KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.21 09:28
@BecaP píše:
Stejně jako @DandátkoP opu 14 den a u nás je taky minimálně 3 měsíční pauza mezi IVF. Tělo se musí dát dohromady.. Většinou se dělá HP a pokud není vše ok tak dalsi IVF ještě odloží dle potreby :nevim:

Dik.

On existuje DuoStim protokol, kdy stimuluješ v jednom cyklu dvakrát, hned po OPU v lutealní fázi, ale výsledky nic moc.
Já právě měla o jednu MS delší pauzu předtím, tak právě proto se ptám, zda ještě jednu počkat nebo má někdo zkušenost i s o 1 jeden měsíc kratší pauzou, prý je tam zase doběh těch hormonů z předchozího ivf a může být lepší reakce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.21 09:32

Našla jsem tohle třeba na stránkách ProCrea Swiss

U IVF cyklyů se stimulací je vhodné vynechat mezi alespoň jeden měsíc. Obvykle se doporučují měsíce tři. Důvodem je jednak zdravotní hledisko. Je dobré, aby vaječníky obnovily svou normální činnost a navíc je v některých případech i reálná šance na otěhotnění běžnou cestou. Stimulace vaječníků i odběr vajíček může někdy šanci na úspěch v následném období totiž zvýšit. Dalším důvodem tříměsíčního odkladu pak je limitace úhrady ze strany některých zdravotních pojišťoven

• Citovat
  • Upravit
7486
4.3.21 09:44

Myslim, ze dobeh by byl max kdyz bys nevycnechala nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
4.3.21 09:47
@Anonymní píše:
Našla jsem tohle třeba na stránkách ProCrea SwissU IVF cyklyů se stimulací je vhodné vynechat mezi alespoň jeden měsíc. Obvykle se doporučují měsíce tři. Důvodem je jednak zdravotní hledisko. Je dobré, aby vaječníky obnovily svou normální činnost a navíc je v některých případech i reálná šance na otěhotnění běžnou cestou. Stimulace vaječníků i odběr vajíček může někdy šanci na úspěch v následném období totiž zvýšit. Dalším důvodem tříměsíčního odkladu pak je limitace úhrady ze strany některých zdravotních pojišťoven

Hele, ja treba byla na OPU, pak telo nebylo ani pripraveny uz na ET, doktorovi se uz nezdala sliznice a na KET jsem sla asi az 3. mesic, protoze pri kazdy kontrole nebylo telo proste jeste ok a vzdycky i ruzni doktori rekli pak, ze radeji pockat, nez “zahodit” embryo, kdyz telo jeste neni 100% ready. Asi bych nesla do dalsi stimulace, protoze pak kdyby se stalo, ze budes mit treba nekvalitni vajicka apod. budes si to vycitat, ze kdybys treba pockala, bylo by to lepsi. Ale to je muj nazor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.21 09:51
@Toluma píše:
Myslim, ze dobeh by byl max kdyz bys nevycnechala nic :think:

Já právě otěhotněla ten druhý cyklus po OPU přirozeně, a tedy už 5DC jsem měla 16mm folikul a 10DC ovulace, což normálně nemívám, ale skončilo to ZT.

No jeden měsíc už mně asi nezabije, proberu to znovu s doktorkou podle výsledků tohoto ivf.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.21 09:53
@DandátkoP píše:
Hele, ja treba byla na OPU, pak telo nebylo ani pripraveny uz na ET, doktorovi se uz nezdala sliznice a na KET jsem sla asi az 3. mesic, protoze pri kazdy kontrole nebylo telo proste jeste ok a vzdycky i ruzni doktori rekli pak, ze radeji pockat, nez “zahodit” embryo, kdyz telo jeste neni 100% ready. Asi bych nesla do dalsi stimulace, protoze pak kdyby se stalo, ze budes mit treba nekvalitni vajicka apod. budes si to vycitat, ze kdybys treba pockala, bylo by to lepsi. Ale to je muj nazor. :)

ET nebude, a KET až za měsíc nebo dva, až budou výsledky genetiky.
Kvalita a počet vajíček je nad čím důmam, a proto to řeším tady, kdo má jake zkušenosti.

