Ke stromečku ráno? Organizace letošních Vánoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
7.12.19 15:58
@Anonymní píše:
Ahoj,

čím dál více si pohrávám s myšlenkou, že bychom šli ke stromečku 24.12. ráno, až se děti vzbudí. Děláte to někdo taky tak?
Mě totiž přijde hrozná ta organizace, jako, že musí děti potom někam z domu a já budu rychle nosit a chystat dárky, chystat večeři apod.. víc po obědě mladší chodí ještě spát, to je tak do 16h.
Takhle by to mi přišlo na jednu strana hrozně hezký a praktický. Večer bych všechno připravila a ráno by v pyžamech přišli děti (4 a 2 roky) a svítil by stromeček a byly tam dárečky… Potom si můžeme celý den hrát a v klidu chystat večeři apod.
Takhle mi přijde, že když ke stromečku půjdeme večer, tak si 2 hodinky pohrají a budou,,muset" zase do postele a moc si to neužijí.. :)
Jediné, co mi bude možná chybět je to, že nebudou hezky nastrojení, ale budou v pyžamech, ale na druhou stranu to pro ně bude zase pohodlné a nastrojíme se až na návštěvy. Řešíte nebo řešil jste to někdo taky tak? Nebo co si o tom myslíte? ;)

Prosím o anonym

Absolutně ne, nikdy… To by nebyli vánoce a teda nejíme nastrojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.12.19 16:05
@venulka1 píše:
Jeste mam jinou znamou a ty mají 24 na x rano doma snídani pak k její mame tam obed dárky pak navečer k druhé straně tam vecere dárky a pak doma vecere dárky a kluk vubec nevi co je to překvapení cekani atd dostává vlastně veci už od obeda.

Ježíš tohle je děsnej horor ježdění a všude načas a ještě rozbalovat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22961
7.12.19 16:19

@Bubla Bůčková takhle jsem jezdila ja v puberte, doma s mamou a babickou, pak povinne k tatovi :zed: a kdyz jsem uz mela pritele, tak jeste za nim..
Sileny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107097
7.12.19 18:23
@TopSecret píše:
Koukam, ze vetsina to ma hozeny podle tradic.
Taky bych to nevymenila za nic jinyho. Tesis se celej den na Jeziska. Vecer zari stromecek :srdce:
Jak tu nekdo psal. Salat den predem a tech par rizku se snadno osmazi :nevim:

a zlatý prasátko hlavně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.19 20:18

Já bych to klidně tak udělala…O to, že děti připravíš o to čekání, bych se nebála…oni budou jen rádi :mrgreen: Když bych to brala z pohledu dítěte, jak na štědrý den čekáš, až konečně bude čas na večeři a na dárky, tak ti to připadá jako celá věčnost :mrgreen: Takhle se probudíš, jdeš na dárky, a až pak to ostatní :P A k tomu že je to cizí zvyk…A co? Je něco špatného na cizích zvycích? Já myslím, že ne. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
50
7.12.19 21:31

Tak to by me ani nenapadlo a nechtela bych to, vubec by to nemelo to kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77516
7.12.19 21:52

Já když jsem byla malá, tak pár let jsme měli nadílku a večeři obráceně, já nejím kapra, tak jsem většinou slupla kuřecí řízek, což bylo raz dva
u nás byli vždy na večeři dědeček a babička, což mně překvapuje, že v téhle diskusi nikdo takový není, pro mámu to byl vždy šílený stres, aby všechno bylo hotové a dokonalé v té jedné chvíli, nejprve jsme se vkleče kvůli prarodičům dlouho modlili, pak jedli vánoční oplatek s medem, rybí polévku, pečeného kapra na mandlích a víně, bramborovou kaši a domácí tatarku, pak se jedlo cukroví nebo ovoce, pila káva a víno, rozkrajovaly se jablka a až pak nakonec se šlo ke stromečku, než jenom dojedli toho kapra s kostmi opatrně, ježíš to bylo neeeekoneeečnéééé, a já furt otravovala, kdy už přijde ježíšek, kdy už přijde ježíšek - tak pak se mamka naštvala a pár roků se nejdřív rozdávaly dárky, já zhltla řízek a hrála si s novými hračkami, a dospělí v klidu pojídali
takže jaké si to uděláš, takové to máš, jsou to vaše Vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
7.12.19 22:04

Pro každého má Štědrý den asi jiný význam. Pro mě to vůbec není o dárcích. Jasně, jako malá jsem se těšila na rozbalování, ale těšila jsem se i na průběh celého dne. To čekání má podle mě velké kouzlo. Ráno snídaně, pak jsme jeli nakrmit zvířátka, pak oběd, na hřbitov za prarodiči, procházka, odpolední bohoslužba a pak na šestou večeře. Po večeři koledy (to už jsem teda začala být nervní, ale teď mi to přijde děsně úsměvné a ráda na to vzpomínám) no a pak dárky. A s hračkami jsem si pak hrála celé vánoční svátky, však ono to pár hodin počká 😊. Rozbalovat dárky večer má podle mě prostě svoje kouzlo a jinak bych to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.12.19 22:07

