Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Většina doktorů doporučuje se snažit hned - dle všech snažilek tady. Mě jeden řekl, ať vyčkám 2 cykly, druhý mi řekl, ať se snažíme hned. Ten druhý je primář. Já udělala kompromis, vyčkala jsem do první menstruace (stejně mě to ještě trošku bolelo, tak jsem to nechtěla pokoušet) a pak jsme se hned začali snažit… MS má přijít koncem tohoto týdne, kdyby ta mrcha už nepřišla, vůbec bych se nezlobila…
Jinak my se snažíme přes rok a půl.
Moc mě mrzí, že Ti museli jeden vejcovod vzít, možná právě proto stále krvácíš. Věřím, že i tak máš šanci přirozeně otěhotnět. A nedoporučili Ti umělé oplodnění? Asi bych v Tvém případě na nic moc nečekala a hned se o něj začala zajímat… Zkus se poradit s gynekologem, až půjdeš na kontrolu a vyndání stehů.
Je moc fajn tady pokecat se snažilkama, které mají podobné problémy… ![]()
Zapomněla jsem odpovědět na ten ortel… Mě řekli, že jsem měla srůsty v pravém vejcovodu, ale že je rozrušili, vše je tedy v pořádku a máme se snažit. ![]()
No asi to udělame tež tak počkam do menstruace což je těch 10 dni pak mrcha at se ještě pročistím a pak už na to vlitnem
..a v ponděli jdu an vytaženi stehu a pak gynda tak se ještě zeptam na gyndě jak to s tim sexikem je
no vzhledem k memu věku řikal přimař že mam ještě šanci i s tim jednim vejcovodem protože spermiograf mame vyýborny vajička se mi tež tvoří a sliznice je ok takže prej mame zkoušet pul roku a pak se mam domluvit na gyndě a nechat se zapsat do nějakeho Car.
ale je to bylbý ale i tak jsem rada že už se na něco přišlo tež jsme se snažili rok a pul a doktoři že se na to moc upínam a hormony do mě a nakonec byl ten zakopanej pes uplně jinde alespon už vim ale na čem jsme a netracím naději
..akorat manža furt nějak nechce do uměleho takže my uměle asi až konci roku když se nezadaři normalně ![]()
no je to neskutečne stejnak bych nevěřila kolik holek ma podobne problemy jsem si myslela že jsem ojediněli připad i když u nas v praci už mame tři holčiny co maji děti z umělyho ![]()
Takže ty maš ted tež čertvě po laparce? a teda budete zkoušet normalně nebo jste už v nějakem centru zapsani?
A kolik Ti vlastně je a co děláš za práci? Je to fakt mazec, kolik žen má problémy s otěhotněním… Jestli to je těma hormonama, co do sebe cpeme od nácti…
My to zatím budeme zkoušet přirozeně, manžel má spermiogram v pořádku, já bych také měla být v pořádku… Na laparce jsem byla začátkem začátkem prosince.
Je mi 25 tak zatim tak neplaším i když se snažime už dyl furt si řikam že do třiceti se musim dočkat
a pracuju v květinářtvi. A ty mi maš kolik? No je to zvláštní doba asi jo někde jsem slyšela nějaky dokument od nějakeho přimaře a ten řikal, že je to tou dobou vše chemie cpeme hormony jime pijeme chemii a tím se to odraží
neni jak kdysi se o ženskou jen někdo otřel a šup těhule
takže vy už mate taky nějake vyšetřeni spermio? ateda ted už dochaziša řešit to na gyndě jo? a nějake hormony jsi nezkoušela třeba jen utrouš na udrženi? Jo my tež normalně ted stačil ten šok po te laparde ted chceme vypnout aspon na pul roku a snažit se normal teda jsem zvědava jak to bude z ovu když mam jen jeden ten vejcovod
ale neboj jak to tu čtu dočkala se každa i když to trva takže my se dočkame taky ![]()
A jo dnes jsem 6 den po laparce až nekrvacim
dokonce jsem ted zkoušela ovu test jen ptz plus minus ted měla byt a testik pozitvní
ale manža ted nei doma a asi bych to ani neriskovala dokud ma ty stehy ![]()
Mně je 26. Snažíme se přes rok a půl. Manžel byl na spermiogramu, vše v pořádku, a já teď na laparce. Jinak zatím žádné podpůrné přípravky neberu. Na gyndu mám přijít za půl roku, když se nepodaří, a budeme to dyštak řešit dál… Tak uvidíme. Také si říkám, že je ještě relativně čas, ale už je to zdlouhavé… Manžel chtěl, abych vysadila prášky už mnohem dříve, ale bála jsem se, abych dodělala školu… no a teď to nejde…
To je dobře, že už nekrvácíš. Tak za měsíc na tom začnete pracovat a určitě se podaří! ![]()
No vidíš, tak to jsme na tom skoro stejně věkově i s dobou snažení
tak neboj ted se budem podporovat mame po laparce a po te hodně ženskych otěhotnělo i když se jim nedařilo roky a ty maš ještě vyýhodu navic jeden vejcovod navic
takže neboj určitě bude mit brzy mimiška v bříšku
a jo tak ja jsem už uplně a nejradši bych tež na to vlítla ale za 4 dny už mam kontrolu tak to už vydržím:)…jinak nechceš vyzkoušet bylinky? aspon je to přirodni a fakt zaberou
ja piju kontryhel vždy od 1 dne ms a do ovu a ještě ted mi doporučila kamaradka co tež nemohla dlouho otěhotnět jeřab ptači tinkturu tak jsem si to pořidila a po ms začinam:))..jo po kontryhelu se mi urychlila ovu a ještě sliznice vyborna i dr chvalil
a ovu testy jsi dělala?
