Kdy nesmí viset prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
23.12.10 19:16

Na Stedry den a na Novy rok,ale nemelo by viset nic,ne jen pradlo :wink: .

• Citovat
  • Upravit
xzuzkax
23.12.10 19:23

No u nás teda visí prádlo pořád, i na štědrý den a Nový rok…Pořád je co prát :nevim: No ale nikdy se nic nestalo a pověrčivá nejsem, tak to nijak neřeším! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3040
23.12.10 19:27
Neprihlasena Jaruna píše:
Na Stedry den a na Novy rok,ale nemelo by viset nic,ne jen pradlo :wink: .

Tak tohle vyřídím přítelovi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

U nás to je na štědrou noc. TZN. od odpoledne 24.12. až do rána 25.12. Osolila jsem topení a suším o sto šest, aby to stihlo uschnout. Zrovna dneska praček jak u bláznů. Co nebude suché složím a pověsím další den. Popřípadě vyperu znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
23.12.10 19:44

Já slyšela jen, že na Nový rok. Babička nás strašila tím, že by tam pak byl visatec :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4748
23.12.10 20:13

Tak my nevěšíme ani přes Vánoční svátky, ani na Nový rok. JInak Věruš ;-), aby ti neuletělo štěstí - se nemá jíst žádná drůbež :huban: :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.12.10 21:08

Děvčata, možná budu dělat moc chytrého, ale omylem jste zabrousily do „velikonočních pověr“…
Mezi ně patří - na Bílou sobotu (před Velikonoční nedělí) nemá viset oprané prádlo, jinak do roka v rodině někdo zemře. Na Velký pátek (den předtím) se nemá hýbat se zemí (rýt, okopávat, kopat základy pro dům…), jinak do roka pochováte někoho z příbuzných atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
23.12.10 21:26

Juro, s tím co jsi napsal, naprostý souhlas - ale s Novým rokem to taky platí - moje babička mě to takhle učila — nic nemá viset, nebo někdo umře

a je fakt že jsem prala tenhle týden abych už měla dneska uschlé a sundané - ani přes vánoce neperu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
23.12.10 21:35

My taky dodrzujeme ze nema viset pradlo na novy rok,jinak nekdo umre :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
23.12.10 21:44

A platí to i když jsme v paneláku a máme prádlo 3 patra pod náma v sušárně? Jestli jo, tak mám smolíka, už pár dnů to tam visí mokrý jako držka a ne a ne to uschnout - a jelikož peru skoro každý den, tak se to tam hromadí a kupí… Jinak veselé Vánoce všem (já jsem už tradičně zralá na diazepam - a zlepší se to až v okamžiku, kdy začneme po večeři rozbalovat dárky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.12.10 21:45
Já to znám na Štědrý den - hrozí prý úmrtí.
Jinak na Nový rok by se němělo k obědu nic opeřeného, ať neuletí štěstí :wink:
Ale jsou to jen blbé pověry… jako se vstáváním od stolu na 24.12. :wink:

Přesně tak to znám i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
23.12.10 22:02

No jo, naše bábina už od dopoledne neustále lamentuje že peru…jako nejstarší se asi cejtí nejvíc ohrožená :mrgreen: ale zlatá sušička,že :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.12.10 22:47

toto jsme si vygooglila
„Sahají od zákazu věšení prádla o vánočních svátcích (sebevražda) po pojídání čočky na Nový rok (penízky) a ne žádné drůbeže (aby neulétlo štěstí).“
U nas v rodine se ale rika,ze na Novy rok,tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
23.12.10 22:47
Loffda píše:
No jo, naše bábina už od dopoledne neustále lamentuje že peru…jako nejstarší se asi cejtí nejvíc ohrožená :mrgreen:

pardon, ale tohle mě královsky pobavilo :lol: :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.12.10 22:53

to je uzasny, na emiminu se clovek seznami s tolika neznamejma poverama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
23.12.10 22:53

Fůj, no to jste mě dostaly…já měla za to, že je to na Nový rok .....ale loni mi na Štědrý den určitě něco viselo a babča umřela 7.1. :think: …před hodinkou jsem pověsila - tak snad ráno sklidit bude stačit a večer už nic viset nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová