Kdy nesmí viset prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15280
1.1.11 20:37

Holky,také jsem přesvědčená,že na Nový rok-nesmí viset!!
Tak jsem ho ráno včera sundala,ale mám dojem-že na štědrý den mi viselo.....i vloni!!
Je to děs ty pověry :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
3.1.11 19:51
sarynama píše:
Já to teda slyšela, že nemá viset na Nový rok, jinak se prý někdo oběsí :nevim: :nevim: ale o štědrým dnu jsem neslyšela :think:

já teda nevím jak to je, já zase slyšela, že se nesmí vstávat od štědrovečerní večeře, když ještě všichni nedojedli. Nevím jestli nám ten rok něc viselo, ale jeto devět let, co mi umřel bratr, který od toho stolu vstal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15280
3.1.11 21:55

Ježíš ledmed,tak to je strašné :cry: to je mi líto…
Já tedy asi před 5 lety toto také vykřikovala-nevstávat,a nakonec mi zazvonil mobil a volala kolegyně-jak pojedeme druhý den do práce :mrgreen: takže všichni seděli a já vstala !!!
Tento rok jsme měli opravdu vše-včetně polévky na stole…ale je asi fakt,že každý si to „spojí“s tím špatným-ty pověry-co se stane špatně :-( raději ty pověry neznát!!! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
3.1.11 22:24

Medvídku, taky si to raději moc nespojuju s pověrama. Letos vstal zase od stolu manžel, ale on na pověry nevěří. Já taky moc ne, ale toto je snad jediný zvyk, který dodržuju, že od stolu nevstávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15280
5.1.11 15:40

Ne,ne!!Nemá cenu se něčím takovým strašit,a kdo si to fakt nepřipouští a raději to nezná-tak jedině dobře!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 20:02

Holky, jak to dělají maminky s malými dětmi, které pořád perou? Platí i mokré prádlo přehozené přes žebřinu v koupelně?

• Citovat
  • Upravit
738
1.1.16 20:06

Proboha! Rok 2016… Maminky s malými dětmi, pokud nemají v hlavě piliny, perou a věší prádlo podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
1.1.16 20:06

Ja znam ze na Stedry den nema viset pradlo a na Novy rok se nema zametat.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20677
1.1.16 20:08

Neřeším mám plný sušák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
1.1.16 20:09
@Lima69 píše:
Neřeším mám plný sušák :mrgreen:

já taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 20:10

A co mokré ručníky a přemáchnuté slipky v umyvadle…achjooooooooooooooo

• Citovat
  • Upravit
140240

U nás nesmělo viset prádlo z 31. na 1.1 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi

Tak já, jelikož mám půl roční dcerku, tak jsem od večeře vstala, protože nevydržela tak dlouho v klidu, podávala jsem jí hračky apod. a prádlo nám visí, protože je toho s malým prckem hodně a o Svátcích jsme pořád někde byli, takže se to udělat musí..kdyby jsme se měli všichni řídit dle pověr, tak ani nevýjdeme z domu, aby jsme náhodou nepotkali černou kočku :)

• Citovat
  • Upravit
13714
1.1.16 20:11

U nás nesmí viset, když malujeme, aby nebylo od barvy, a když bouráme, aby nebylo od prachu třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20677
1.1.16 20:11
@Tom-Jerry píše:
já taky :lol:

jediné ze všech pověr co dodržuju je když vidím komyníka tak šátrám po knoflíku ale to je asi už zažité :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová