Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Několikrát. Náš příběh s manželem je poměrně silný a plný těžkých zkoušek. Všechny se mnou ustal s gracií
Jsme spolu 18 let, máme 2 děti. Někdy bych ho zabila, on mě též, ale neměnila bych. Mám ho moc ráda a život bez něj si neumím představit.
Můj partner, se kterým jsem šest let má problém s vyjadřováním emocí. Já taky. Ani jeden jsme neměli v rodině běžné objímání, nikdy jsme neřekli nikomu v rodině, že je máme rádi, ani to neslyšeli od nich, prostě se to v našich rodinách nedělalo. Nikdy jsem ho neviděla brečet nebo nějak výrazněji projevit smutek.
Takže když se mi pár dní po smrti jeho matky v jednom okamžiku podíval do očí a řekl, že mě miluje a že jsem jeho jediný blízký člověk, docela to se mnou zamávalo. (Otec a sourozenci už zemřeli, má ale děti. Jenže tam se zase přenesla to nulové vyjadřování emocí.) Bylo to sice v určitém emočním vypětí, ale i tak to byl pro nás oba výjimečný moment.
Mimo to ale jeho lásku cítím pořád. Od drobností jako že když má možnost, přiveze mi domů mé oblíbené chlebíčky nebo zákusek, pamatuje si drobnosti, které jsem mu jen tak mezi řečí řekla. Při jízdě autem mě jen tak chytne za ruku atd.
Je připravený mě v čemkoli podpořit. Nesnáší nemocnice, nebyl v ní dokonce ani když tam ležela jeho matka nebo syn, ale za mnou na návštěvu přišel, i když na něm bylo zřetelně vidět, jak je mu tam nepříjemně. Ptá se mě kdy jdu k tomu a onomu lékaři, jestli je mi dobře, jestli něco nepotřebuji. Je vidět, že je na každý můj, byť malý a pro mnoho lidí jistě nepodstatný, úspěch hrdý. Ví, že mám jisté problémy a vypadá šťastně, když se mi v nich daří se nějakým způsobem posouvat.
@Anonymní píše:
Hezký večer, otázka je jasná. Pojďme si posdílet taky pozitivnější téma a třeba se i inspirovatKdyž bych měla začít, lásku ze strany partnera cítím hodně, když i o mých přáních a snech mluví v množném čísle - například když se bojím, že mi něco nepůjde, nevyjdou mi peníze.. ‚To nějak uděláme‘.
jsme spolu poměrně chvíli, o to hezčí mi to přijde. Co vy? Pamatujete si nějaký konkrétní silný moment, kdy jste si uvědomili, že Vás ten druhý má opravdu hodně rád?
Ja bohuzel ne, ale moje rodice a prarodice, rodice. Tata mame pomaha naprosto ve vsem i se ji zastava, kdyz byl v nemocnici tak ji volal snad kazdou pulhodku..a prababicka s pradedou? Deda babicku otlapkaval jeste v 80..nemela to s nim nejlehci, ale milovali se. Umrel pul roku po ni..presne.
Když jsem asi po 5.mesicich vztahu upadla do šílených úzkostí, nebyla jsem schopna vstát z postele a jít do práce, umýt se…na krku hypotéka, která by z neschopenky šla zaplatit, ale už by mi nic moc nezbylo. Řekl mi, že se ke mně nastěhuje, že nemám nic řešit a odpočívat jak dlouho budu potřebovat. Pak mě podpořil ať dám výpověď a dodal mi sebevědomí při hledání nové práce.
Po 5.mesicich se taky mohl otočit a říct sbohem.
Hezký večer, otázka je jasná. Pojďme si posdílet taky pozitivnější téma a třeba se i inspirovat
Když bych měla začít, lásku ze strany partnera cítím hodně, když i o mých přáních a snech mluví v množném čísle - například když se bojím, že mi něco nepůjde, nevyjdou mi peníze.. ‚To nějak uděláme‘.
jsme spolu poměrně chvíli, o to hezčí mi to přijde. Co vy? Pamatujete si nějaký konkrétní silný moment, kdy jste si uvědomili, že Vás ten druhý má opravdu hodně rád?