Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Maky1234 Super! Tak tedy at mas kvalitni vajicka a hlavne zdrava embryjka ![]()
Ahoj holky, je tu nektera ve vyssim veku( 37 a vic), ktera si necha delat genetiku embryi? Je to po 35.roce normalni a nebo zalezi na CARu? na ochote doktora? Mate nektera zkusenosti? Kolik zdravych embryi po genetice byvaji? Tipla bych 1-2?Diky moc ![]()
@Maky1234 Budu na Tebe myslet a moc držet pěsti! Ať je z toho ten nejlepší výsledek v podobě miminka. ![]()
@Hnědočka Ahoj, to je moc dobře, že jsi se objednala k Mudr. Malíčkové. Za jak dlouho k ní jdeš a kde teď ordinuje? Jsem zvědavá, jestli něco najde. Mně říkala imunoložka z Gennetu, že by se imunologie měla dělat po každém neúspěšném těhotenství, že se může změnit. Tak držím pěsti, aby se přišlo na to, kde je zakopaný pes. ![]()
@romca1403 Super, velká gratulace k úspěchu! Držím pěsti i nadále, ať je vše v pořádku až do porodu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu nektera ve vyssim veku( 37 a vic), ktera si necha delat genetiku embryi? Je to po 35.roce normalni a nebo zalezi na CARu? na ochote doktora? Mate nektera zkusenosti? Kolik zdravych embryi po genetice byvaji? Tipla bych 1-2?Diky moc
po 35 roce je to indikace a tak to muzes mit na pojistovnu. Je to proto, ze po 35 roce se pocita s vetsim vyskytem vad a takova embryjka se bud nechyti nebo to konci SP ci ZT jeste v 1 trimestru. nebo to pokracuje a ty se pak musis rozhodovat u ukonceni
jinak zalezi na tobe, pokud nechces, nutit te nemuze, zas kdyby on nechtel a ty jo, tak je to na zmenu lekare pripadne centra
kolik jich zbyde zalezi hlavne na vysledku stimulace. nikdo nevi, jak budes reagovat a kolik se teda odebere zralych vajicek/kolik z toho bude embryii/kolik z nich dojde az do blasty z ktere se ta biopsie udela
vysledek je tez individualni, nekomu odpadne vse nebo temer vse, nekomu treba jen jedno nebo zadne
@Petra Star @BecaP Holky, já vám tak závidím, že se můžete snažit doma. Já jsem bez těch vejcovodů marná…
Držím vám pěsti a věřím, že by vám to doma mohlo vyjít.
![]()
@lachi no já mám také bohužel jen jeden
Takže šanci máme taky malou.. ale jednou už se povedlo tak proč by se nemohlo usmát štěstí i podruhé ![]()
A jak jsi na tom ty teď?
@Toluma Ahoj, ja 33 manzel spatny spermiogram, ja OK. Z 7 blastocyst 3 zdrava embya a 2 mozaicka, vhodne k pouziti. Musim napsat, ze to bylo z jednoho IVF a jedne minimalni stimulace. To je nase statistika.
@BecaP Dokud je aspoň jedna spermie, jedno vajíčko a jeden vejcovod, tak je vždycky šance. Četla jsem, že s jedním vejcovodem neklesá šance na 50%, ale jen asi na 70%, protože ten zbylý vejcovod si dokáže natáhnout vajíčko z druhého vaječníku (nechápu, jak je to možný, ale je to tak)
My teď čekáme na konzultaci v novém CARu, měli jsme jít už příští týden, ale dcera měla teplotu, tak jsem to radši odložili. V mrazáku už nemáme nic, takže uvidíme, co zjistí, navrhnou a podle toho se rozhodneme, jestli ještě něco podnikneme, nebo už se na to vykašleme.
@Viktorka33 Můžeš mi prosím napsat, jaké jsi měla léky při minimální stimulaci a kolik jsi pak měla vajíček/embryí? Díky. ![]()
@lachi Ahoj jasne… Elonva, pak eigenorm 15 vajicek a 5 blastocyst, pak jsem mela jeste minimalku s Menopurem a Clostilbegyt 5 vajicek a 2 blastocysty. Po genetice z 7 embryjek se vyklubalo 3 zdrave a 2 s mozaikou, ale vhodne k pouziti a 2 spatne. Momentalne cekam na 1. ket ![]()
@lachi Ted koukam, ze jsi chtela jen minimalku. Tak ta 1. stimulace co pisu je klasicke IVF… Ma chyba ![]()
@Viktorka33 Jéé, to vůbec nevadí.
Díky moc za odpověď. 3 zdravá embrya jsou super výsledek! Tak moc držím pěsti na KET. ![]()
A ještě jeden dotaz, to jsi absolvovala velké IVF a pak miminálku kvůli tomu, aby se pak embrya spolu poslala na genetiku, aby jich bylo víc?