Kdy nesmí viset prádlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ZuzaMi
1.1.16 20:24
@Martina.N78 píše:
Ja beru pověry tak nejak sporadicky :-) od stolu vstavame co mame deti a za rok jsme opet u stolu vsichni :-)
Jj černá kočka maji sousedi a dooost často ji potkáme a běží jednou zprava jednou zleva., :-)

My máme černou kočku už šest let doma..kolikrát mě vyleká když mi proletí pod nohama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13119
1.1.16 20:26
@Anonymní píše:
Holky, jak to dělají maminky s malými dětmi, které pořád perou? Platí i mokré prádlo přehozené přes žebřinu v koupelně?

od malička u nás doma jsem slýchávala, že prádlo nesmí viset na Štědrý den, jinak někdo z rodiny zemře. Podle mamky to říkávala i její máma i babička a věřte, že si nikdo neriskne to prádlo nechat viset. S malými dětmi se to jeden den nezbláznilo. Platí všechno mokré (vyprané) prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.1.16 20:31

Zrovna jsme to rozebiraly s mamkou, u nas nejak ta povera neni, jinak rikala, ze kdyz nas mela na latkovych plinach, tak byly 2 dny v roce, kdy neprala - Velky patek a 25. prosince, ne kvuli poveram, ale nechtela rusit veke svatky skakajici Tatramatkou :mrgreen:
Jinak od stolu jsme se snazili nevstavat, ale spis bych to nazvala zvykem, nez poverou - kdyz se muselo, tak jsme vstali, letos treba ja k pulrocnimu. Ze se za rok nejspis nesejdeme vim tak ci tak, letos jsem s prcken u nasich, pristi rok budu doufam pro zmenu s manzelem :mrgreen: A cernou kocku vlastnim, takze tu kdybych resila, nevylezu ani z pokoje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
1.1.16 20:35

Haha ted jsem si vzpomnela jak jsem na Stedry den s tydennim miminem potrebovala u nasich vyprat par jejich oblecku, vse se nam podarilo necim ohodit a dostala sem servano od babci, ze nesmi viset pradlo, nakonec ze i prat, a pro jistotu to nemam delat do 26. -ale proc to uz nikdo nevi:D bala sem se ji i umyt zadek aby mi nerekla, zas nejakou poveru.. Jinak pry 31.12 a 1.1 se nema prat a pradlo viset aby jste to nedelali,,cely rok,,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.1.16 20:45

Tak ja znam, ze na Novy rok nesmí pradlo viset, prinasi to smulu ci co. znam, lec nedbam. mam dve male deti a manžela, co potreboval vyprat obleceni do práce, pac byl včera a jde i na vikend, takze susak je narvany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45716
1.1.16 20:51

No, doufam, ze jste dnes nemeli k obědu kure nebo kachnu nebo jineho ptáka, bo by vam uletělo stesti :jazyk: :D ani rybu, to by mohlo uplavat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
1.1.16 20:57
@veria píše:
No, doufam, ze jste dnes nemeli k obědu kure nebo kachnu nebo jineho ptáka, bo by vam uletělo stesti :jazyk: :D ani rybu, to by mohlo uplavat!

Nene ja čočku a vejce a zbytek rodiny krkovicku a br. knedlik se spenatem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
1.1.16 22:44

Ii

Platit i prádlo v pračce, tedy jsem zaplatil a ráno Teda hodim do sušičky, jinak Teda někdy mi asi viselo, ale Já ty pověry vánoční beru, tak ze hospodyňky si chtěli odpocinout, aspoň přes svátky, neměli pračky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.1.16 01:43
@veria píše:

ani králíka to by uteklo.. správně mělo být vepřové - pro štěstí a čočka pro peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
2.1.16 06:57

To je paráda. Nám viselo prádlo o štědý den, taky na Novy rok kdy jsem ho večer sundala. A k obědu jsme měli kachnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20677
2.1.16 07:04
@kacenka8 píše:
To je paráda. Nám viselo prádlo o štědý den, taky na Novy rok kdy jsem ho večer sundala. A k obědu jsme měli kachnu :think:

My ji měli na štědrý den k obědu :mrgreen: sakryš jsme neznabozi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67606
2.1.16 08:16
@kacenka8 píše:
To je paráda. Nám viselo prádlo o štědý den, taky na Novy rok kdy jsem ho večer sundala. A k obědu jsme měli kachnu :think:

Tak to je konecna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
2.1.16 10:03

A nesmú sa vynášat smeti na nový rok. Vynesie sa štastie.
Dostatok-na stedrovečerný stôl dat bochník chleba a pod obrus drobáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
2.1.16 10:08

Pri večeri ked sa sedi, tak nikto nesmie sediet na kraji so stolovou nohou medzi nohami-odchod z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
2.1.16 10:11

Na nový rok ako prvý musí prekročiť prah domu muž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie