Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
jestli můžu, ráda bych se přidala do diskuze. Mám za sebou první KET minulý týden v pondělí 7.11. a teď nervózně vyčkávám jestli to dopadne. Na krev jdu příští úterý. Každý den do sebe člověk cpe mraky prášků (medrol, estrofem, utrogestan, magnesium, listovku) a doufám že to k něčemu bude ![]()
@veru-sou držím palečky ať to vyjde ![]()
Holky mám dotaz byla jsem na OPU a máme PGS tak že se mrazilo. Příští měsíc by měl být KET pokud embryjko bude v pořádku, ted beru Utrogestan a nevím kdy ho vysadit? A za jak dlouho přijde po vysazení MS??
A ja to bude probíhat příští měsíc před KET berou se nějaké léky??Díky ![]()
@JarčaZ No to si držíme palce vzájemně
držím moc!! Já jsem jen s listovkou a utrošem 3×2. No a jak je? Nějaké příznaky?
Mě dnes chytlo břicho na jednání, tak jsem trochu koukala, když jsem zaměstnala hlavu o sto šest, tak jsem raději přidala utroš, a(t se drží, přece jenom mám tam 2.:-)
@Romčinka Ahoj
No to bych si asi zavolala Dr. kdy Utroš vysadit, ať nedostaneš špatnou radu. Mě před KET pýchli Pregnyl, potom řekli kdy brát utrogestan a bylo.
Ale při IVF jsem toho dostala tolik, až mi šla hlava kolem - prednison, atd. KET v nativním cyklu je pohodička, když si odmyslím to čekaní na výsledek
![]()
@veru-sou děkuji a podle čeho se doktor rozhoduje, jestli udělat KET stimulovaný a nebo ne?
@Romčinka píše:
Holky mám dotaz byla jsem na OPU a máme PGS tak že se mrazilo. Příští měsíc by měl být KET pokud embryjko bude v pořádku, ted beru Utrogestan a nevím kdy ho vysadit? A za jak dlouho přijde po vysazení MS??A ja to bude probíhat příští měsíc před KET berou se nějaké léky??Díky
Ahoh Romi, pokud si dobře pamatuji, po OPU se bere Utrogestan deset dní. Pak jsem ho dostala znovu asi 6 dní před KETem. Ale nevím, jestli to všude dělají stejně..
To ti neřekli?
To je dobrá otázka
taky by mne to zajímalo, tak nějak nám doktorka ani nenabídla variantu v nativu. Člověk se musí sám informovat, zajímat a ptát se. Hodně asi záleží jestli má člověk v pořádku cyklus a tvoří se mu potřebné hormony. Čím je člověk starší, přiklání se asi ke kontrolavené, řízené formě.
Vysazení léků jsem konzultovala se se střičkou, po té co 1.pokus nedopadl. Zavolala jsem si, sestřička to probrala s doktorkou a pak se mi ozvala zpět.
Já utrogestan dostala 5dní před KETEM + estrofem od 1.dne MS.
@veru-sou KET v nativu - takže ty si začala brát utrogestan až po KETu?
@JarčaZ ona ta zprava byla mnohem delsi, ale co uz, asi cenzura
@Romčinka píše:
@veru-sou děkuji a podle čeho se doktor rozhoduje, jestli udělat KET stimulovaný a nebo ne?
Ahoj Romi. Ja mela jen jeden ket v nativu. Zbytek stimulovany. V nativu se dela pokud mas sama prirozenou ovulaci a sliznice dobre roste. Pokud nic z toho coz je dulezity tak oni musi to tvoje telo nastimulivat aby melo ty spravny hormony co vznikaji pri ovu a hlavne kdyz ti neroste sliznice rak na ni taky doatanes lleky aby se melo embryo kam zavrtat. Kdyz je stimulovany ket tak i uteogestan vetainou beres ve vyssich davkach. Moc drzim palce
Holky, pardon, mě ten ipad včera posílal úplně zkrácený zprávy. Já měla nativ protože nemám žádný problém, prý sliznice 10,5, přirozená ovulace, takže nebyl důvod.
@veru-sou a co jsem pochopila, chodíš normálně do práce co? Při prvním pokusu mi sestřička sama nabídla neschopenku a teď si tepr vybírám 14denní dovču, jelikož v září, kdy jsem jí měla mít a spojit s 2.pokusem jsem byla 3týdny marodná.
Říkám si, jak moc se člověk má šetřit. Teď ráno jsem třeba trochu luxovala, ale po 20min jsem to zabalila. Jak má člověk nateklý sliznice, tak mne v břichu trochu píchlo - snad je to OK. Nejde nic nedělat, to bych si musela zařídit chůvu ![]()
@JarčaZ Jani, no já jsem dostala od majitele kliniky zákaz se prožívat
Ale určitě neběhám, neluxuju a nic těžkýho nenosím. Snažím se brát všechno sportovně a vůbec se nenervuju. Pracuju kombinovaně z domu a dělám normálně prohlídky, jsem makléřka, ale včera jsem si riskla vyjet cca 70 km za Prahu a dát tří hodinové jednání s klienty a zase zpátky, Před koncem jsem si musela na chvíli už sednout, že mě břicho bolelo. Trochu mě to překvapilo, protože jsem měla zaměstnanou hlavu a vůbec jsem neměla čas se pozorovat a stejně si tělo řeklo. No tak už nám to trochu utíká, že? Vydržíš do testu z krve? Já mám psaný termín 24.11., ale určitě to zkusím dřív (dnes jsem 6.den) minule jsem jim tam brečela, tak je nechci moc děsit. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.