Děkuji za názory

• Citovat
  • Upravit
10923
4.3.21 10:02
@Anonymní píše:
ET nebude, a KET až za měsíc nebo dva, až budou výsledky genetiky.
Kvalita a počet vajíček je nad čím důmam, a proto to řeším tady, kdo má jake zkušenosti.Děkuji za názory

Jo, ja ti jen davala priklad, ze telo nebylo pripraveny ani na transfer, natoz na dalsi stimulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.3.21 13:58

@maflik Ale tys mela hodne progesteronu v den Ovitrelle, tos jeste zadny utrogestan nebrala.
Co se tyce progesterono pozdeji, kdyz jsi utrogestan brala, tak jsi mela hodnotu sice vyssi, ale ne nijak extra, proste normalni. Ale klidne to snizit muze, kdyz mas KET v nativu, tak v principu nepotrebujes vubec zadny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
4.3.21 14:40

@Petra Star
To ho zarazilo, že progesteron vyšší a ještě nasazený v den Ovitrelle i utrogestan, ale nic mi k tomu neřekl, jelikož to nebylo za něj…doktor na doktora pindat nebude…uvidíme co vymyslí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.3.21 14:56

Dneska jsem byla na gynde, na kontrole. Vse v poradku, jsem zrovna pred ovulkou. Deloha v poradku. A spocitala mi i foliky, 5 antralnich na kazde strane, takze jestli nevyjde pristi mesic nativ, zacnu uvazovat o klasicke stimulce, jeste mam slusnou zasobu (na svuj vek)

Anonymni: IVF jen s jednou mesicni pauzou asi neni problem, pokud schvali pojistovna. Dokonce to fakt muze byt tak, ze bude i lepsi zisk vajicek. Nebo, pokud hned perioda po stimulce nabuzeno a roste dost foliku, tak punkce v nativu (proto se statisticky po stimulce zvysuje sance na otehotneni doma, nekdy je tam vic vajicek).
Co se tyce delky stimulace, tak zalezi, jak rostou folikuly, nevadi to, kdyz je delsi, ale nemelo by se to prehanet - nejvetsi folik by nemel mit vice nez 22 mm. Ja jednou stimulovala take trochu dele (asi tech 15 dni) a narodilo se z toho miminko, ale to ti nic nerekne, kazde rosou jinak foliky, maji jine davky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.3.21 14:57

@maflik V den Ovitrelle jsi dostala uz Utrogestan? :roll: To jako i v tech KET cyklech predtim, co se nepovedly? Takze jak dlouho jsi brala utrogestan, nez byl KET? Ja ziram.
EDIT: Utrogestan simuluje narust progesteronu po ovulaci. Ovulace se spousti LH peakem (spusti se pri urcite velikosti folikulu) a potom pozvolna zacina rust progesteron - ten pripravuje sliznici na embryjko. Ovitrelle je misto toho LH peaku. Po aplikaci Ovitrelle se take postupne zacne zvysovat hladina progesteronu a v den ovulky se muze dalsi zacit pridavat pomoci Utrogestanu, ale ne driv. Jinak sliznice dozraje driv, nez bude embryjko pripavene a pak uz ho neprijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
4.3.21 15:27

@Petra Star
a nativ planujes s nejakych clostikem nebo bez ciste na zisk jednoho kvalitniho vajicka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
4.3.21 15:58

@Petra Star
V pondělí večer jsem píchla Ovitrelle a od úterka 2-0-2 utrogestanu a za týden v úterý byl KET. Pořád stejně mi to pan doktor nastavil…poslední dva Kety…jeden jsem měla stimulovaný a ten skončil biochemkem a 6-7 cm hematomem…to jsem brala utrogestan, oestrogel mazala, anopyrin, fraxeparin a estrofem…hematoložka mi řekla, že pro zdravou ženskou smrtelná kombinace kéků v takových dávkách a pochopila jsem, že mimíšek to nezvládl kvůli takovému množství léků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.3.21 17:23

@maflik brat 7 dni utrogestan a 8 den udelat KET je absolutni nesmysl. To ta embrya nemela sanci na chyceni. Podej na ne stiznost, jesli mas dukazy. Nevim tedy, jak se to dela, ale toto bych jim nedarovala.

Ten stimulovany KET byl asi standard, to nevis, proc se to neudrzeli, ale chytlo se. Ty leky tu bere spousta z nas, kdo neni v oboru, tak mu to muze prijit moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
4.3.21 17:24

@Toluma no, zadne leky nemam, byla jsem na obyc gynde a necham to tak.

Příspěvek upraven 04.03.21 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital