Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně taky visí, sundám ho až ráno, se nedá nic dělat..
lepší než tady mít hromady prádla ![]()
LenMi píše:
Já to znám, že na Štědrý den.
Přes štědrovečení noc. Pokud visí, někdo v rodině do roka umře
a u mojí mamky to bohužel zrovna vyšlo ![]()
Teda mamce vyselo a babi umřela.
Veruš1 píše:Jana206 píše:To znamená jako že jo. Nemá viset na Nový rok, jinak ti uletí štěstí nebo tak nějak. To bylo vyjádření souhlasuVeruš1 píše:Co to má znamenat? Nějak jsem nepochopilaJana206 píše:
Na nový rokJá mám za to, že na Nový rok. Aspoň u nás se to říkalo. Ruku do ohně bych za to nedala, protože na pověry moc nevěřím.
Já to znám na Štědrý den - hrozí prý úmrtí.
Jinak na Nový rok by se němělo k obědu nic opeřeného, ať neuletí štěstí ![]()
Ale jsou to jen blbé pověry… jako se vstáváním od stolu na 24.12. ![]()
ty jo tak to sundam i to mokre
no a muzu prat znovu
a kdyz to nevisi v byte ale na pude?
Viset prádlo by nemělo hlavně na Nový rok, ale my to doma dodržujeme i u štědrovečerní večeři.
No taky už jsem pátrala
, to jsem pěkně v pr…, máti ráno nažhavý drát a bude se ptát, jestli nevisí, plíny mám vypraný, ale ještě tam je tmavé
Hele když se tedy sklidí do večeře, tak je to v poho, ne? ![]()
Taky sklízím věci, když něco visí, ale snažím se, aby nic neviselo. Ale říkám, spíš se to dodržuje na Nový rok, i když naše babička nás učila nic nesmí viset u štědrovečerní večeře.
Já to teda slyšela, že nemá viset na Nový rok, jinak se prý někdo oběsí
ale o štědrým dnu jsem neslyšela ![]()
Monjie, u nás se právě říkalo, že nesmí viset na půdě, že se někdo oběsí. Ale bylo to na Nový rok. Teď jsem taky dala prát plínky a ty sundám až zítra dopoledne ![]()
Příspěvek upraven 23.12.10 v 18:45
ale stedrovecerni noc je az zitra ne? nebo tu dnesni? jeee tak to abych vsechno sla sundat a po pulnocni to pujdu veset:DDDD
A když mám nevyprané v koši, tak se stane co???
Ještě musím hodit jednu várku do sušičky. Další pračku už asi raději riskovat nebudu. I když tedy u mých rodičů se držel Nový rok. To jsme nikdy prádlo neměli
![]()
tterka píše:
A když mám nevyprané v koši, tak se stane co???![]()
![]()
zasmrádne
![]()
Ahoj. Tak já to znám jen na Mláďátka, což teda nevím, kdy je, ale podle pranostik na netu jsem vyvodila, že 28.12.
. Taky mi prádlo visí, ale do rána snad bude suché.
Já slyšela teda na Nový rok.Protože ,, jak na Nový rok,tak po celý rok,,
![]()