Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky.
Chci se zeptat, zda některá z Vás podstoupila laparoskopii kvůli průchodnosti vejcovodů a jak ryhle se Vám podařilo otěhotnět. Jeden doktor mi doporučil po laparoskopii cca 1-2 cykly počkat, prý je vysoké riziko mimoděložního těhotenství. Ale druhý doktor mi řekl, ať se snažíme hned… ![]()
Antikoncepci neberu přes 1,5 roku a začátkem prosince jsem byla laparoskopii. V pravém vejcovodu jsem měla srůsty (pravděpodobně po operaci slepého střeva v dětství), ty mi odstranili. Před Vánocemi jsem měla menstruaci, tak jsme se přes svátky snažili…
Tak doufám, že se zadaří… trošku se bojím toho mimoděložního… ![]()
Děkuji za komentáře, příspěvky, rady a Vaše zkušnosti… ![]()
Nám řekli, že můžeme hned, my teda zkusili první ovu ještě v cyklu, ve kterém jsem byla na lps. Taky v prosinci, dr. mi říkala, že do půl roku od lps je největší pravděpodobnost. A myslím, že jestli bude mimoděložní neovlivním. těhotná nejsem, ale stále věřím) Po první lps jsem byla chvíli těhotná, ale nakonec to bylo biochemické. Ale držím palce.
Ahoj holky, moc děkuji za Vaše názory a slova povzbuzení! ![]()
@Susan23 Moc držím palečky, aby Ti to vyšlo, dej vědět, jak to s Tebou vypadá! ![]()
@marketa612 Tak to byl fofr, taky bych to tak brala… ![]()
Holky, myslíte, že bych se mohla zkusit snažit ještě před vyndáním stehů?
mě nikdo nic neřekl a já jsem se bohužel zapomněla zeptat
Dneska jsem 14 DC a laparku mi dělali (prý vše bylo ok) 3.1.
@chcimimi - tak maximálně ti rupnou stehy
1. den LPK se nepočítá, takže jsi od LPK 4. den, což se mi zdá málo. Asi bych si hrála ručně a chlap jak bude cítit konec, tak šoupne spermouše do tebe. Ale břicho bych teda ještě moc nezatínala ![]()
@Maky.p jejda, to je složité
ale asi je fakt, že možná ještě pár dní počkám..ale asi propásnu tento cyklus no…
díky ![]()
@chcimimi ahoj
omlouvám se, že se sem vloupám. já jsem si dneska vyzvedla předoperační a jdu na všechny ty zkratky co máš v popisku i já. včetně té chromopertuace. Mám dotaz, jestli tě to bolelo. Kéž bych měla stejný výsledek jako ty, i když co si budeme povídat…aspon by se vědělo, proč to nejde… ![]()
mimochodem rozum mi velí počkat se sexem aspon do stehů…
Já jsem si stehy vytahovala sama, no teda přítel to nakonec udělal:) cca po 10 dnech od operace. A myslím si, že jsme taky souložili. Pokud se na to cítíš, tak je to o. k.:D
Také souhlasím, jestli Tě nebolí břicho a cítíš se na to, tak proč ne… ![]()
@Simi11 Vítám Tě mezi námi. Mě to bolelo docela dost po té operaci, ale bylo to spíš tím drenem, který mi koukal z břicha, nějak mi to tam dělalo neplechu. Ale když mi to vyndali, tak to skoro nebolelo… Držím palce, ať Ti to dobře dopadne.
@Simi11 píše:
@chcimimi ahojomlouvám se, že se sem vloupám. já jsem si dneska vyzvedla předoperační a jdu na všechny ty zkratky co máš v popisku i já. včetně té chromopertuace. Mám dotaz, jestli tě to bolelo. Kéž bych měla stejný výsledek jako ty, i když co si budeme povídat…aspon by se vědělo, proč to nejde…
mimochodem rozum mi velí počkat se sexem aspon do stehů…
Ahojky,
tak z mého pohledu: po operaci mi bylo jen chviličku špatně, pak mi dali kapačku a bylo to ok…bolí to trošku, já jsem teda neměla žádnou cévku, žádný dren nic, ale ani injekci od bolesti jsem si nenechala píchnout, prostě to bylo v pohodě
jen trošku jsem krvácela (špinila) ale to je prý normální..břicho bolí trošku, ale jak jsem přišla domů (3. den po operaci) mě začalo bolet pod žebrama a rameno - to bylo dost nepříjemné ale dá se to vše v poho přežít..kdybych musela šla bych na to znovu…
Takže se neboooj a budu držet pěstičky ![]()
A ještě doplnění - snad mám vše v pořádku - to mi řekli doktoři v té zprávě mám na předoperačním vyšetření - náznak PCO na levé straně…tak nevím, ale doktoři co mi dělali operaci mi řekli, že je vše ok…
uvidíme co mi řekne moje Dr..jak mi vysvětlí tu propouštěcí zprávu ![]()