Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@GabinkaCh Víno mám ráda - nejsem žádný znalec, ale mám ho ráda a tohle se mi fakt osvědčilo. Nemám potom tak překyselený žaludek.
Tak jestli si das pivo, vino a panaka, tak je jasny, ze je ti zle
…to je ruzny, me je nekdy zle, nekdy me boli hlava, nekdy ne, zalezi na mnozstvi, unave, v jakem jsem rozpolezeni, jaka je zabava a taky, kolik potom naspim.. zasadni je, najist se pred pitim, obcas behem a prokladat vodou.. odbouravani alkoholu zajistuje nejaky enzym v jatrech, jsou lidi, kteri ho nemaji, nebo hur pracuje, muzes patrit mezi ne..
Jsou lidé, co ani pít neumí. Jako třeba můj táta. Ten si dal štamprdlu a byl totálně mrtvej, Vypadal jako by měl přinejmenší otravu alkoholem. A bylo jedno, jestli mu bylo 30 nebo 60.
Za mlada jsem pila zřídka a vždycky jsem se zřídila, že jsem druhý den byla nepoužitelná…
Teď na starý kolena jsem se naučila pít
Piju častěji, ale v menších dávkách, nejčastěji víno, po něm mi nic není, i když dám někdy flašku
Tvrdé nepiju, jen na oslavách. Po dvou pivech a panáku bych byla ok
Možná to máš spíš psychické ![]()
Konkrétně před 3 dny jsme s kámoškou vypily načlou Becherovku. Měla jsem cca 7 štamprlí a dodneška nejsem ve své kůži
Fakt je, že jsem na dietě, takže věčně hladová
jestli i to přispělo
a taky jsem moc tekutin v sobě neměla.
@Anonymní píše:
To je divný. Já piju každý víkend většinou v pátek flašku vína až dvě a jsem úplně v pohodě
Přes týden se alkoholu ani nedotknu.
Občas si dám rum s colou a to zvládnu taky celý rum, jsem pak „jen“ v náladě a je mi dobře. Raději anonym, budu asi za alkoholikajo a mám dítě skoro 10 let, hned jak zaleze do pokoje v pátek, tak otviram flašku
Flašku rumu bych teda asi nedala
Ale rum s colou mám mimo vína taky ráda
A je pravda, že po tom vínu, i když ho vypiju hodně, tak mi druhý den nic není…taky alkáč asi
A působí to na mě stejně, jsem taková spokojená a euforická…což je asi blbý
Ale co má člověk v téhle době dělat ![]()
@GabinkaCh píše:
Konkrétně před 3 dny jsme s kámoškou vypily načlou Becherovku. Měla jsem cca 7 štamprlí a dodneška nejsem ve své kůžiFakt je, že jsem na dietě, takže věčně hladová
jestli i to přispělo
7 štamprlí, to už je slušný
A jestli jsi to pila na lačno a nejsi zvyklá, je to jasný…
Mně většinou stačí 3 panáky a cítím to dosti…
Ono i záleží, jak rychle to vypiješ…jestli ucucáváš celý večer, nemá to takové následky, jako když dáš 7 panáků během půl hodiny ![]()
@GabinkaCh píše:
Konkrétně před 3 dny jsme s kámoškou vypily načlou Becherovku. Měla jsem cca 7 štamprlí a dodneška nejsem ve své kůžiFakt je, že jsem na dietě, takže věčně hladová
jestli i to přispělo
Tak becherovka je lepidlo, z toho by bolela hlava i mě a 7 panáků bych určitě nedala. Kdyby sis dala 7 panáků dobré slivovice, tak by ti nic nebylo ![]()
A jinak zásada je, že na tvrdé se musí vždycky jíst, musí se to zajídat. Na východě (Rusáci, Ukrajinci pod.) toto umí, jen my tady pořád chlastáme na lačno a pak se tak rychle vyřídíme.
@Sonarka píše:
Tohle mají většinou Asiaté, chybí jim ten enzym…ostatní rasy s tím takový problém nemívají…ale může to hůř snášet, každý jsme jiný no…
Ja vim, ze nemivaji, ale pokud je ji blbe tyden, tak mi prijde, ze je toc, nez horsi snaseni.
@j.a.n.i1 píše:
Ja vim, ze nemivaji, ale pokud je ji blbe tyden, tak mi prijde, ze je toc, nez horsi snaseni.
To určitě je..to osobně neznám…mně max ten druhý den. Delší kocovinu neznám…ale třeba to už nemusí souviset… ![]()
@Cenarius píše:
Chybí ti tréning. Já dám 10 piv a druhý den bez problémů funguju
… jsi dobrá násoska.. fuj