Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lachi No, my se sice snazime, ale stejne pocitam s tim, ze dalsi pokus bude IVF - nativ. Jeste musim doma „vykomunikovat“ pripadne plne IVF, ale to az budou optimalnejsi podminky stran pandemie. Muz rika, ze kazda cesta do centra navic je riziko… A bude nas to teda stat pekny balik, kdyz na pojistovnu jsem uz stara (a pokusy stejne dosly).
Budu ti do dalsiho IVF drzet palce. Urcite ber vitaminy a doplnky, pomuze to. A chlap taky, vzdycky je co zlepsovat ![]()
@Petra Star Taky si myslím, že každá návštěva centra je větší riziko, že si člověk odnese domu „suvenýr“ v podobě covidu. Je to na prd. Mně bude za pár měsíců 39, takže pokud do té doby chceme ještě stihnout jeden pokus, tak to musí být co nejdřív. Ale tak snad než se pustíme do dalšího pokusu, tak se situace konečně zlepší, doufám.
Díky za připomenutí těch vitamínů, chtěla jsem si je objednat, ale zapomněla. Mám v plánu Nosifol a Q10. Co bereš Ty? Nebo co bys doporučila: Chlap tu má vitamíny ještě z minula, tak už je bere. ![]()
@lachi Ano bylo to tak. Šla jsem do minimálky, ať je co nejvíce embryjek. První IVF naprostá katastrofa, tak manžel šel do sebe, začal jíst doporučené vitaminy, přestal tolik pracovat a ty výsledky co jsem psala byli z 2. IVF a minimálky. Děkuji za podporu.
Můj doktor říká, že minimálně 1 těhotenství je skoro jisté…upínám se k tomu a věřím mu. Přeji ti, ať se brzo zadaří. ![]()
@lachi Nosifol je dobra smes a k tomu Q10 je ideal
ber to co nejdriv, aspon mesic pred IVF, klidne i dele. Ja mam hodne podobnou smes (ale jeste mi prisla dhea, tak beru 25mg/den, ale u nas to koupit nejde a delaji se mi z toho bedary).
@Toluma dekuji.moc! Takze kdyz je to na pojistovnu, tak bych platila jen punkci? Ja o tu genetiku mam zajem, je mi 38,ale v CARu mi to nenabidli, slysela jsem, ze by meli, tak jak pises, po 35.roce automaticky…
@Viktorka33 Díky, no kéž kdyby se zadařilo nám všem. Mám za sebou 3 neúspěšné KETY a už jsem z toho dost otrávená. Uvidíme, co v novém CARu, co navrhnou, jestli udělají další vyšetření, atd.
Tobě moc držím pěsti! ![]()
@Petra Star Tak už jsem to objednala. O DHEA jsem četla, ale odradilo mě, že se to u nás nedá koupit. Tak mně se dělají beďary i bez DHEA. Děsná kombinace - beďary a první vrásky.
![]()
@lachi Určitě to dobře dopadne.
Děkuji za přání a ty se drž. Cary se vytahují v % úspěšnosti, tak to by v tom byl čert, abychom neotěhotněly.. ![]()
@lachi píše:
@romca1403 Super, velká gratulace k úspěchu! Držím pěsti i nadále, ať je vše v pořádku až do porodu.
Moc děkuji, teď se modlím aby v pondělí bylo něco vidět na ultrazvuku a byl v pořádku
. Pořád si připadám normálně. Teda mám menší chuť k jídlu, ale bojím se že to je z železa. Aspoň se cítím stejně, vždycky když ho beru, tak je mi zle. A tak se ho teď snažím brát aspoň v šumivé formě s C vždy ráno. Už aby bylo pondělí odpoledne ![]()
@Anonymní píše:
@Toluma dekuji.moc! Takze kdyz je to na pojistovnu, tak bych platila jen punkci? Ja o tu genetiku mam zajem, je mi 38,ale v CARu mi to nenabidli, slysela jsem, ze by meli, tak jak pises, po 35.roce automaticky…
Tak platilas bys dle ceniku - pri genetice je to minimalne ISCI, PK, biopsie embryii a mrazeni, plzs doplarky za leky. I v nejlevnejsich CARech min 30 000.
Nicmene ISCi, PK a mrazeni se dela vicemene vzdy, kdyz je co mrazit atp. Takze vylozene navic je tam ta biopsie
@lachi moc děkuju ![]()
jak jste psaly o těch vejcovodech, tak já mám taky jen 1, ale zřejmě taky nefunkční, když jsem za 6 let nikdy přirozeně neotěhotněla
je to na pytel
já i u sebe moooožná malinko tuším, že jsem se o něj tak trochu připravila sama
ale co no, minulost už stejně nevrátím
![]()
jinak k těm vitamínům - určitě něco s inositolem - např. Inofolic, Nosifol, Fertipronu atd, nebo klidně i čistý inositol a k tomu listovku. Jsou na to i nějaké studie, že při ivf se opravdu osvědčilo ho brát, začni klidně hned.
Pro manžela doporučuju Selzink - je docela levný a denně se bere 1 tableta, což je pro chlapa proveditelný si tu 1 tbl vzít ![]()
@lachi spg mame v poradku, pritel uz syna 9let má. Já jsem někde četla, že zdravá žena může v 1 roce otehotnet pouze 4 mesice
Takže těžko říct jak je na tom s jasným vejcovodem. To že zdravý vejcovod přebírá funkci toho chybějícího mi říkala i mpje gyndr ![]()
My jsme teď bohužel oba dva prodělali covid takže jsem pritelovi objednala i vitamíny na plodnost, kdyby to mělo vliv na spermie.
Pokud máte finance a sílu jít do dalšího tak bych do toho určitě sla
Já pořád věřím, že se na všechny to štěstí jednou usmeje ![]()
Ahoj kočky…mám skromný dotaz…podstupovala některá z Vás ivf jako samoplátce? Zajímala by mě nějaká cena, i když vím, že samozřejmě záleží na centru… ![]()