Ahojky. Máme to nastejno… tak snad se nám brzy zadaří a budeme sdílet těhotenské pocity…
S ovu testy chci začít po MS pravidelně… Ale myslím, že ovu poznám dle výtoku… Tak uvidíme. Ještě tady hodně holek mluví o kyselině listové, nezkoušela jsi tu?
Holky, z jiného soudku - kolikátý den cyklu jste šly na laparku? Mě to totiž vycházi 26.den cyklu, to je nějaká blbost, ne? To určitě pan doktor zblbnul, ne? Já nikdy na tom zákroku nebyla, ale že by to bylo takhle před MS??? Co když to na mě přijde dřív??? ![]()
Byla jsem 2× a vždy před ovu. Před ms to je zvláštní, zkusila bych se zeptat dr. zda se nestala chyba ve výpočtu:)
Budrum-jj ja doufaám, že jo;)vy jste se už začali snažilkovat? Jo ja zase poznam ovu podle pichani v břiše a tež podle ýtoku ale testíky budu dělat:))))Ted počkam na ms a začnu s kontryhelem at nam roste peřinka
jinak jo listovku jim už dva roky furt gyndak mi ji aji napsal ale není to nic co by podporovalo otěhotnění je to pouze proti těhotenským vadam aby nemělo mimi a měla by si užívat pry už tři měsice před otěhotněním mi řikal dr.
lentikii-jo laparka by se měla dělat v prvni fazi cyklu což je do ovulace pak už ne ja jsem byla hned 10dc;)..asi to možna popletl anebo možna jestli maš nepravidelne cykly, tak to tak naplanoval umyslně ![]()
No, my se snažíme první měsíc, teď čekám, kdy ta červená mrcha dorazí, abysme mohli začít se snažilkováním nanovo… Jsem 29 DC, MS mívám po 28 dnech, ale posledně jsem první dva dny spíš špinila, tak myslím, že zítra dorazí, už mě trošku pobolívá břicho…
Holky, moc vám držím palce. Podle toho, co píšete, věk, a čerstvě po laparce (jé, jak já vám závidím že už ten hnus máte za sebou!), tak máte obrovské šance a pořád času relativně dost! ![]()
U nás to je horší, ale zatím to nevzdáváme, vše se uvidí. Pravděpodobně i po laparce budu muset jít stejnak na umělé, podle toho, co bude s mýma vejcovodama, jestli je oba daj pryč, nebo jestli se podaří něco profouknout (šance tomu ale nedávají). A i kdyby, stejnak pak musím do CARu, minimálně na IUI s dárcem. ![]()
Co se týče snažení, můžete hned jak se na to budete cítit! Když vás to nebude bolet, tak proč to nezkoušet? Mně Dr. včera psala, že i po laparce hned po MS půjdu na IVF! (Ono se to tak ale nestane, páč při mém štěstí se termíny pořád posouvají, přesouvají, odkládají - tu chřipka, tu nemoc doktorky, neodkladná akce v práci, atd., atd., je to strašně zdlouhavé). Ale když můžete počít normálně (co je vlastně v dnešní době normální?
), skočte na to hned! ![]()
Držím palce!!! ![]()