Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Klávesa289 píše: Více
Tak do hloubky se bavit asi určitě nechci.
Příspěvek jsem sem dal jen proto, abych se dozvěděl zda se s tím také někdo setkal, a případně jak se z toho dostal.
Netušil jsem že se tady budu řešit konkrétně já ač jsem spíše čekal příběhy druhých, stejně „postižených“ mužů nebo žen, postižených muži se stejnými problémy.
Ale odpovím tedy pro klid duše…
Ne, jiný druh sexu než pohlavní styk nevyužívám, a ani mne to nenapadlo přiznám se
Ne nemasturbuji, protože mi to příjde divné
Ne, mé dětství jsem prožil v milující rodině bez matky (jen otec a babička a plno tetiček), tudíž jsem tam žádné trauma neprožil (školní šikanování z mé postavy podobné obří kouli na nožičkách, do toho nepočítám).
@Prazskej83 a líbání, vodění za ruku, to je v pořádku? Spite v jedné posteli a obejmete se?
@Kralikcek píše: Více
Ale to my máme, to už by byl ten vztah uplně prázdný.
My si lásku dokazujeme jako většina párů, partnerských dvojic, jen tam není ten sex, jinak vše ostatní ano.
Jsi jen asexuální, to není nemoc. Najdi si kamarádku a netrap se sexem.
@ScarletSky píše: Více
Už jsem to tam někde psal.
U sexuologa jsem vyplňoval vždy dva formuláře s otázkami, a tam mi vždy řekli že nejsem ani z části asexuál, ale prý pouze trpím nějakou formou genofobie.
@Prazskej83 píše: Více
Bojíš se žen? Pokud to sexuolog nevyřešil, už ti tady nejspíš nepomůžeme.
Každý muž sexovat nemusí.
Ne, rozhodně se nebojím žen, já mám rád ženy, přitahují mne sexuálně atp…
Genofobie je strach ze žen. Alespoň takto chápu diagnózu, kterou ti určil sexuolog.
Co očekáváš tady od diskuze?
@Velryba černá píše: Více
Máš pravdu. Genofobie je strach z pohlavního styku.
Pořád nevím, jak tu pánovi s tím pomůžeme. Vždyť i lidé s down syndromem můžou mít sex, je to spontánní pudova věc.
Nikoliv. Je to pouze obava a strach ze sexuálního styku, selhání a nebo nepříjemných pocitů.
A co tady od toho očekávám, to jsem už psal asi na 4 předchozí reakce.
Věřím, že nejsem jediný muž, který toto řeší, a tak doufám že se sem nějaký muž dostane, a dá sem svůj příběh toho, jak se z toho dostal, nebo nějaká žena, která toto s partnerem řešila a dořešila. Mne zajímá jak.
V kostce: Přestal jsem věřit odborníkům (sexuologové, psychologové…)
Něco jako když lékaři člověka s nějakou chorobou rok a roky léči, a nic se nezlepšuje. Co ten dotyčný udělá? Často sáhne po alternativní léčbě na rady jiných, kteří se tím začali léčit, a mnohdy vyléčili.
Tam jsem nyní já…
Rozveď podrobněji větu „ženy mě přitahují sexuálně“. Jako že máš myšlenky na sex se ženou?
Zkoušel jsi uvolňující látky? Alkohol, tráva…
Ženy to v 99% případů řeší jiným chlapem, netuším jakou radu čekáš.
Psal jsi jen o sexuologovi, ne že by jsi byl u psychologa - přitom jsi asi jasný případ na delší terapii. Čekat, že ti dá prášek nebo ti promluví do duše a vše bude OK je nesmysl.
Pokud máš nějaký psychický blok, tak to myslím samo od sebe nepřejde.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Tak myslím tím že jsem heterosexuál, a že se mi líbí ženy. Co je na tom potřeba rozvádět? Samozřejmě že myslím na sex s nimi, ale kdyby na ten akt mělo dojít, tak mne chytne tmémeř panická ataka.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat