Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petra Star Souhlasím, mne nechtěla paní v lékárně vydat Utrogestan v „takové“ dávce
@Petra Star
Prostě jsem tomu doktorovi věřila
prd tomu rozumím a myslela jsem si, že ví, co dělá… ![]()
@maflik i mezi doktory jsoz matlaci. ten novy to videl, ale nomohl si dovolit rict, ze to bylo uplne blbe, proto opatrne rekl, ze snizite davky utrogestanu. Snad vam to posledni klapne, ikdyz vetsinou to posledni neni nejkvalitnejsi. Budu drzet palce, to se vi!
@Petra Star
A jak píšeš, doktoři jsou matláci a ten doktor se jmenuje Matlák,
ten nynější ![]()
@maflik já teda utrous brala taky pred ET i KET 2-2-2..asi teda 5dni před, ovulaci nemam, vždy na sliznici estrofem 2mg 3× denne
a chytlo se jak v et, tak ket
@katka-365 protoze neni ani tak dulezita davka, ale pocet dni. 5 dni je spravne. 2-2-2 je takovy standard. Nekdy 6 pro 6-ti denni embrya, ale i u tech je podle nejnovejsich poznatku lepsi 5 dni utrogestanu nebo 5 dni od vypoctene ovulace.
@Petra Star jasné, já tomu taky nerozumím a prostě jsem to tak brala, jak řekl dr.. ![]()
@Petra Star píše:
Dneska jsem byla na gynde, na kontrole. Vse v poradku, jsem zrovna pred ovulkou. Deloha v poradku. A spocitala mi i foliky, 5 antralnich na kazde strane, takze jestli nevyjde pristi mesic nativ, zacnu uvazovat o klasicke stimulce, jeste mam slusnou zasobu (na svuj vek)Anonymni: IVF jen s jednou mesicni pauzou asi neni problem, pokud schvali pojistovna. Dokonce to fakt muze byt tak, ze bude i lepsi zisk vajicek. Nebo, pokud hned perioda po stimulce nabuzeno a roste dost foliku, tak punkce v nativu (proto se statisticky po stimulce zvysuje sance na otehotneni doma, nekdy je tam vic vajicek).
Co se tyce delky stimulace, tak zalezi, jak rostou folikuly, nevadi to, kdyz je delsi, ale nemelo by se to prehanet - nejvetsi folik by nemel mit vice nez 22 mm. Ja jednou stimulovala take trochu dele (asi tech 15 dni) a narodilo se z toho miminko, ale to ti nic nerekne, kazde rosou jinak foliky, maji jine davky atd.
Díky moc. No krok po kroku, uvidím jak teď dopadne OPU a kolik zbyde embryii na genetiku.
Holky, jestli někdo chodíte mezi transfery nebo tak na IUI, změnily se úhrady od tohoto roku - http://dvecarky.cz/…e-to-pravda/
@katka-365 vsak ja prvni 2 KETy taky nic neresila, ale pak uz mi to nedalo a zacala jsem patrat, jak to je. Ale v mem caru byli poctivi a merili progesteron, tak spis ne tim nakopli, ze jsem chtela vedet, proc to delaji ![]()
@Petra Star myslíš že je tedy v pořádku když mám od zítra začít brát utrous a transfer 6 denního bobinka bude ve středu ráno?
@Evineczka jo, to budes brát 5 dní, to je akorát. To letí, tak držím palce ![]()
Já to měla se šestidenním stejně s chytlo se.
Ahoj holky, co je u Vás nového? Já měla strach, že se nic neděje a tak jsem si dnes zaplatila test na HCG. Další týden jen čekat, do UTZ bych se asi zbláznila.
A HCG je 5621
![]()
V pondělí bylo 1155. Myslíte, že roste správně?
@romca1403
Jojo, ma se zdvojnasobit za 2-3 dny, takze uplne v pohode