je klučičí. Má tmavě modré legínky s bílýma srdíčkama, víš jak, v té školce se neustále plazí po zemi, neexistuje, to je klučičí. Bych se fakt švihla. Já musela koupit bílorůžové bufíky, protože ta modrá a černá je klučičí. No tak v sobotu byli jezdit na koních, dopoledne pršelo, takže to hřiště vypadalo, dostala na nohy ty bufíky, jak vypadá ta bílorůžové po jednom dni, to ti nebudu povídat. A crocsíky, ty má růžové, loni měla modré, ty jsou klučičí. Hrůza prostě.
@terinka4444 má smůlu trvala na modrých s Dory
, ukazovala jsem další a prý ne, ne ne
a byly ve slevě
Zatim měla crocsy jen růžové, má je jako domácí obuv. ukázala jsme jich docela dost a prý nemo a Dory
ale jinak je to sní hrůza, pořád se prohlíží v zrcadle. Ted přišla že chce barvu na nehty
. vybírat zimní boty to bude taky něco ![]()