@Bubla Bůčková taky to nechápu a to se pak vidi ještě o svátky.. vlastně nemaji žádné pravo na vlastní program

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.12.19 22:12

Já třeba jako dítě nenáviděla ze musel být pust pak se muselo do vany nastrojit vypnout tv rádio vse a v tom tichu sedět u stolu a nesměli jsme se ani hnout a mama kolem litala. Nesmelo se na wc nic ticho nemluvit atd. Místo pohody stresova situace sedět ticho mlčet nesmet se hnout a cekat. Vecere byla az po 19h pak procházka po okolí návrat rozbalování spánek a hraní možné druhy den. Tohle ja osobne doma nechci a děláme to podle sebe a našich potřeb a naroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.12.19 22:41

S malými dětmi jsme meli slavostni obed, pak spat, pak velká svačina vanocka a neco, pak jsme kolem čtvrté slo ven zapálit prskavky a koukat na světýlka. Manžel u toho jakoby zapomene cepici a na skok se pro ni vraci nebo zdržuje s oblékáním, a během te chvilky tam nanosi darky, ty mame připravené v ikea taskach v odklapeci posteli, takze to je fakt na minutku. Pak za námi dorazil ven, chvili jsme courali a pak to všechno kolem pate vypuklo. Jako honička mi to nepřijde, udělej si to, jak potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.12.19 04:36

Nikdy jsem neměla potřebu tahat domu cizí tradice. Když byl kluk malý, tak se jedlo dřív (kolem 5. hodiny). Pak se šli zapálit ven prskavky. Teď máme večeři kolem 6. Jde se na procházku a pak se rozbalují dárky. Máme rádi pohodu u stromečku. A stromeček zdobime s předstihem. Zavedli jsme zdobení na 1. adventní neděli, ať si ho pořádně užijeme.

• Citovat
  • Upravit
74217
8.12.19 08:00

My teda vecerime 16:30 +-, tak nejak nam to vzdy, vychazi. Tenhle cas si pamatuji od mala a doma jsme si ho take nastavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.12.19 06:03

Mne se strasne libi, jak hodne lidi pouziva, jak jsou Vanoce strasne hekticky, jak je to stres..v posledni dobe lidi zdobi stromek uz v listopadu :zed: Muj nazor a nikomu ho nevnucuju je, ze se vse da zaridit v klidu a bez vetsiho stresu. Darky nakupuju od leta a do konce listopadu, max zacatku prosince mam vse(takze zadny stres).
Bramb. salat mam od 23, kapra pripravenyho taky (u nas se na Stedry den rizky nejedi, jen kapr), polevku uvarime tale 23. Dokonce delame dve,– hovezi vyvar s domacimi nudlemi a knedlicky a take rybi. Tudiz nevim, co bych mela extra chystat na 24. dopoledne. Moje mamka delala salat 24.dopoledne treba ;) Me treba nebavi a fakt nesnasim, chodit o adventu do obchodaku nakupovat darky.. :nevim: v dnesni dobe internetu a dopravcu, super usnadneni :lol: ale chapu, ne kazdy to tak ma. Ale myslim, ze tradice by se mely aspon na Vanoce dodrzovat..Jak uz je tu x krat zmineno, to napeti, atmosfera, kouzlo..je jen na Stedry den. Pripravit se o to, jenom proto, aby si dety mely cas pohrat o par hodin navic mi prijde zvlastni. Nikdy jsem to nezazila a diky bohu za to. Protoze ten den je jedinej v roce, kdy by to melo mit jakysi,,rad,, :) Moje starsi segra to takhle kdysi udelala, ze synovec mel Jeziska uz 24.rano…Pamatuju, ze mne bylo asi 10 a jemu 5 a vubec, ale vubec jsem mu to nezavidela :nevim: spis naopak.
Ja Vanoce miluju, bavi me ta priprava, vsechno..a k tomu prave patri i ta,,nervozita,, co vecer prinese Jezisek :pankac: samozrejme, je na kazdym jak si to udela, kazdeho volba.
Ale tohle si pak ty deti nesou do budoucna, do vlastnich rodin…Moje sousedka treba neji kapra. Jeji manzel jo, ale protoze se ji proste nechce a pry zbytecny utraceni, tak ho radeji ani nekoupi :roll: Takze deti jedi odjakziva jenom lososa a kapra jeste neochutnaly…Nevim, ja bych to tak nechtela, ale kdyz jim to vyhovuje, prosim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová