Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obecně se doporučuje alespoň rok po císaři, ale jsou ženy, které otěhotněly dříve. Držím palce, ať to klapne ![]()
Me řekli minimálně rok po císaři… otěhotněla jsem necelé dva roky po prvním císaři…
Zeptala bych se primo v caru,co doporucuji oni.asi bych to chtela zkusit co nejdrive.mate jen jedno embryo a taky to treba nemusi vyjit,abys mela cas roce zmyslet si,jestli jit do dalsiho ivf.
Ahoj. Ozivuji diskuzi. Zajimalo by me kdy jste po císaři začaly se stimulaci. Stimulace se zacina, az po skoncim s kojenim, ze? Meli jste po cisari nejake komplikace v ramci ivf? Kontroloval vam nekdo jizvu?
Stimulaci můžeš mít půl roku po porodu, pokud nekojíš. Ale ket nejdřív po roce, nekde i po dvou. Záleží na důvodu první sekce a stavu dělohy. Mě rovnou odmítli udělat ket dřív než dva roky po porodu, na stimulaci jsme se domlouvali co nejdříve, kvůli stavu vaječníků.
@Janli Sekce byla z důvodu polohy koncem panevnim. Muzu se vas zeptat, proc vam to bylo doporučeno az po 2 letech?
Máte nějaké zkušenosti nebo doporučení, kdy (co nejdřív) po císařském řezu začít s IVF, konkrétně s KET?
Jsem 5 měsíců po císaři, kojím. Vyloženě mě honí čas (je mi 40 let) a mám k dispozici jedno zamražené embryo. Jizva se dle gynekologa zhojila pěkně. Těhotenství (po IVF) proběhlo bez potíží a proč bylo tak pozdě - nevím. Zkrátka to dlouhá léta nešlo. Neplodnost bez známé příčiny, žádné potraty, ale zkrátka ani ťuk.
Prosím nemoralizovat, já si těhotenství v pozdějším věku nevybrala. Pouze reálné zkušenosti či rady.