Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak jsem po kontrole, snad to vypadá dobře. Vyfasovala jsem další pero Gonalu, dva Orgalutrany a jedu dál. Další utz v pátek a podle kontroly v ten pátek se domluví, jestli punkce bude v pondělí nebo v úterý. Tak moc bych si přála, aby to vyšlo 🙏 🙏 🙏 a zároveň na mě padá skepse
hroznej stav ![]()
@Maky1234 ja ti akorát chtěla psát
Máš úplně stejné léky jako jsem měla já takže urodicka bude určitě skvělá
Myslím na tebe
Tentokrát to vyjde ![]()
@Hnědočka Ahoj a můžu se zeptat, co se stalo? Nám dělali genetiku u 7 blastocyst (odebrali vzorky a zamrazili). Ptám se proto, že jsem nikdy neslyšela, aby se ebrya rozmrazovala, vzaly se vzorky a pak znova zamrazila. Pokud jsem moc osobní, tak se omlouvám.
Určitě to dopadne dobře a přeji sílu. ![]()
@Viktorka33 píše:
@Hnědočka Ahoj a můžu se zeptat, co se stalo? Nám dělali genetiku u 7 blastocyst (odebrali vzorky a zamrazili). Ptám se proto, že jsem nikdy neslyšela, aby se ebrya rozmrazovala, vzaly se vzorky a pak znova zamrazila. Pokud jsem moc osobní, tak se omlouvám.Určitě to dopadne dobře a přeji sílu.
Vetsinou se tenhle postup nepraktikuje, ale ve vyjimecnych pripadech ano. Problem je v tom, ze kdyz se embrya rozmrazi a znovu zamrazi, nemusi to uz prezit a oslabuje je to. Ale kdyz pak nekdo nema embrya vysetrena a dochazi k SP z duvodu, ktery neznaji, tak se daji i dovysetrit prave ty zbyla, aby se to neopakovalo a zjistil se pripadne problem. ![]()
@DandátkoP Aha děkuji za objasnění.
Snad to paní dobře dopadne.
Po tom všem si všechny zasloužíme dítě. ![]()
@Maky1234 ty jo ty me natahujes jak ksandy uz aby to bylo vid? Dej vedet ![]()
@Srabek
snad to bude - nějaký bublinky tam byly, tak snad se dočkám
🙏 🙏 🙏
@DandátkoP
ale i tak mi ten postup prijde problematicky, das dotestovat treba 3 embrya a jedno bude spatne. s tim, ze predtim to treba 3× nedopadlo. ozrejmi ti to pricinu neuspechu? podle me ne. to by museli byt spatne vsechny 3, pak by se dalo predpokladat, ze i prvni trojice byla vadna. ale zaruku stejne nemas.
rikala mi jednou dr v centru, ze tam meli pani, co sla na ivf kvuli geneticke vade manzela. a z 1 ivf nebylo na transfer nic, vsech 5 blast bylo vadnych. sly do 2 ivf, zas 5 blast, ale tentokrat vsechny zdrave. presto se z nich chytlo jen jedno - to prvni a bylo miminko. sourozenec se z tech 4 dalsich zdravych ale nepovedl. bud se vubec nechytli nebo biochemka. pritom ona byla ok.
a tohle ti pak nikdo nedokaze vysvetlit, jak je to mozne. takze to dotestovani embryii sice muze castecne potvdrit ci vyvratit teorii o tom, proc se nedari, ale jistotu mit stejne nebudes. netestujes totiz ty, ze kterych se nepovedlo a statistika je v pripadech ivf zcestna ![]()
@Hnědočka
drzim palce. a testovat budete pocitam obe embrya najednou a transferovat budes pripadne take obe nebo jen jedno a druhe zamrazis?
a manzel ma SPG v poradku?
Příspěvek upraven 11.03.21 v 08:55
@Káča P. Ahoj, jsem si na tebe vcera vzpomnela, jak se ti asi dari. doufam, ze vse v poradku!
Holky tak v úterý jdu na punkci…budu potřebovat držet všechny palce
![]()
Navýšili mi dávky Gonalu - ze 150j na 200j dneska a zítra, v neděli už jen 100j a Ovitrelle…no a děj se vůle boží 🙏 🙏 🙏
každopádně to snáším všechno dobře, tak snad bude i dobrý výsledek ![]()
@Maky1234 tak jasně, že budeme držet všechno co máme
Tentokrát to vyjde Markét
![]()