Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, můžu poprosit o radu? Mám dlouhé cykly 43 - 67 dní. Teď jsem 24.den cyklu. V sobotu bolest žaludku, rýma, malátnost, zapomínám, všechno mi padá z ruk víc než obvykle, od úterý ŠÍLENÁ únava. Dnes už i ŠÍLENÁ nasranost hned po ránu. Řvu u každé blbosti. Je možné, že se zadařilo? Vím, že to potvrdí až test, ale to právě nevím, kdy mám testovat - jestli až za měsíc (po případném vynechání MS) a nebo už třeba za týden / dva? Snažíme se přes rok a měsíc je dlouhá doba na ortel.. Díky ![]()
@lename tak pokud myslíš že tohle jsou příznaky tak si test udělej klidně hned, protože příznaky způsobuje Hcg a to už by mělo být prokazatelné i na testu
ale pokud se snažíte a máš tak dlouhé cykly řešila bych to s doktorem aby ti dal něco na úpravu cyklu, protože s takhle dlouhým cyklem je to prakticky komplikované ![]()
@Michaela02993 díky za reakci.. Nicméně první se řešil spermiogram (čekáme na výsledky) a cyklus už druhý doktor neřešil
Zkusím, uvidím
@lename to je docela divný, měl by se i zabývat tím cyklem protože může být i v tomhle chyba
mě třeba po 2 biochemických těhotenstvích rovnou nasadil léky na úpravu cyklu protože mi to celý cyklus rozhazelo
to bych asi taky opravdu řešila plus ti zdá ti vůbec probíhá ovulace když máš takhle dlouhý cyklus ![]()
@lename a víš kdy si měla ovu? když máš tak dlouhé cykly? jestli už si jí vůbec měla.. jako já jsem měla příznaky kolikrát a těhotná jsme nebyla
..
jinak já měla taky rozházené dlouhé cykly a brala jsme dupaston 4 měsíce a od té doby 28-30 dní takže super
@Michaela02993 ovulace probíhá, to řikal. Dlouhé cykly neřešil a vypadalo to, že je to to nejmenší co ho trápí - nezbývá než mu věřit, i když se mi to taky moc nelíbí a přicházím tak o jednu možnost co dva měsíce, že jo
Nechci bejt pacoš, co mu kecá do diagnóz a postupů. Pokud dopadne dobře spermiogram, bude se řešit průchodnost vejcovodů. Nevím, jestli tohle jsou příznaky těhu, jen to zažívám prvně a je to divný.. Ona taky ta hlava si umí s tělem pohrát, co si budem ![]()
@Michaela02993 ovulace probíhá, to řikal. Dlouhé cykly neřešil a vypadalo to, že je to to nejmenší co ho trápí - nezbývá než mu věřit, i když se mi to taky moc nelíbí a přicházím tak o jednu možnost co dva měsíce, že jo
Nechci bejt pacoš, co mu kecá do diagnóz a postupů. Pokud dopadne dobře spermiogram, bude se řešit průchodnost vejcovodů. Nevím, jestli tohle jsou příznaky těhu, jen to zažívám prvně a je to divný.. Ona taky ta hlava si umí s tělem pohrát, co si budem ![]()
@lename já se snažit o dítě a nemít cyklus pravidelně asi by to bylo první co mě trápí, pak bych řekla spermiogram a různá vyšetření
sice s dlouhým cyklem otěhotnět jde ale je to těžší zvlášť když ovulace prakticky proběhne jednou za 2 měsíce
@Kajka9 ovulace vycházela na den, kdy jsme měli sex.
Stejně je to alchymie v dnešní době otěhotnět - vůbec, když jsem viděla, kolik mladých párů s námi bylo na klinice ![]()
@Michaela02993 Ano i já, ale jak říkám - nejsem doktor. Teď chodím ke kapacitě v našem kraji, tak předpokládám, že ví co a jak.
@lename ono ani sex v době ovulace holt není jistota že otěhotníš, vždy je to maximálně kolem 20% a je to jen na těle jestli se to povede nebo ne ![]()
@lename Tak cdlouhé cykly nevadí ale zase na druhou stranu ano protože máš ovulaci jednou za cyklus takže cca jednou za 60dní což když máš normální cyklus tak za tu dobu jsou 2 ovulace… sama jsem měla dlouhé cykly a tak vím
Jako my jsme si řekli že chceme miminko a cyklus nikdo neřešil jen mi tenkrát řekla že jen tak neotěhotním.. no na poprvé jsme otějhotněla.. takže ono to až tak nevadí jen teda máš mín ovulace… jo v dnešní době je to těžké hlavně když se hodně bere HA.. mám okolo sebe plno mladých maminek co nemohli hdně dlouho otěhotnět ![]()